Instructies

4 personen

Voorbereiding

2 bosjes witte asperges
1

Schil de asperges en kook ze net gaar in gezouten water samen met de schillen van de asperges. Spoel ze even onder koud water en laat ze goed uitlekken.

1 een klontje boter, handvol panko
2

Doe een klontje boter in een pan. Bak de panko goudbruin en hou apart in een kommetje.

Waterkerspuree

1.000 g Loskokende aardappelen
3

Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en kook ze gaar in gezouten water.

2 bosjes Waterkers
4

Kuis en was de waterkers en laat hem goed uitlekken.

1 eierdooier, 1 scheutje melk, 1 snuifje zout, 1 snuifje nootmuskaat
5

Giet de aardappelen af wanneer ze gaar zijn en voeg er een klont boter, een dooier en een scheut melk aan toe. Kruid met een snuif zout en wat nootmuskaat en ga er met een pureestamper door.

6

Hak de waterkers fijn en meng onder de aardappelpuree.

Kaassaus

60 g boter, 70 g bloem, 0,6 l melk, 0,2 l kookvocht van de asperges
7

Smelt de boter in een pot en voeg er de bloem aan toe. Meng tot een stevige roux en laat even bakken tot je een biscuitgeur ruikt. Giet er de melk en het kookvocht van de asperges bij en breng de saus al roerend aan de kook

150 g Gemalen kaas (Emmental), 0,5 citroenen
8

Haal de pruttelende saus van het vuur en roer de gemalen kaas erdoor. Breng op smaak met peper, zout, wat citroensap en een snuif nootmuskaat.

Asperges met ham

12 plakjes gekookte ham, 12 plakjes rauwe ham
9

Leg telkens een plakje gerookte ham en een plakje beenham open op je plank. Wikkel telkens 3 asperges in de plakken ham.

10

Schenk er de lichte kaassaus over en werk af met de panko.

11

Serveer de waterkerspuree bij de asperges in ham en kaassaus.