dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Sjalottensoep met salie en gnocchi (thumbnail)Sjalottensoep met salie en gnocchi

Sjalottensoep met salie en gnocchi

40m
16
-
3.5K
Recepten

Sjalottensoep met salie en gnocchi

Deze bouillon boordevol sjalotjes met extra veel garnituur is een variant op de klassieke ajuinsoep. Dankzij de krokant gebakken pancetta, zachte gnocchi en parmezaanse kaas heb je meteen een feestelijke soep met een Italiaanse twist.
Sjalottensoep met salie en gnocchi (thumbnail)Sjalottensoep met salie en gnocchi

Sjalottensoep met salie en gnocchi

40m
16
-
3.5K
Recepten

Sjalottensoep met salie en gnocchi

Deze bouillon boordevol sjalotjes met extra veel garnituur is een variant op de klassieke ajuinsoep. Dankzij de krokant gebakken pancetta, zachte gnocchi en parmezaanse kaas heb je meteen een feestelijke soep met een Italiaanse twist.
Type gerechtSoep
Totale tijd40m
Ingrediënten16
Beoordeling-
Aantal likes3.5K

Ingrediënten

4 personen
Sjalotten
2.000 g
Boter
Look
2 teentjes
Tijm
Laurier
Jeneverbessen
4
Kruidnagels
2
Peper
Zout
Groentebouillon
2 l
Pancetta
6 plakjes
Gnocchi
200 g
Salie
Sojasaus
1 scheutje
Parmezaanse kaas
50 g
Kervel
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

1
Verwarm de oven voor op 160°C.
2.000 g Sjalotten
2
Maak de sjalotten schoon en snijd ze in slierten.
boter
3
Smelt een flinke klont boter in een grote pot en stoof de sjalotten aan.
2 teentjes Look, tijm, laurier, 4 Jeneverbessen, 2 kruidnagels
4
Pel en plet de look en doe ze bij de sjalotten. Voeg ook de tijm en de laurier toe. Kneus de jeneverbessen en doe ze samen met de kruidnagels in een kookei en leg het in de pot.
peper, zout, 2 l groentebouillon
5
Doe de groentebouillon bij de sjalotten en vul aan met extra water. Kruid bij met peper en zout. Laat de soep 20 minuten sudderen.
6 plakjes pancetta
6
Verdeel ondertussen de plakjes pancetta op een vel bakpapier in een ovenschaal en bak ze krokant in een voorverwarmde oven op 160°C gedurende 10 minuten.
200 g gnocchi
7
Halveer de gnocchi en kook ze gaar in gezouten water.
TIPDe gnocchi zijn klaar wanneer ze boven komen drijven.
Salie
8
Snijd enkele blaadjes salie heel fijn.
1 scheutje sojasaus
9
Werk de soep af met een scheutje oxo of sojasaus.
50 g Parmezaanse kaas, kervel
10
Serveer de soep met een aantal gnocchi, de fijngesneden salie, de krokante pancetta en geraspte parmezaan. Strooi er nog wat kervel over.
1
Verwarm de oven voor op 160°C.
2
Maak de sjalotten schoon en snijd ze in slierten.

Instructies

1
Verwarm de oven voor op 160°C.
2.000 g Sjalotten
2
Maak de sjalotten schoon en snijd ze in slierten.
boter
3
Smelt een flinke klont boter in een grote pot en stoof de sjalotten aan.
2 teentjes Look, tijm, laurier, 4 Jeneverbessen, 2 kruidnagels
4
Pel en plet de look en doe ze bij de sjalotten. Voeg ook de tijm en de laurier toe. Kneus de jeneverbessen en doe ze samen met de kruidnagels in een kookei en leg het in de pot.
peper, zout, 2 l groentebouillon
5
Doe de groentebouillon bij de sjalotten en vul aan met extra water. Kruid bij met peper en zout. Laat de soep 20 minuten sudderen.
6 plakjes pancetta
6
Verdeel ondertussen de plakjes pancetta op een vel bakpapier in een ovenschaal en bak ze krokant in een voorverwarmde oven op 160°C gedurende 10 minuten.
200 g gnocchi
7
Halveer de gnocchi en kook ze gaar in gezouten water.
TIPDe gnocchi zijn klaar wanneer ze boven komen drijven.
Salie
8
Snijd enkele blaadjes salie heel fijn.
1 scheutje sojasaus
9
Werk de soep af met een scheutje oxo of sojasaus.
50 g Parmezaanse kaas, kervel
10
Serveer de soep met een aantal gnocchi, de fijngesneden salie, de krokante pancetta en geraspte parmezaan. Strooi er nog wat kervel over.
1
Verwarm de oven voor op 160°C.
2
Maak de sjalotten schoon en snijd ze in slierten.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Sjalottensoep met salie en gnocchi (thumbnail)Sjalottensoep met salie en gnocchi
4 personen
40m
Ingrediënten
Sjalotten
2.000 g
Boter
Look
2 teentjes
Tijm
Laurier
Jeneverbessen
4
Kruidnagels
2
Peper
Zout
Groentebouillon
2 l
Pancetta
6 plakjes
Gnocchi
200 g
Salie
Sojasaus
1 scheutje
Parmezaanse kaas
50 g
Kervel

Sjalottensoep met salie en gnocchi

Deze bouillon boordevol sjalotjes met extra veel garnituur is een variant op de klassieke ajuinsoep. Dankzij de krokant gebakken pancetta, zachte gnocchi en parmezaanse kaas heb je meteen een feestelijke soep met een Italiaanse twist.
Instructies
1
Verwarm de oven voor op 160°C.
2.000 g Sjalotten
2
Maak de sjalotten schoon en snijd ze in slierten.
boter
3
Smelt een flinke klont boter in een grote pot en stoof de sjalotten aan.
2 teentjes Look, tijm, laurier, 4 Jeneverbessen, 2 kruidnagels
4
Pel en plet de look en doe ze bij de sjalotten. Voeg ook de tijm en de laurier toe. Kneus de jeneverbessen en doe ze samen met de kruidnagels in een kookei en leg het in de pot.
peper, zout, 2 l groentebouillon
5
Doe de groentebouillon bij de sjalotten en vul aan met extra water. Kruid bij met peper en zout. Laat de soep 20 minuten sudderen.
6 plakjes pancetta
6
Verdeel ondertussen de plakjes pancetta op een vel bakpapier in een ovenschaal en bak ze krokant in een voorverwarmde oven op 160°C gedurende 10 minuten.
200 g gnocchi
7
Halveer de gnocchi en kook ze gaar in gezouten water.
TIPDe gnocchi zijn klaar wanneer ze boven komen drijven.
Salie
8
Snijd enkele blaadjes salie heel fijn.
1 scheutje sojasaus
9
Werk de soep af met een scheutje oxo of sojasaus.
50 g Parmezaanse kaas, kervel
10
Serveer de soep met een aantal gnocchi, de fijngesneden salie, de krokante pancetta en geraspte parmezaan. Strooi er nog wat kervel over.