Instructies
4 personen
1 bosje witte asperges
1
Schil de asperges en snijd de achterkanten gelijk.
2
Laat een klont boter smelten en voeg er een scheut water aan toe. Kruid met peper en zout en leg de asperges in de pan.
3
Zet een deksel op de pan en laat de asperges garen. Reken 6 à 7 minuten.
4 eieren
4
Breng een pot water aan de kook en kook de eieren 4 minuten en 30 seconden.
0,5 bosjes krulpeterselie
5
Snipper intussen de peterselie fijn.
6
Draai het vuur onder de asperges uit en hou ze warm in de pan.
100 g boter
7
Laat de boter smelten.
8
Spoel de eieren kort onder koud water en pel ze voorzichtig, want de dooiers zijn nog lopend.
9
Prak de eieren met een vork bij de gesmolten boter. Zet het pannetje weer op een zacht vuur en laat de dooiers al roerend voorzichtig binden.
Witte gemalen peper, citroensap, 1 snuifje nootmuskaat
10
Voeg de peterselie toe en breng op smaak met witte peper, zout en nootmuskaat. Voeg er enkele druppels citroensap aan toe.
11