Instructies
4 personen
1
Verwarm de oven voor op 160°C.
2.000 g Sjalotten
2
Maak de sjalotten schoon en snijd ze in slierten.
boter
3
Smelt een flinke klont boter in een grote pot en stoof de sjalotten aan.
2 teentjes Look, tijm, laurier, 4 Jeneverbessen, 2 kruidnagels
4
Pel en plet de look en doe ze bij de sjalotten. Voeg ook de tijm en de laurier toe. Kneus de jeneverbessen en doe ze samen met de kruidnagels in een kookei en leg het in de pot.
peper, zout, 2 l groentebouillon
5
Doe de groentebouillon bij de sjalotten en vul aan met extra water. Kruid bij met peper en zout. Laat de soep 20 minuten sudderen.
6 plakjes pancetta
6
Verdeel ondertussen de plakjes pancetta op een vel bakpapier in een ovenschaal en bak ze krokant in een voorverwarmde oven op 160°C gedurende 10 minuten.
200 g gnocchi
7
Halveer de gnocchi en kook ze gaar in gezouten water.
TIPDe gnocchi zijn klaar wanneer ze boven komen drijven.
Salie
8
Snijd enkele blaadjes salie heel fijn.
1 scheutje sojasaus
9
Werk de soep af met een scheutje oxo of sojasaus.
50 g Parmezaanse kaas, kervel
10