Instructies
4 personen
2 blaadje gelatine
1
Week de blaadjes gelatine in water.
0,1 l Baileys, 0,4 l Room, 0,1 l melk, 2 el Pistache pasta, 3 el kristalsuiker
2
Giet de Baileys met de room, de melk, de pistache pasta en de suiker in een pannetje. Verwarm op een zacht vuurtje en meng het geheel onder elkaar.
3
Smelt er tenslotte de geweekte gelatineblaadjes in.
4
Verdeel het mengsel over de potjes en laat minstens 2 uur afkoelen in de koelkast.
5
Verwarm de oven voor op 180°C.
100 g boter, 20 g vanillesuiker, 80 g kristalsuiker, 100 g bloem, 100 g amandelpoeder, 1 snuifje zout, 1 citroen
6
Meng de malse boter onder de vanillesuiker, de kristalsuiker, de bloem, het amandelpoeder, het snuifje zout en de zeste van een citroen.
7
Stort het beslag uit op een bakplaat en bak ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven. Haal de crumble vervolgens uit de oven en laat verder afkoelen.
200 g nougat
8
Hak de nougat fijn en meng deze onder de crumble.
9