Instructies

4 personen

Bloemkoolnuggets

1 bloemkool, 0,5 bosjes peterselie, 1 dragon, 1 blik Kikkererwten, 4 augurken, 100 g Parmezaanse kaas, 100 g paneermeel, arachideolie, 2 eieren
1

Verdeel de bloemkool in kleine roosjes en cutter ze in de hakmolen.

2

Giet de kikkererwten af en spoel ze onder koud stromend water. Doe ze bij de bloemkool in de hakmolen..

3

Voeg er kappertjes, augurken en Parmezaan aan toe.

4

Spoel de peterselie en doe hem bij de bloemkool.

5

Splits de eieren en doe de eierdooiers bij de bloemkool. Vries de eiwitten eventueel in voor later gebruik. Voeg er tenslotte enkele blaadjes dragon en een beetje paneermeel aan toe.

6

Mix tot een korrelige massa. Breng op smaak met peper en zout. Voeg eventueel wat extra paneermeel toe als het mengsel te nat is.

7

Doe paneermeel in een schaal of diep bord.

8

Vorm kleine nuggets van het bloemkoolmengsel en rol ze door het paneermeel.

9

Verhit een flinke scheut neutrale olie in een pan en bak de nuggets goudbruin. Laat ze uitlekken op keukenpapier.

TIPJe kunt een heleboel nuggets in één keer maken en ze invriezen.

Dipsaus

100 g erwten, 2 avocado's, 1 Munt, 2 el Yoghurt, peper, zout
10

Breng water aan de kook. Blancheer de erwten in het kokende water, giet af en spoel onder koud water.

11

Schil de avocado’s, verwijder de pit en snijd ze in stukken.

12

Doe de erwten en de avocado met de yoghurt en enkele blaadjes munt in de hakmolen en mix tot een gladde dipsaus. Breng op smaak met peper en zout.

13

Serveer de nuggets met de dipsaus.