Asperges met ham in kaassaus en waterkerspuree

De combinatie van twee soorten ham met de verfijnde smaak van asperges, een lichte kaassaus, crumble van parmezaan en een flinke lepel waterkerspuree zal iedereen in vervoering brengen! Dit is Dagelijkse kost pur sang met alleen maar topproducten.

Ingrediënten

  • 2 bussel witte asperges
  • een klontje boter
  • een handvol panko
  • 1 kg aardappelen
  • 2 bussel waterkers
  • 1 eierdooier
  • een scheut melk
  • een snuif keukenzout
  • een snuif nootmuskaat
  • 60 g boter
  • 70 g bloem
  • 6 dl melk
  • 2 dl kookvocht
  • 150 g Emmentaler
  • 0.5 citroen
  • 12 plakjes gekookte ham
  • 12 plakjes rauwe ham

Benodigdheden

  • pureestamper

Download de app

Jouw digitale kookhulp met dagelijkse recepten, tips, kookvideo’s, een weekmenu en boodschappenlijst.

Partners

Bereiding

Voorbereiding

Schil de asperges en kook ze net gaar in gezouten water samen met de schillen van de asperges. Spoel ze even onder koud water en laat ze goed uitlekken.

Doe een klontje boter in een pan. Bak de panko goudbruin en hou apart in een kommetje.

Waterkerspuree

Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en kook ze gaar in gezouten water.

Kuis en was de waterkers en laat hem goed uitlekken.

Giet de aardappelen af wanneer ze gaar zijn en voeg er een klont boter, een dooier en een scheut melk aan toe. Kruid met een snuif zout en wat nootmuskaat en ga er met een pureestamper door.

Hak de waterkers fijn en meng onder de aardappelpuree.

Kaassaus

Smelt de boter in een pot en voeg er de bloem aan toe. Meng tot een stevige roux en laat even bakken tot je een biscuitgeur ruikt. Giet er de melk en het kookvocht van de asperges bij en breng de saus al roerend aan de kook

Haal de pruttelende saus van het vuur en roer de gemalen kaas erdoor. Breng op smaak met peper, zout, wat citroensap en een snuif nootmuskaat.

Asperges met ham

Leg telkens een plakje gerookte ham en een plakje beenham open op je plank. Wikkel telkens 3 asperges in de plakken ham. 

Schenk er de lichte kaassaus over en werk af met de panko.

Serveer de waterkerspuree bij de asperges in ham en kaassaus.

Asperges met ham in kaassaus en waterkerspuree