Instructies
4 personen
De glazed ham
1
Verwarm de barbecue voor tot 160 °C.
2 el bruine suiker, 2 el kristalsuiker, 1 tl cayennepeper, 1 tl Steranijs, 1 tl nootmuskaat, 1 tl kaneelpoeder
2
Meng de bruine suiker met de kristalsuiker en doe er cayennepeper, steranijs, nootmuskaat en kaneel bij. Meng goed.
3 el teriyakisaus, 5 el ahornsiroop, 2 el mosterd
3
Meng de teriyakisaus met de ahornsiroop, de mosterd en drie eetlepels van de kruidenmengeling.
1 kg ham
4
Snijd de ham kruiselings in met een scherp mes. Wrijf hem helemaal in met de glaze.
5
Leg de ham in een ovenschaal of aluminium schaal. Laat hem minstens 2,5 uur bakken op de barbecue onder een deksel en bestrijk regelmatig met wat glaze.
Het cornbread
6
Verwarm de oven voor tot 175 °C.
130 g maïsgriesmeel, 130 g bloem, 140 g kristalsuiker, zout, 2 tl bakpoeder
7
Meng het maïsgriesmeel met de bloem, de suiker, een snuif zout en het bakpoeder.
230 ml karnemelk, 2 eieren
8
Doe er de karnemelk en de eieren bij en meng in de keukenmachine tot een stevig beslag.
arachideolie
9
Vet een bakvorm in met olie en doe er het beslag in.
10
Bak het cornbread 45 minuten in de voorverwarmde oven.
De rode bietensla
2 Rode bieten, 2 appels, 2 Wortels
11
Schil de rode bieten en rasp ze. Schil en rasp de appels en de wortelen ook.
2 rode uien, 0,5 bosjes platte peterselie
12
Pel de uien en snijd ze in fijne reepjes. Snipper de peterselie.
80 g rozijnen, Ciderazijn, 5 el mayonaise, peper
13
Meng alles door elkaar met de rozijnen, een likje ciderazijn en mayonaise. Kruid met peper en zout.
Afwerken en serveren
14