dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Asperges op Vlaamse wijze (thumbnail)Asperges op Vlaamse wijze

Asperges op Vlaamse wijze

25m
7
-
795
Recepten

Asperges op Vlaamse wijze

Asperges met botersaus, warm geprakte eieren, peterselie en nootmuskaat.
Asperges op Vlaamse wijze (thumbnail)Asperges op Vlaamse wijze

Asperges op Vlaamse wijze

25m
7
-
795
Recepten

Asperges op Vlaamse wijze

Asperges met botersaus, warm geprakte eieren, peterselie en nootmuskaat.
Type gerechtHoofdgerecht
Totale tijd25m
Ingrediënten7
Beoordeling-
Aantal likes795

Ingrediënten

4 personen
Witte asperges
1 bosje
Eieren
4
Boter
100 g
Witte gemalen peper
Nootmuskaat
1 snuifje
Krulpeterselie
0,5 bosjes
Citroensap
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

1 bosje witte asperges
1
Schil de asperges en snijd de achterkanten gelijk.
2
Laat een klont boter smelten en voeg er een scheut water aan toe. Kruid met peper en zout en leg de asperges in de pan.
3
Zet een deksel op de pan en laat de asperges garen. Reken 6 à 7 minuten.
4 eieren
4
Breng een pot water aan de kook en kook de eieren 4 minuten en 30 seconden.
0,5 bosjes krulpeterselie
5
Snipper intussen de peterselie fijn.
6
Draai het vuur onder de asperges uit en hou ze warm in de pan.
100 g boter
7
Laat de boter smelten.
8
Spoel de eieren kort onder koud water en pel ze voorzichtig, want de dooiers zijn nog lopend.
9
Prak de eieren met een vork bij de gesmolten boter. Zet het pannetje weer op een zacht vuur en laat de dooiers al roerend voorzichtig binden.
Witte gemalen peper, citroensap, 1 snuifje nootmuskaat
10
Voeg de peterselie toe en breng op smaak met witte peper, zout en nootmuskaat. Voeg er enkele druppels citroensap aan toe.
11
Leg de asperges op een bord met de punten linksonder. Schep er de gebonden eieren met boter en peterselie over.
1
Schil de asperges en snijd de achterkanten gelijk.
2
Laat een klont boter smelten en voeg er een scheut water aan toe. Kruid met peper en zout en leg de asperges in de pan.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!

Instructies

1 bosje witte asperges
1
Schil de asperges en snijd de achterkanten gelijk.
2
Laat een klont boter smelten en voeg er een scheut water aan toe. Kruid met peper en zout en leg de asperges in de pan.
3
Zet een deksel op de pan en laat de asperges garen. Reken 6 à 7 minuten.
4 eieren
4
Breng een pot water aan de kook en kook de eieren 4 minuten en 30 seconden.
0,5 bosjes krulpeterselie
5
Snipper intussen de peterselie fijn.
6
Draai het vuur onder de asperges uit en hou ze warm in de pan.
100 g boter
7
Laat de boter smelten.
8
Spoel de eieren kort onder koud water en pel ze voorzichtig, want de dooiers zijn nog lopend.
9
Prak de eieren met een vork bij de gesmolten boter. Zet het pannetje weer op een zacht vuur en laat de dooiers al roerend voorzichtig binden.
Witte gemalen peper, citroensap, 1 snuifje nootmuskaat
10
Voeg de peterselie toe en breng op smaak met witte peper, zout en nootmuskaat. Voeg er enkele druppels citroensap aan toe.
11
Leg de asperges op een bord met de punten linksonder. Schep er de gebonden eieren met boter en peterselie over.
1
Schil de asperges en snijd de achterkanten gelijk.
2
Laat een klont boter smelten en voeg er een scheut water aan toe. Kruid met peper en zout en leg de asperges in de pan.

Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Asperges op Vlaamse wijze (thumbnail)Asperges op Vlaamse wijze
4 personen
25m
Ingrediënten
Witte asperges
1 bosje
Eieren
4
Boter
100 g
Witte gemalen peper
Nootmuskaat
1 snuifje
Krulpeterselie
0,5 bosjes
Citroensap

Asperges op Vlaamse wijze

Asperges met botersaus, warm geprakte eieren, peterselie en nootmuskaat.
Instructies
1 bosje witte asperges
1
Schil de asperges en snijd de achterkanten gelijk.
2
Laat een klont boter smelten en voeg er een scheut water aan toe. Kruid met peper en zout en leg de asperges in de pan.
3
Zet een deksel op de pan en laat de asperges garen. Reken 6 à 7 minuten.
4 eieren
4
Breng een pot water aan de kook en kook de eieren 4 minuten en 30 seconden.
0,5 bosjes krulpeterselie
5
Snipper intussen de peterselie fijn.
6
Draai het vuur onder de asperges uit en hou ze warm in de pan.
100 g boter
7
Laat de boter smelten.
8
Spoel de eieren kort onder koud water en pel ze voorzichtig, want de dooiers zijn nog lopend.
9
Prak de eieren met een vork bij de gesmolten boter. Zet het pannetje weer op een zacht vuur en laat de dooiers al roerend voorzichtig binden.
Witte gemalen peper, citroensap, 1 snuifje nootmuskaat
10
Voeg de peterselie toe en breng op smaak met witte peper, zout en nootmuskaat. Voeg er enkele druppels citroensap aan toe.
11
Leg de asperges op een bord met de punten linksonder. Schep er de gebonden eieren met boter en peterselie over.