Baileys-pistache panna cotta met citroencrumble en nougat
Baileys-pistache panna cotta met citroencrumble en nougat
Panna cotta betekent letterlijk ‘opgekookte room’. Exact wat dit populaire Italiaanse dessertje vraagt qua bereiding. De basis met room opkoken, verdelen over kommetjes en verder opstijven in de koelkast. Een eenvoudige bereiding, maar restaurant waardig!
Baileys-pistache panna cotta met citroencrumble en nougat
Baileys-pistache panna cotta met citroencrumble en nougat
Panna cotta betekent letterlijk ‘opgekookte room’. Exact wat dit populaire Italiaanse dessertje vraagt qua bereiding. De basis met room opkoken, verdelen over kommetjes en verder opstijven in de koelkast. Een eenvoudige bereiding, maar restaurant waardig!
Ingrediënten
4 personen
Gelatine
2 blaadje
Baileys
0,1 l
Room
0,4 l
Melk
0,1 l
Pistache pasta
2 el
Kristalsuiker
3 el
Kristalsuiker
80 g
Boter
100 g
Vanillesuiker
20 g
Bloem
100 g
Amandelpoeder
100 g
Zout
1 snuifje
Citroen
1
Nougat
200 g
Benodigdheden
Serveerkommetjes
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
2 blaadje gelatine
1
Week de blaadjes gelatine in water.
0,1 l Baileys, 0,4 l Room, 0,1 l melk, 2 el Pistache pasta, 3 el kristalsuiker
2
Giet de Baileys met de room, de melk, de pistache pasta en de suiker in een pannetje. Verwarm op een zacht vuurtje en meng het geheel onder elkaar.
3
Smelt er tenslotte de geweekte gelatineblaadjes in.
4
Verdeel het mengsel over de potjes en laat minstens 2 uur afkoelen in de koelkast.
5
Verwarm de oven voor op 180°C.
100 g boter, 20 g vanillesuiker, 80 g kristalsuiker, 100 g bloem, 100 g amandelpoeder, 1 snuifje zout, 1 citroen
6
Meng de malse boter onder de vanillesuiker, de kristalsuiker, de bloem, het amandelpoeder, het snuifje zout en de zeste van een citroen.
7
Stort het beslag uit op een bakplaat en bak ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven. Haal de crumble vervolgens uit de oven en laat verder afkoelen.
200 g nougat
8
Hak de nougat fijn en meng deze onder de crumble.
9
Haal de opgesteven panna cotta’s uit de koelkast en werk af met de crumble.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!2 blaadje gelatine
1
Week de blaadjes gelatine in water.
0,1 l Baileys, 0,4 l Room, 0,1 l melk, 2 el Pistache pasta, 3 el kristalsuiker
2
Giet de Baileys met de room, de melk, de pistache pasta en de suiker in een pannetje. Verwarm op een zacht vuurtje en meng het geheel onder elkaar.
3
Smelt er tenslotte de geweekte gelatineblaadjes in.
4
Verdeel het mengsel over de potjes en laat minstens 2 uur afkoelen in de koelkast.
5
Verwarm de oven voor op 180°C.
100 g boter, 20 g vanillesuiker, 80 g kristalsuiker, 100 g bloem, 100 g amandelpoeder, 1 snuifje zout, 1 citroen
6
Meng de malse boter onder de vanillesuiker, de kristalsuiker, de bloem, het amandelpoeder, het snuifje zout en de zeste van een citroen.
7
Stort het beslag uit op een bakplaat en bak ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven. Haal de crumble vervolgens uit de oven en laat verder afkoelen.
200 g nougat
8
Hak de nougat fijn en meng deze onder de crumble.
9
Haal de opgesteven panna cotta’s uit de koelkast en werk af met de crumble.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
2u 30m
Ingrediënten
Gelatine
2 blaadje
Baileys
0,1 l
Room
0,4 l
Melk
0,1 l
Pistache pasta
2 el
Kristalsuiker
3 el
Kristalsuiker
80 g
Boter
100 g
Vanillesuiker
20 g
Bloem
100 g
Amandelpoeder
100 g
Zout
1 snuifje
Citroen
1
Nougat
200 g
Baileys-pistache panna cotta met citroencrumble en nougat
Panna cotta betekent letterlijk ‘opgekookte room’. Exact wat dit populaire Italiaanse dessertje vraagt qua bereiding. De basis met room opkoken, verdelen over kommetjes en verder opstijven in de koelkast. Een eenvoudige bereiding, maar restaurant waardig!Instructies
2 blaadje gelatine
1
Week de blaadjes gelatine in water.
0,1 l Baileys, 0,4 l Room, 0,1 l melk, 2 el Pistache pasta, 3 el kristalsuiker
2
Giet de Baileys met de room, de melk, de pistache pasta en de suiker in een pannetje. Verwarm op een zacht vuurtje en meng het geheel onder elkaar.
3
Smelt er tenslotte de geweekte gelatineblaadjes in.
4
Verdeel het mengsel over de potjes en laat minstens 2 uur afkoelen in de koelkast.
5
Verwarm de oven voor op 180°C.
100 g boter, 20 g vanillesuiker, 80 g kristalsuiker, 100 g bloem, 100 g amandelpoeder, 1 snuifje zout, 1 citroen
6
Meng de malse boter onder de vanillesuiker, de kristalsuiker, de bloem, het amandelpoeder, het snuifje zout en de zeste van een citroen.
7
Stort het beslag uit op een bakplaat en bak ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven. Haal de crumble vervolgens uit de oven en laat verder afkoelen.
200 g nougat
8
Hak de nougat fijn en meng deze onder de crumble.
9
Haal de opgesteven panna cotta’s uit de koelkast en werk af met de crumble.