Broodpizza met tomatentapenade, champignons en gekookte ham
Broodpizza met tomatentapenade, champignons en gekookte ham
Broodpizza met tomatentapenade, champignons en gekookte ham
Broodpizza met tomatentapenade, champignons en gekookte ham
Ingrediënten
4 personen
Zongedroogde tomaten
1 bakje
Tomatenpuree
1 el
Tomaten passata
2 el
Olijf
1 el
Ansjovisfilets
6
Peper
Zout
Oregano
Olijfolie
Gekookte ham
300 g
Ajuin
1
Parijse champignons
1 bakje
Look
1 teentje
Plat brood
1
Provençaalse kruiden
1 snuifje
Gegrilde artisjok
1 potje
Groene olijven
2 el
Kappertjes
1 el
Mozzarella
150 g
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
1
Verwarm de oven voor op 245°C.
1 bakje Zongedroogde tomaten, 1 el Tomatenpuree, 2 el Tomaten passata, 1 el olijf, 6 ansjovisfilets, peper, zout, oregano
2
Doe de zongedroogde tomaten in de beker van de cutter met de
tomatenpuree, de passata, de olijven zonder pit, de ansjovisfilets, peper,
zout en oregano. Mix het geheel fijn tot een tapenade.
olijfolie, 300 g gekookte ham
3
Zet een pan met olijfolie op het vuur. Snijd de ham in blokjes en bak ze
aan in de hete olie.
1 ajuin
4
Snijd de ui in halve ringen en voeg toe aan de hamblokjes.
1 bakje Parijse champignons, 1 teentje Look
5
Snijd de Parijse champignons in twee en laat ook meestoven. Breng het
geheel op smaak met een geraspt teentje look, peper en zout.
1 plat brood, 1 snuifje Provençaalse kruiden
6
Snijd het platbrood open en besprenkel met olijfolie. Breng op smaak met
de Provençaalse kruiden en rooster het brood in de oven op 245°
gedurende 8-10 minuten.
1 potje gegrilde artisjok, 2 el groene olijven, 1 el kappertjes
7
Leg de gegrilde artisjokken, olijven en de kappertjes klaar.
8
Haal het brood uit de oven, smeer er de tapenade over uit. Leg er de ham
met de champignons en ui bovenop, gevolgd door de kappertjes met
olijven en gegrilde artisjok.
150 g Mozzarella
9
Werk af met de gemalen mozzarella.
10
Schuif de broodpizza opnieuw in de oven op 245°C gedurende 8-10
minuten.
1
Verwarm de oven voor op 245°C.
1 bakje Zongedroogde tomaten, 1 el Tomatenpuree, 2 el Tomaten passata, 1 el olijf, 6 ansjovisfilets, peper, zout, oregano
2
Doe de zongedroogde tomaten in de beker van de cutter met de
tomatenpuree, de passata, de olijven zonder pit, de ansjovisfilets, peper,
zout en oregano. Mix het geheel fijn tot een tapenade.
olijfolie, 300 g gekookte ham
3
Zet een pan met olijfolie op het vuur. Snijd de ham in blokjes en bak ze
aan in de hete olie.
1 ajuin
4
Snijd de ui in halve ringen en voeg toe aan de hamblokjes.
1 bakje Parijse champignons, 1 teentje Look
5
Snijd de Parijse champignons in twee en laat ook meestoven. Breng het
geheel op smaak met een geraspt teentje look, peper en zout.
1 plat brood, 1 snuifje Provençaalse kruiden
6
Snijd het platbrood open en besprenkel met olijfolie. Breng op smaak met
de Provençaalse kruiden en rooster het brood in de oven op 245°
gedurende 8-10 minuten.
1 potje gegrilde artisjok, 2 el groene olijven, 1 el kappertjes
7
Leg de gegrilde artisjokken, olijven en de kappertjes klaar.
8
Haal het brood uit de oven, smeer er de tapenade over uit. Leg er de ham
met de champignons en ui bovenop, gevolgd door de kappertjes met
olijven en gegrilde artisjok.
150 g Mozzarella
9
Werk af met de gemalen mozzarella.
10
Schuif de broodpizza opnieuw in de oven op 245°C gedurende 8-10
minuten.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
35m
Ingrediënten
Zongedroogde tomaten
1 bakje
Tomatenpuree
1 el
Tomaten passata
2 el
Olijf
1 el
Ansjovisfilets
6
Peper
Zout
Oregano
Olijfolie
Gekookte ham
300 g
Ajuin
1
Parijse champignons
1 bakje
Look
1 teentje
Plat brood
1
Provençaalse kruiden
1 snuifje
Gegrilde artisjok
1 potje
Groene olijven
2 el
Kappertjes
1 el
Mozzarella
150 g
Broodpizza met tomatentapenade, champignons en gekookte ham
Zin in een snelle, maar heerlijke snack? Dan is deze broodpizza iets voor jou! Geroosterd Turks brood met een zelfgemaakte tomatentapenade als basis en belegd met al je favoriete toppings! Jeroen kiest voor champignons, gekookte ham en ui. Leuk om met de kinderen klaar te maken.Instructies
1
Verwarm de oven voor op 245°C.
1 bakje Zongedroogde tomaten, 1 el Tomatenpuree, 2 el Tomaten passata, 1 el olijf, 6 ansjovisfilets, peper, zout, oregano
2
Doe de zongedroogde tomaten in de beker van de cutter met de
tomatenpuree, de passata, de olijven zonder pit, de ansjovisfilets, peper,
zout en oregano. Mix het geheel fijn tot een tapenade.
olijfolie, 300 g gekookte ham
3
Zet een pan met olijfolie op het vuur. Snijd de ham in blokjes en bak ze
aan in de hete olie.
1 ajuin
4
Snijd de ui in halve ringen en voeg toe aan de hamblokjes.
1 bakje Parijse champignons, 1 teentje Look
5
Snijd de Parijse champignons in twee en laat ook meestoven. Breng het
geheel op smaak met een geraspt teentje look, peper en zout.
1 plat brood, 1 snuifje Provençaalse kruiden
6
Snijd het platbrood open en besprenkel met olijfolie. Breng op smaak met
de Provençaalse kruiden en rooster het brood in de oven op 245°
gedurende 8-10 minuten.
1 potje gegrilde artisjok, 2 el groene olijven, 1 el kappertjes
7
Leg de gegrilde artisjokken, olijven en de kappertjes klaar.
8
Haal het brood uit de oven, smeer er de tapenade over uit. Leg er de ham
met de champignons en ui bovenop, gevolgd door de kappertjes met
olijven en gegrilde artisjok.
150 g Mozzarella
9
Werk af met de gemalen mozzarella.
10
Schuif de broodpizza opnieuw in de oven op 245°C gedurende 8-10
minuten.