Instructies

4 personen
1 bosje witte asperges
1

Schil de asperges en snijd de achterkanten gelijk.

2

Laat een klont boter smelten en voeg er een scheut water aan toe. Kruid met peper en zout en leg de asperges in de pan.

3

Zet een deksel op de pan en laat de asperges garen. Reken 6 à 7 minuten.

4 eieren
4

Breng een pot water aan de kook en kook de eieren 4 minuten en 30 seconden.

0,5 bosjes krulpeterselie
5

Snipper intussen de peterselie fijn.

6

Draai het vuur onder de asperges uit en hou ze warm in de pan.

100 g boter
7

Laat de boter smelten.

8

Spoel de eieren kort onder koud water en pel ze voorzichtig, want de dooiers zijn nog lopend.

9

Prak de eieren met een vork bij de gesmolten boter. Zet het pannetje weer op een zacht vuur en laat de dooiers al roerend voorzichtig binden.

Witte gemalen peper, citroensap, 1 snuifje nootmuskaat
10

Voeg de peterselie toe en breng op smaak met witte peper, zout en nootmuskaat. Voeg er enkele druppels citroensap aan toe.

11

Leg de asperges op een bord met de punten linksonder. Schep er de gebonden eieren met boter en peterselie over.