Wist je dat…? De beste, meest natuurlijke suikervervangers zijn bananen en medjoul-dadels. Het zijn heerlijk zoete en voedzame vervangers van suiker die je makkelijk in gebak of andere desserts kan gebruiken. Geniet gewoon bourgondisch én gezond tegelijk!
8
Verwarm de melk op het vuur.
lightbulb_outline
TIPGebruik volle melk voor een bavarois. Die heeft het meeste smaak.
9
Snijd de vanillestokken in de lengte open en schraap er de zaadjes uit met een scherp mes. Doe de zaadjes en de stokken bij de melk en laat trekken.
5 eieren
10
Splits de eieren. Doe de eierdooiers in de mengkom van de keukenmachine met de suiker. De eiwitten kun je eventueel invriezen voor later gebruik.
11
Klop de eierdooiers met de suiker tot ze wit en schuimig zijn (ruban).
12
Haal de vanillestokjes uit de melk. Giet een beetje melk op de ruban en klop los.
13
Giet het mengsel bij de rest van de warme melk en laat op het vuur al roerend binden.
14
Knijp de gelatine uit en los de blaadjes op in de pudding. Laat afkoelen.
15
Klop de room half op.
16
Spatel de opgeklopte room door de pudding.
17
Giet het mengsel over de karamellaag en laat opstijven in de koelkast.
Afwerken en serveren
18
Maak de bavarois los met een mes en haal hem uit de springvorm.
19
Verdeel de bavarois in taartpunten.
20
Verkruimel wat koekjes en strooi ze over de bavarois.