Courgette-broccolisoep met toastjes
Courgette-broccolisoep met toastjes
Courgette-broccolisoep met toastjes
Courgette-broccolisoep met toastjes
Ingrediënten
4 personen
Boter
Ajuinen
3
Look
4 teentjes
Broccoli
1
Courgettes
3
Groentebouillon
3 l
Aardappel
1
Dragon
1 snuifje
Tijm
Laurierblaadjes
Peper
Zout
Bicarbonaat
1 snuifje
Truffelpasta
2 tl
Stokbrood
1
Olijfolie
Olijfolie
1 een likje
Provençaalse kruiden
Mosterd
1 el
Buffelmozzarella
1
Enokichampignons
1 pakje
Benodigdheden
Een ruime casserole of kookpot, een mixer
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
1
Verwarm de oven voor op 205°C.
boter, 3 ajuinen
2
Zet een casserole met een flinke klont boter op het vuur. Snijd de uien grof en stoof ze aan in de hete vetstof.
3 teentjes Look
3
Pel en kneus de teentjes look. Voeg in hun geheel toe aan de stovende ui.
1 broccoli
4
Snijd de roosjes van de broccoli en snijd één steel in stukken. Laat de broccoli meestoven met de ui.
5
Snijd de roosjes van een tweede broccoli en zet even aan de kant.
3 courgettes
6
Snijd dunne plakjes van de courgettes, zodat de kern overblijft. Snijd de kern grof en laat meestoven met de rest.
3 l groentebouillon
7
Blus de stovende groenten met de bouillon.
1 aardappel, 1 snuifje dragon, tijm, laurierblaadjes, peper, zout
8
Snijd een aardappel grof en laat meekoken met de soep, gevolgd door de gedroogde dragon en een bouquet garni van tijm en laurier. Breng verder op smaak met peper en zout. Laat de soep garen op het vuur.
1 teentje Look, 1 snuifje bicarbonaat
9
Zet een pot met water op het vuur. Kook er de broccoliroosjes in gaar en breng op smaak met een teentje look en een snuif bicarbonaat.
10
Snijd de courgetteplakjes in julienne.
boter, peper, zout, 2 tl Truffelpasta
11
Doe de gare broccoliroosjes in de beker van de cutter, met een klontje boter, peper, zout en de truffelpasta. Mix het geheel fijn.
1 stokbrood, olijfolie, Provençaalse kruiden
12
Snijd sneetjes van het stokbrood en breng ze op smaak met olijfolie en Provençaalse kruiden. Kleur de sneetjes brood in de voorverwarmde oven.
1 el mosterd
13
Meng de mosterd onder de soep en mix de soep vervolgens fijn.
1 buffelmozzarella
14
Haal de toastjes uit de oven en laat ze even afkoelen. Smeer er vervolgens de broccolitapenade op, leg er een plakje mozzarella bovenop, kruid bij met peper en schuif de toastjes opnieuw in de oven tot de mozzarella mooi gesmolten is.
15
Gaar de courgetteslierten in de soep.
1 een likje olijfolie
16
Serveer de soep in een kom en werk ze af met met een likje olijfolie.
1 pakje enokichampignons
17
Leg enkele enokichampignons op de toast en serveer bij de soep.
1
Verwarm de oven voor op 205°C.
boter, 3 ajuinen
2
Zet een casserole met een flinke klont boter op het vuur. Snijd de uien grof en stoof ze aan in de hete vetstof.
3 teentjes Look
3
Pel en kneus de teentjes look. Voeg in hun geheel toe aan de stovende ui.
1 broccoli
4
Snijd de roosjes van de broccoli en snijd één steel in stukken. Laat de broccoli meestoven met de ui.
5
Snijd de roosjes van een tweede broccoli en zet even aan de kant.
3 courgettes
6
Snijd dunne plakjes van de courgettes, zodat de kern overblijft. Snijd de kern grof en laat meestoven met de rest.
3 l groentebouillon
7
Blus de stovende groenten met de bouillon.
1 aardappel, 1 snuifje dragon, tijm, laurierblaadjes, peper, zout
8
Snijd een aardappel grof en laat meekoken met de soep, gevolgd door de gedroogde dragon en een bouquet garni van tijm en laurier. Breng verder op smaak met peper en zout. Laat de soep garen op het vuur.
1 teentje Look, 1 snuifje bicarbonaat
9
Zet een pot met water op het vuur. Kook er de broccoliroosjes in gaar en breng op smaak met een teentje look en een snuif bicarbonaat.
