dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Carpaccio van ossentong met remouladesaus en groene salade (thumbnail)Carpaccio van ossentong met remouladesaus en groene salade

Carpaccio van ossentong met remouladesaus en groene salade

45m
19
-
2.1K
Recepten

Carpaccio van ossentong met remouladesaus en groene salade

Een eenvoudige salade met een bijzonder hoofdingrediënt: gerookte ossentong. Eigenlijk is het een charcuteriebordje met een frisse salade van aardappelblokjes en boontjes met een fantastische saus. Een topper uit de klassieke keuken.
Carpaccio van ossentong met remouladesaus en groene salade (thumbnail)Carpaccio van ossentong met remouladesaus en groene salade

Carpaccio van ossentong met remouladesaus en groene salade

45m
19
-
2.1K
Recepten

Carpaccio van ossentong met remouladesaus en groene salade

Een eenvoudige salade met een bijzonder hoofdingrediënt: gerookte ossentong. Eigenlijk is het een charcuteriebordje met een frisse salade van aardappelblokjes en boontjes met een fantastische saus. Een topper uit de klassieke keuken.
Type gerechtVoorgerecht
Totale tijd45m
Ingrediënten19
Beoordeling-
Aantal likes2.1K

Ingrediënten

4 personen
Aardappelen
400 g
Groene asperges
1 bosje
Sperzieboontjes
400 g
Peterselie
Kervel
Peper
Zout
Dragonazijn
2 scheutjes
Arachideolie
1 scheutje
Arachideolie
0,4 l
Eierdooiers
2
Mosterd
1 tl
Platte peterselie
0,5 bosjes
Bieslook
0,5 bosjes
Dragon
Augurken
6
Zilverui
2 tl
Kappertjes
2 tl
Ossentong
1
Grof zout

Benodigdheden

Een garde, een snijmachine, waterkoker

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

400 g aardappelen
1
Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes.
2
Breng water aan de kook met een snuif zout. Kook de aardappelblokjes 10 minuten.
Advertentie
Quooker kraan (thumbnail)Quooker kraan
Water koken? Bespaar tot 10 minuten met een Quooker kraan!
3
Vul een grote kom met ijsblokjes en water.
1 bosje groene asperges
4
Schil en halveer de asperges. Gaar ze 3 minuten in het kokende water.
5
Leg de asperges en de aardappelblokjes in het ijswater. Laat afkoelen.
400 g sperzieboontjes
6
Top de boontjes en kook ze 5 minuten zodat ze beetgaar zijn. Leg ze ook in het ijswater.
7
Kook de eieren 8 minuten. Laat ze ook afkoelen in het ijswater.
8
Laat de groenten uitlekken. Pel de eieren.
peterselie, kervel, peper, zout, 1 scheutje dragonazijn, 1 scheutje arachideolie
9
Pluk de blaadjes van de peterselie en de kervel. Meng ze met de groenten. Kruid met peper en zout. Doe er een scheutje azijn en olie bij en laat even rusten.

De remouladesaus

2 eierdooiers, 1 tl mosterd, 1 scheutje dragonazijn
10
Doe de eierdooiers in een kom met de mosterd, een scheutje water en een scheutje dragonazijn.
0,4 l arachideolie
11
Giet er langzaam de olie bij en mix met een garde tot mayonaise.
0,5 bosjes platte peterselie, 0,5 bosjes Bieslook, dragon
12
Snipper de peterselie en de bieslook. Rits de dragon van de takjes en snipper de blaadjes. Meng ze met ongeveer 6 eetlepels mayonaise.
6 augurken, 2 tl Zilverui, 2 tl kappertjes, peper, zout
13
Snijd de augurken, zilveruitjes en kappertjes fijn. Doe ze ook bij de mayonaise. Kruid met peper en zout.

Afwerken en serveren

1 ossentong
14
Snijd de ossentong in fijne plakken met een snijmachine en leg ze op een bord als carpaccio.
TIPVraag de slager om de ossentong in plakjes te snijden als je zelf geen snijmachine hebt.
15
Speel de salade op.
grof zout
16
Snijd de eieren in vier. Leg ze bij het vlees. Strooi wat grof zout op de eitjes.
17
Geef er de remouladesaus apart bij in een kommetje.
1
Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes.
2
Breng water aan de kook met een snuif zout. Kook de aardappelblokjes 10 minuten.
Advertentie
Quooker kraan (thumbnail)Quooker kraan
Water koken? Bespaar tot 10 minuten met een Quooker kraan!

Instructies

400 g aardappelen
1
Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes.
2
Breng water aan de kook met een snuif zout. Kook de aardappelblokjes 10 minuten.
Advertentie
Quooker kraan (thumbnail)Quooker kraan
Water koken? Bespaar tot 10 minuten met een Quooker kraan!
3
Vul een grote kom met ijsblokjes en water.
1 bosje groene asperges
4
Schil en halveer de asperges. Gaar ze 3 minuten in het kokende water.
5
Leg de asperges en de aardappelblokjes in het ijswater. Laat afkoelen.
400 g sperzieboontjes
6
Top de boontjes en kook ze 5 minuten zodat ze beetgaar zijn. Leg ze ook in het ijswater.
7
Kook de eieren 8 minuten. Laat ze ook afkoelen in het ijswater.
8
Laat de groenten uitlekken. Pel de eieren.
peterselie, kervel, peper, zout, 1 scheutje dragonazijn, 1 scheutje arachideolie
9
Pluk de blaadjes van de peterselie en de kervel. Meng ze met de groenten. Kruid met peper en zout. Doe er een scheutje azijn en olie bij en laat even rusten.

