dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
BBQ glazed ham met maïsbrood en coleslaw van rode biet (thumbnail)BBQ glazed ham met maïsbrood en coleslaw van rode biet

BBQ glazed ham met maïsbrood en coleslaw van rode biet

1u
26
-
3.8K
Recepten

BBQ glazed ham met maïsbrood en coleslaw van rode biet

Vraag je slager naar een gepekelde en gekookte ham. Wrijf het vlees in met een zelfgemaakt glazuur en laat het dan ruim twee uur bakken op een niet te hete barbecue. In plaats van de traditionele coleslaw geeft Jeroen er een salade van rode biet bij en een lekker maïsbrood.
BBQ glazed ham met maïsbrood en coleslaw van rode biet (thumbnail)BBQ glazed ham met maïsbrood en coleslaw van rode biet

BBQ glazed ham met maïsbrood en coleslaw van rode biet

1u
26
-
3.8K
Recepten

BBQ glazed ham met maïsbrood en coleslaw van rode biet

Vraag je slager naar een gepekelde en gekookte ham. Wrijf het vlees in met een zelfgemaakt glazuur en laat het dan ruim twee uur bakken op een niet te hete barbecue. In plaats van de traditionele coleslaw geeft Jeroen er een salade van rode biet bij en een lekker maïsbrood.
Type gerechtHoofdgerecht
Totale tijd1u
Ingrediënten26
Beoordeling-
Aantal likes3.8K

Ingrediënten

4 personen
Bruine suiker
2 el
Kristalsuiker
2 el
Kristalsuiker
140 g
Cayennepeper
1 tl
Steranijs
1 tl
Nootmuskaat
1 tl
Kaneelpoeder
1 tl
Teriyakisaus
3 el
Ahornsiroop
5 el
Mosterd
2 el
Ham
1 kg
Maïsgriesmeel
130 g
Bloem
130 g
Zout
Bakpoeder
2 tl
Karnemelk
230 ml
Arachideolie
Rode bieten
2
Appels
2
Wortels
2
Rode uien
2
Platte peterselie
0,5 bosjes
Rozijnen
80 g
Ciderazijn
Mayonaise
5 el
Peper
Eieren
2

Benodigdheden

Een barbecue, een ovenschaal of aluminiumschaal, een keukenmachine met k vormig hulpstuk, een ronde bakvorm met een diameter van 24 cm en 7 cm hoog, een rasp

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

De glazed ham

1
Verwarm de barbecue voor tot 160 °C.
2 el bruine suiker, 2 el kristalsuiker, 1 tl cayennepeper, 1 tl Steranijs, 1 tl nootmuskaat, 1 tl kaneelpoeder
2
Meng de bruine suiker met de kristalsuiker en doe er cayennepeper, steranijs, nootmuskaat en kaneel bij. Meng goed.
3 el teriyakisaus, 5 el ahornsiroop, 2 el mosterd
3
Meng de teriyakisaus met de ahornsiroop, de mosterd en drie eetlepels van de kruidenmengeling.
1 kg ham
4
Snijd de ham kruiselings in met een scherp mes. Wrijf hem helemaal in met de glaze.
5
Leg de ham in een ovenschaal of aluminium schaal. Laat hem minstens 2,5 uur bakken op de barbecue onder een deksel en bestrijk regelmatig met wat glaze.

Het cornbread

6
Verwarm de oven voor tot 175 °C.
130 g maïsgriesmeel, 130 g bloem, 140 g kristalsuiker, zout, 2 tl bakpoeder
7
Meng het maïsgriesmeel met de bloem, de suiker, een snuif zout en het bakpoeder.
230 ml karnemelk, 2 eieren
8
Doe er de karnemelk en de eieren bij en meng in de keukenmachine tot een stevig beslag.
arachideolie
9
Vet een bakvorm in met olie en doe er het beslag in.
10
Bak het cornbread 45 minuten in de voorverwarmde oven.

De rode bietensla

2 Rode bieten, 2 appels, 2 Wortels
11
Schil de rode bieten en rasp ze. Schil en rasp de appels en de wortelen ook.
2 rode uien, 0,5 bosjes platte peterselie
12
Pel de uien en snijd ze in fijne reepjes. Snipper de peterselie.
80 g rozijnen, Ciderazijn, 5 el mayonaise, peper
13
Meng alles door elkaar met de rozijnen, een likje ciderazijn en mayonaise. Kruid met peper en zout.

Afwerken en serveren

14
Serveer plakken glazed ham met cornbread en rode bietensla.
1
Verwarm de barbecue voor tot 160 °C.
2
Meng de bruine suiker met de kristalsuiker en doe er cayennepeper, steranijs, nootmuskaat en kaneel bij. Meng goed.

Instructies

De glazed ham

1
Verwarm de barbecue voor tot 160 °C.
2 el bruine suiker, 2 el kristalsuiker, 1 tl cayennepeper, 1 tl Steranijs, 1 tl nootmuskaat, 1 tl kaneelpoeder
2
Meng de bruine suiker met de kristalsuiker en doe er cayennepeper, steranijs, nootmuskaat en kaneel bij. Meng goed.
3 el teriyakisaus, 5 el ahornsiroop, 2 el mosterd
3
Meng de teriyakisaus met de ahornsiroop, de mosterd en drie eetlepels van de kruidenmengeling.
1 kg ham
4
Snijd de ham kruiselings in met een scherp mes. Wrijf hem helemaal in met de glaze.
5
Leg de ham in een ovenschaal of aluminium schaal. Laat hem minstens 2,5 uur bakken op de barbecue onder een deksel en bestrijk regelmatig met wat glaze.

