dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Gumbo met scampi (thumbnail)Gumbo met scampi

Gumbo met scampi

35m
17
-
2.3K
Recepten

Gumbo met scampi

Gumbo is een typische ‘cajun dish’ uit Louisiana. Cajungerechten hebben zowel Afrikaanse, Spaanse als Franse invloeden. In deze creoolse stoofpot komen de smaken van zowel Poolse worst als scampi perfect tot hun recht. Surf en turf op z'n best!
Gumbo met scampi (thumbnail)Gumbo met scampi

Gumbo met scampi

35m
17
-
2.3K
Recepten

Gumbo met scampi

Gumbo is een typische ‘cajun dish’ uit Louisiana. Cajungerechten hebben zowel Afrikaanse, Spaanse als Franse invloeden. In deze creoolse stoofpot komen de smaken van zowel Poolse worst als scampi perfect tot hun recht. Surf en turf op z'n best!
Type gerechtHoofdgerecht
Totale tijd35m
Ingrediënten17
Beoordeling-
Aantal likes2.3K

Ingrediënten

4 personen
Rijst
250 g
Olijfolie
1 scheutje
Poolse worsten
3
Scampi
800 g
Cajunkruiden
2 flinke snuif
Cajunkruiden
2 el
Arachideolie
1 scheutje
Ajuin
1
Look
2 teentjes
Rode paprika's
2
Selder
4 stengel
Boter
60 g
Bloem
80 g
Groentebouillon
0,8 l
Chilipoeder
1 flinke snuif
Zout
1 snuifje
Limoenen
0,5
Platte peterselie
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

250 g rijst
1
Kook de rijst gaar.
1 scheutje olijfolie, 3 Poolse worsten
2
Zet een kookpot met olijfolie op het vuur. Snijd de worsten in schijfjes en bak ze in de hete olie. Haal de gebakken worst vervolgens uit de pot.
800 g scampi, 1 flinke snuif cajunkruiden
3
Bak de scampi in dezelfde pot en breng ze op smaak met de cajunkruiden.
1 scheutje arachideolie, 1 ajuin
4
Zet een kookpot met arachideolie op het vuur. Snijd de ui fijn en stoof ze aan in de hete olie.
5
Haal de scampi uit de kookpot en zet de kookpot even aan de kant.
2 teentjes Look
6
Pel en plet de teentjes look. Voeg de look toe aan de stovende ui.
2 rode paprika's, 4 stengel selder, 2 el cajunkruiden
7
Snijd de paprika’s in blokjes en snijd de selder in stukken. Laat de groenten meestoven met de ui en look. Breng het geheel verder op smaak de cajunkruiden.
60 g boter, 80 g bloem
8
Smelt boter in de pot waar de scampi eerder in bakte en strooi er de bloem over. Meng het geheel tot een geurige roux.
0,8 l groentebouillon, 1 flinke snuif cajunkruiden, 1 flinke snuif chilipoeder
9
Blus de roux met de kippenbouillon en blijf het geheel roeren tot een gebonden saus. Breng de saus verder op smaak met extra cajunkruiden en chilipoeder.
1 snuifje zout, 0,5 limoenen
10
Voeg er de worst, de scampi en de gestoofde groenten aan toe. Breng extra op smaak met zout en het sap van de limoen.
platte peterselie
11
Serveer een portie rijst op een bord met de gumbo. Werk het bord af met enkele blaadjes peterselie en een kwartje limoen.
1
Kook de rijst gaar.
2
Zet een kookpot met olijfolie op het vuur. Snijd de worsten in schijfjes en bak ze in de hete olie. Haal de gebakken worst vervolgens uit de pot.

