
Deze bavarois met een bodem van chocolate chip cookies en een laagje fijne karamel is een echt topdessert. Je serveert het niet elke dag, maar het is een prachtige afsluiter van een feestelijke maaltijd.
Ingrediƫnten
- 200 g chocolade
- 75 g boter
- 200 g karamelsnoepjes
- 1 dl room
- 20 g boter
- zout
- 3 dl volle melk
- 3.5 dl room
- 75 g suiker
- 3 blaadje gelatine
- 2 vanillestokje
- 5 ei
Benodigdheden
- een hakmolen met S-vormig mes
- een springvorm met een diameter van 24 cm en 8 cm hoog
- een keukenmachine met klopper
Bereiding
De bodem
Karamellaag
De bavarois
Week de gelatine in koud water.
Verwarm de melk op het vuur.
Snijd de vanillestokken in de lengte open en schraap er de zaadjes uit met een scherp mes. Doe de zaadjes en de stokken bij de melk en laat trekken.
Splits de eieren. Doe de eierdooiers in de mengkom van de keukenmachine met de suiker. De eiwitten kun je eventueel invriezen voor later gebruik.
Klop de eierdooiers met de suiker tot ze wit en schuimig zijn (ruban).
Haal de vanillestokjes uit de melk. Giet een beetje melk op de ruban en klop los.
Giet het mengsel bij de rest van de warme melk en laat op het vuur al roerend binden.
Knijp de gelatine uit en los de blaadjes op in de pudding. Laat afkoelen.
Klop de room half op.
Spatel de opgeklopte room door de pudding.
Giet het mengsel over de karamellaag en laat opstijven in de koelkast.