Het cornbread

6
Verwarm de oven voor tot 175 °C.
130 g maïsgriesmeel, 130 g bloem, 140 g kristalsuiker, zout, 2 tl bakpoeder
7
Meng het maïsgriesmeel met de bloem, de suiker, een snuif zout en het bakpoeder.
230 ml karnemelk, 2 eieren
8
Doe er de karnemelk en de eieren bij en meng in de keukenmachine tot een stevig beslag.
arachideolie
9
Vet een bakvorm in met olie en doe er het beslag in.
10
Bak het cornbread 45 minuten in de voorverwarmde oven.

De rode bietensla

2 Rode bieten, 2 appels, 2 Wortels
11
Schil de rode bieten en rasp ze. Schil en rasp de appels en de wortelen ook.
2 rode uien, 0,5 bosjes platte peterselie
12
Pel de uien en snijd ze in fijne reepjes. Snipper de peterselie.
80 g rozijnen, Ciderazijn, 5 el mayonaise, peper
13
Meng alles door elkaar met de rozijnen, een likje ciderazijn en mayonaise. Kruid met peper en zout.

Afwerken en serveren

14
Serveer plakken glazed ham met cornbread en rode bietensla.
1
Verwarm de barbecue voor tot 160 °C.
2
Meng de bruine suiker met de kristalsuiker en doe er cayennepeper, steranijs, nootmuskaat en kaneel bij. Meng goed.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
BBQ glazed ham met maïsbrood en coleslaw van rode biet (thumbnail)BBQ glazed ham met maïsbrood en coleslaw van rode biet
4 personen
1u
Ingrediënten
Bruine suiker
2 el
Kristalsuiker
2 el
Kristalsuiker
140 g
Cayennepeper
1 tl
Steranijs
1 tl
Nootmuskaat
1 tl
Kaneelpoeder
1 tl
Teriyakisaus
3 el
Ahornsiroop
5 el
Mosterd
2 el
Ham
1 kg
Maïsgriesmeel
130 g
Bloem
130 g
Zout
Bakpoeder
2 tl
Karnemelk
230 ml
Arachideolie
Rode bieten
2
Appels
2
Wortels
2
Rode uien
2
Platte peterselie
0,5 bosjes
Rozijnen
80 g
Ciderazijn
Mayonaise
5 el
Peper
Eieren
2

BBQ glazed ham met maïsbrood en coleslaw van rode biet

Vraag je slager naar een gepekelde en gekookte ham. Wrijf het vlees in met een zelfgemaakt glazuur en laat het dan ruim twee uur bakken op een niet te hete barbecue. In plaats van de traditionele coleslaw geeft Jeroen er een salade van rode biet bij en een lekker maïsbrood.
Instructies

De glazed ham

1
Verwarm de barbecue voor tot 160 °C.
2 el bruine suiker, 2 el kristalsuiker, 1 tl cayennepeper, 1 tl Steranijs, 1 tl nootmuskaat, 1 tl kaneelpoeder
2
Meng de bruine suiker met de kristalsuiker en doe er cayennepeper, steranijs, nootmuskaat en kaneel bij. Meng goed.
3 el teriyakisaus, 5 el ahornsiroop, 2 el mosterd
3
Meng de teriyakisaus met de ahornsiroop, de mosterd en drie eetlepels van de kruidenmengeling.
1 kg ham
4
Snijd de ham kruiselings in met een scherp mes. Wrijf hem helemaal in met de glaze.
5
Leg de ham in een ovenschaal of aluminium schaal. Laat hem minstens 2,5 uur bakken op de barbecue onder een deksel en bestrijk regelmatig met wat glaze.

Het cornbread

6
Verwarm de oven voor tot 175 °C.
130 g maïsgriesmeel, 130 g bloem, 140 g kristalsuiker, zout, 2 tl bakpoeder
7
Meng het maïsgriesmeel met de bloem, de suiker, een snuif zout en het bakpoeder.
230 ml karnemelk, 2 eieren
8
Doe er de karnemelk en de eieren bij en meng in de keukenmachine tot een stevig beslag.
arachideolie
9
Vet een bakvorm in met olie en doe er het beslag in.
10
Bak het cornbread 45 minuten in de voorverwarmde oven.

De rode bietensla

2 Rode bieten, 2 appels, 2 Wortels
11
Schil de rode bieten en rasp ze. Schil en rasp de appels en de wortelen ook.
2 rode uien, 0,5 bosjes platte peterselie
12
Pel de uien en snijd ze in fijne reepjes. Snipper de peterselie.
80 g rozijnen, Ciderazijn, 5 el mayonaise, peper
13
Meng alles door elkaar met de rozijnen, een likje ciderazijn en mayonaise. Kruid met peper en zout.

Afwerken en serveren

14
Serveer plakken glazed ham met cornbread en rode bietensla.