Instructies

4 personen

De glazed ham

1

Verwarm de barbecue voor tot 160 °C.

2 el bruine suiker, 2 el kristalsuiker, 1 tl cayennepeper, 1 tl Steranijs, 1 tl nootmuskaat, 1 tl kaneelpoeder
2

Meng de bruine suiker met de kristalsuiker en doe er cayennepeper, steranijs, nootmuskaat en kaneel bij. Meng goed.

3 el teriyakisaus, 5 el ahornsiroop, 2 el mosterd
3

Meng de teriyakisaus met de ahornsiroop, de mosterd en drie eetlepels van de kruidenmengeling.

1 kg ham
4

Snijd de ham kruiselings in met een scherp mes. Wrijf hem helemaal in met de glaze.

5

Leg de ham in een ovenschaal of aluminium schaal. Laat hem minstens 2,5 uur bakken op de barbecue onder een deksel en bestrijk regelmatig met wat glaze.

Het cornbread

6

Verwarm de oven voor tot 175 °C.

130 g maïsgriesmeel, 130 g bloem, 140 g kristalsuiker, zout, 2 tl bakpoeder
7

Meng het maïsgriesmeel met de bloem, de suiker, een snuif zout en het bakpoeder.

230 ml karnemelk, 2 eieren
8

Doe er de karnemelk en de eieren bij en meng in de keukenmachine tot een stevig beslag.

arachideolie
9

Vet een bakvorm in met olie en doe er het beslag in.

10

Bak het cornbread 45 minuten in de voorverwarmde oven.

De rode bietensla

2 Rode bieten, 2 appels, 2 Wortels
11

Schil de rode bieten en rasp ze. Schil en rasp de appels en de wortelen ook.

2 rode uien, 0,5 bosjes platte peterselie
12

Pel de uien en snijd ze in fijne reepjes. Snipper de peterselie.

80 g rozijnen, Ciderazijn, 5 el mayonaise, peper
13

Meng alles door elkaar met de rozijnen, een likje ciderazijn en mayonaise. Kruid met peper en zout.

Afwerken en serveren

14

Serveer plakken glazed ham met cornbread en rode bietensla.