Instructies

250 g rijst
1
Kook de rijst gaar.
1 scheutje olijfolie, 3 Poolse worsten
2
Zet een kookpot met olijfolie op het vuur. Snijd de worsten in schijfjes en bak ze in de hete olie. Haal de gebakken worst vervolgens uit de pot.
800 g scampi, 1 flinke snuif cajunkruiden
3
Bak de scampi in dezelfde pot en breng ze op smaak met de cajunkruiden.
1 scheutje arachideolie, 1 ajuin
4
Zet een kookpot met arachideolie op het vuur. Snijd de ui fijn en stoof ze aan in de hete olie.
5
Haal de scampi uit de kookpot en zet de kookpot even aan de kant.
2 teentjes Look
6
Pel en plet de teentjes look. Voeg de look toe aan de stovende ui.
2 rode paprika's, 4 stengel selder, 2 el cajunkruiden
7
Snijd de paprika’s in blokjes en snijd de selder in stukken. Laat de groenten meestoven met de ui en look. Breng het geheel verder op smaak de cajunkruiden.
60 g boter, 80 g bloem
8
Smelt boter in de pot waar de scampi eerder in bakte en strooi er de bloem over. Meng het geheel tot een geurige roux.
0,8 l groentebouillon, 1 flinke snuif cajunkruiden, 1 flinke snuif chilipoeder
9
Blus de roux met de kippenbouillon en blijf het geheel roeren tot een gebonden saus. Breng de saus verder op smaak met extra cajunkruiden en chilipoeder.
1 snuifje zout, 0,5 limoenen
10
Voeg er de worst, de scampi en de gestoofde groenten aan toe. Breng extra op smaak met zout en het sap van de limoen.
platte peterselie
11
Serveer een portie rijst op een bord met de gumbo. Werk het bord af met enkele blaadjes peterselie en een kwartje limoen.
1
Kook de rijst gaar.
2
Zet een kookpot met olijfolie op het vuur. Snijd de worsten in schijfjes en bak ze in de hete olie. Haal de gebakken worst vervolgens uit de pot.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Gumbo met scampi (thumbnail)Gumbo met scampi
4 personen
35m
Ingrediënten
Rijst
250 g
Olijfolie
1 scheutje
Poolse worsten
3
Scampi
800 g
Cajunkruiden
2 flinke snuif
Cajunkruiden
2 el
Arachideolie
1 scheutje
Ajuin
1
Look
2 teentjes
Rode paprika's
2
Selder
4 stengel
Boter
60 g
Bloem
80 g
Groentebouillon
0,8 l
Chilipoeder
1 flinke snuif
Zout
1 snuifje
Limoenen
0,5
Platte peterselie

Gumbo met scampi

Gumbo is een typische ‘cajun dish’ uit Louisiana. Cajungerechten hebben zowel Afrikaanse, Spaanse als Franse invloeden. In deze creoolse stoofpot komen de smaken van zowel Poolse worst als scampi perfect tot hun recht. Surf en turf op z'n best!
Instructies
250 g rijst
1
Kook de rijst gaar.
1 scheutje olijfolie, 3 Poolse worsten
2
Zet een kookpot met olijfolie op het vuur. Snijd de worsten in schijfjes en bak ze in de hete olie. Haal de gebakken worst vervolgens uit de pot.
800 g scampi, 1 flinke snuif cajunkruiden
3
Bak de scampi in dezelfde pot en breng ze op smaak met de cajunkruiden.
1 scheutje arachideolie, 1 ajuin
4
Zet een kookpot met arachideolie op het vuur. Snijd de ui fijn en stoof ze aan in de hete olie.
5
Haal de scampi uit de kookpot en zet de kookpot even aan de kant.
2 teentjes Look
6
Pel en plet de teentjes look. Voeg de look toe aan de stovende ui.
2 rode paprika's, 4 stengel selder, 2 el cajunkruiden
7
Snijd de paprika’s in blokjes en snijd de selder in stukken. Laat de groenten meestoven met de ui en look. Breng het geheel verder op smaak de cajunkruiden.
60 g boter, 80 g bloem
8
Smelt boter in de pot waar de scampi eerder in bakte en strooi er de bloem over. Meng het geheel tot een geurige roux.
0,8 l groentebouillon, 1 flinke snuif cajunkruiden, 1 flinke snuif chilipoeder
9
Blus de roux met de kippenbouillon en blijf het geheel roeren tot een gebonden saus. Breng de saus verder op smaak met extra cajunkruiden en chilipoeder.
1 snuifje zout, 0,5 limoenen
10
Voeg er de worst, de scampi en de gestoofde groenten aan toe. Breng extra op smaak met zout en het sap van de limoen.
platte peterselie
11
Serveer een portie rijst op een bord met de gumbo. Werk het bord af met enkele blaadjes peterselie en een kwartje limoen.