10
Snijd de courgetteplakjes in julienne.
boter, peper, zout, 2 tl Truffelpasta
11
Doe de gare broccoliroosjes in de beker van de cutter, met een klontje boter, peper, zout en de truffelpasta. Mix het geheel fijn.
1 stokbrood, olijfolie, Provençaalse kruiden
12
Snijd sneetjes van het stokbrood en breng ze op smaak met olijfolie en Provençaalse kruiden. Kleur de sneetjes brood in de voorverwarmde oven.
1 el mosterd
13
Meng de mosterd onder de soep en mix de soep vervolgens fijn.
1 buffelmozzarella
14
Haal de toastjes uit de oven en laat ze even afkoelen. Smeer er vervolgens de broccolitapenade op, leg er een plakje mozzarella bovenop, kruid bij met peper en schuif de toastjes opnieuw in de oven tot de mozzarella mooi gesmolten is.
15
Gaar de courgetteslierten in de soep.
1 een likje olijfolie
16
Serveer de soep in een kom en werk ze af met met een likje olijfolie.
1 pakje enokichampignons
17
Leg enkele enokichampignons op de toast en serveer bij de soep.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
1u
Ingrediënten
Boter
Ajuinen
3
Look
4 teentjes
Broccoli
1
Courgettes
3
Groentebouillon
3 l
Aardappel
1
Dragon
1 snuifje
Tijm
Laurierblaadjes
Peper
Zout
Bicarbonaat
1 snuifje
Truffelpasta
2 tl
Stokbrood
1
Olijfolie
Olijfolie
1 een likje
Provençaalse kruiden
Mosterd
1 el
Buffelmozzarella
1
Enokichampignons
1 pakje
Courgette-broccolisoep met toastjes
Jeroen tovert de ideale lunch op tafel voor een doordeweekse dag. Een lekker soepje van courgette en broccoli, vergezeld van een toast met een tapenade van broccoli en gesmolten mozzarella.Instructies
1
Verwarm de oven voor op 205°C.
boter, 3 ajuinen
2
Zet een casserole met een flinke klont boter op het vuur. Snijd de uien grof en stoof ze aan in de hete vetstof.
3 teentjes Look
3
Pel en kneus de teentjes look. Voeg in hun geheel toe aan de stovende ui.
1 broccoli
4
Snijd de roosjes van de broccoli en snijd één steel in stukken. Laat de broccoli meestoven met de ui.
5
Snijd de roosjes van een tweede broccoli en zet even aan de kant.
3 courgettes
6
Snijd dunne plakjes van de courgettes, zodat de kern overblijft. Snijd de kern grof en laat meestoven met de rest.
3 l groentebouillon
7
Blus de stovende groenten met de bouillon.
1 aardappel, 1 snuifje dragon, tijm, laurierblaadjes, peper, zout
8
Snijd een aardappel grof en laat meekoken met de soep, gevolgd door de gedroogde dragon en een bouquet garni van tijm en laurier. Breng verder op smaak met peper en zout. Laat de soep garen op het vuur.
1 teentje Look, 1 snuifje bicarbonaat
9
Zet een pot met water op het vuur. Kook er de broccoliroosjes in gaar en breng op smaak met een teentje look en een snuif bicarbonaat.
10
Snijd de courgetteplakjes in julienne.
boter, peper, zout, 2 tl Truffelpasta
11
Doe de gare broccoliroosjes in de beker van de cutter, met een klontje boter, peper, zout en de truffelpasta. Mix het geheel fijn.
1 stokbrood, olijfolie, Provençaalse kruiden
12
Snijd sneetjes van het stokbrood en breng ze op smaak met olijfolie en Provençaalse kruiden. Kleur de sneetjes brood in de voorverwarmde oven.
1 el mosterd
13
Meng de mosterd onder de soep en mix de soep vervolgens fijn.
1 buffelmozzarella
14
Haal de toastjes uit de oven en laat ze even afkoelen. Smeer er vervolgens de broccolitapenade op, leg er een plakje mozzarella bovenop, kruid bij met peper en schuif de toastjes opnieuw in de oven tot de mozzarella mooi gesmolten is.
15
Gaar de courgetteslierten in de soep.
1 een likje olijfolie
16
Serveer de soep in een kom en werk ze af met met een likje olijfolie.
1 pakje enokichampignons
17
Leg enkele enokichampignons op de toast en serveer bij de soep.