Instructies
4 personen
400 g aardappelen
1
Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes.
2
Breng water aan de kook met een snuif zout. Kook de aardappelblokjes 10 minuten.
3
Vul een grote kom met ijsblokjes en water.
1 bosje groene asperges
4
Schil en halveer de asperges. Gaar ze 3 minuten in het kokende water.
5
Leg de asperges en de aardappelblokjes in het ijswater. Laat afkoelen.
400 g sperzieboontjes
6
Top de boontjes en kook ze 5 minuten zodat ze beetgaar zijn. Leg ze ook in het ijswater.
7
Kook de eieren 8 minuten. Laat ze ook afkoelen in het ijswater.
8
Laat de groenten uitlekken. Pel de eieren.
peterselie, kervel, peper, zout, 1 scheutje dragonazijn, 1 scheutje arachideolie
9
Pluk de blaadjes van de peterselie en de kervel. Meng ze met de groenten. Kruid met peper en zout. Doe er een scheutje azijn en olie bij en laat even rusten.
De remouladesaus
2 eierdooiers, 1 tl mosterd, 1 scheutje dragonazijn
10
Doe de eierdooiers in een kom met de mosterd, een scheutje water en een scheutje dragonazijn.
0,4 l arachideolie
11
Giet er langzaam de olie bij en mix met een garde tot mayonaise.
0,5 bosjes platte peterselie, 0,5 bosjes Bieslook, dragon
12
Snipper de peterselie en de bieslook. Rits de dragon van de takjes en snipper de blaadjes. Meng ze met ongeveer 6 eetlepels mayonaise.
6 augurken, 2 tl Zilverui, 2 tl kappertjes, peper, zout
13
Snijd de augurken, zilveruitjes en kappertjes fijn. Doe ze ook bij de mayonaise. Kruid met peper en zout.
Afwerken en serveren
1 ossentong
14
Snijd de ossentong in fijne plakken met een snijmachine en leg ze op een bord als carpaccio.
TIPVraag de slager om de ossentong in plakjes te snijden als je zelf geen snijmachine hebt.
15
Speel de salade op.
grof zout
16
Snijd de eieren in vier. Leg ze bij het vlees. Strooi wat grof zout op de eitjes.
17