Instructies

4 personen

De bodem

200 g Chocolade, 75 g boter
1

Hou 2 koekjes apart voor de afwerking. Doe de rest van de chocolate chip cookies in de hakmolen en maal ze fijn.

2

Smelt de boter. Roer de boter door de koekjes.

3

Doe het mengsel in een springvorm en druk aan. Laat opstijven in de koelkast.

Karamellaag

200 g karamelsnoepjes, 0,1 l Room, 20 g boter, zout
4

Doe de snoepjes bij de room en smelt ze op een zacht vuur.

5

Voeg er de boter en een flinke snuif grof zout aan toe.

6

Giet de karamel over de taartbodem en laat afkoelen en opstijven in de koelkast.

De bavarois

0,3 l volle melk, 3 dl Room, 75 g suiker, 3 blaadje gelatine, 2 vanillestokjes
7

Week de gelatine in koud water.

8

Verwarm de melk op het vuur.

TIPGebruik volle melk voor een bavarois. Die heeft het meeste smaak.
9

Snijd de vanillestokken in de lengte open en schraap er de zaadjes uit met een scherp mes. Doe de zaadjes en de stokken bij de melk en laat trekken.

5 eieren
10

Splits de eieren. Doe de eierdooiers in de mengkom van de keukenmachine met de suiker. De eiwitten kun je eventueel invriezen voor later gebruik.

11

Klop de eierdooiers met de suiker tot ze wit en schuimig zijn (ruban).

12

Haal de vanillestokjes uit de melk. Giet een beetje melk op de ruban en klop los.

13

Giet het mengsel bij de rest van de warme melk en laat op het vuur al roerend binden.

14

Knijp de gelatine uit en los de blaadjes op in de pudding. Laat afkoelen.

15

Klop de room half op.

16

Spatel de opgeklopte room door de pudding.

17

Giet het mengsel over de karamellaag en laat opstijven in de koelkast.

Afwerken en serveren

18

Maak de bavarois los met een mes en haal hem uit de springvorm.

19

Verdeel de bavarois in taartpunten.

20

Verkruimel wat koekjes en strooi ze over de bavarois.