De remouladesaus

2 eierdooiers, 1 tl mosterd, 1 scheutje dragonazijn
10
Doe de eierdooiers in een kom met de mosterd, een scheutje water en een scheutje dragonazijn.
0,4 l arachideolie
11
Giet er langzaam de olie bij en mix met een garde tot mayonaise.
0,5 bosjes platte peterselie, 0,5 bosjes Bieslook, dragon
12
Snipper de peterselie en de bieslook. Rits de dragon van de takjes en snipper de blaadjes. Meng ze met ongeveer 6 eetlepels mayonaise.
6 augurken, 2 tl Zilverui, 2 tl kappertjes, peper, zout
13
Snijd de augurken, zilveruitjes en kappertjes fijn. Doe ze ook bij de mayonaise. Kruid met peper en zout.

Afwerken en serveren

1 ossentong
14
Snijd de ossentong in fijne plakken met een snijmachine en leg ze op een bord als carpaccio.
TIPVraag de slager om de ossentong in plakjes te snijden als je zelf geen snijmachine hebt.
15
Speel de salade op.
grof zout
16
Snijd de eieren in vier. Leg ze bij het vlees. Strooi wat grof zout op de eitjes.
17
Geef er de remouladesaus apart bij in een kommetje.
1
Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes.
2
Breng water aan de kook met een snuif zout. Kook de aardappelblokjes 10 minuten.
Advertentie
Quooker kraan (thumbnail)Quooker kraan
Water koken? Bespaar tot 10 minuten met een Quooker kraan!

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Carpaccio van ossentong met remouladesaus en groene salade (thumbnail)Carpaccio van ossentong met remouladesaus en groene salade
4 personen
45m
Ingrediënten
Aardappelen
400 g
Groene asperges
1 bosje
Sperzieboontjes
400 g
Peterselie
Kervel
Peper
Zout
Dragonazijn
2 scheutjes
Arachideolie
1 scheutje
Arachideolie
0,4 l
Eierdooiers
2
Mosterd
1 tl
Platte peterselie
0,5 bosjes
Bieslook
0,5 bosjes
Dragon
Augurken
6
Zilverui
2 tl
Kappertjes
2 tl
Ossentong
1
Grof zout

Carpaccio van ossentong met remouladesaus en groene salade

Een eenvoudige salade met een bijzonder hoofdingrediënt: gerookte ossentong. Eigenlijk is het een charcuteriebordje met een frisse salade van aardappelblokjes en boontjes met een fantastische saus. Een topper uit de klassieke keuken.
Instructies
400 g aardappelen
1
Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes.
2
Breng water aan de kook met een snuif zout. Kook de aardappelblokjes 10 minuten.
3
Vul een grote kom met ijsblokjes en water.
1 bosje groene asperges
4
Schil en halveer de asperges. Gaar ze 3 minuten in het kokende water.
5
Leg de asperges en de aardappelblokjes in het ijswater. Laat afkoelen.
400 g sperzieboontjes
6
Top de boontjes en kook ze 5 minuten zodat ze beetgaar zijn. Leg ze ook in het ijswater.
7
Kook de eieren 8 minuten. Laat ze ook afkoelen in het ijswater.
8
Laat de groenten uitlekken. Pel de eieren.
peterselie, kervel, peper, zout, 1 scheutje dragonazijn, 1 scheutje arachideolie
9
Pluk de blaadjes van de peterselie en de kervel. Meng ze met de groenten. Kruid met peper en zout. Doe er een scheutje azijn en olie bij en laat even rusten.

De remouladesaus

2 eierdooiers, 1 tl mosterd, 1 scheutje dragonazijn
10
Doe de eierdooiers in een kom met de mosterd, een scheutje water en een scheutje dragonazijn.
0,4 l arachideolie
11
Giet er langzaam de olie bij en mix met een garde tot mayonaise.
0,5 bosjes platte peterselie, 0,5 bosjes Bieslook, dragon
12
Snipper de peterselie en de bieslook. Rits de dragon van de takjes en snipper de blaadjes. Meng ze met ongeveer 6 eetlepels mayonaise.
6 augurken, 2 tl Zilverui, 2 tl kappertjes, peper, zout
13
Snijd de augurken, zilveruitjes en kappertjes fijn. Doe ze ook bij de mayonaise. Kruid met peper en zout.

Afwerken en serveren

1 ossentong
14
Snijd de ossentong in fijne plakken met een snijmachine en leg ze op een bord als carpaccio.
TIPVraag de slager om de ossentong in plakjes te snijden als je zelf geen snijmachine hebt.
15
Speel de salade op.
grof zout
16
Snijd de eieren in vier. Leg ze bij het vlees. Strooi wat grof zout op de eitjes.
17
Geef er de remouladesaus apart bij in een kommetje.