Groene salade met sojaboontjes
Groene salade met sojaboontjes
Ingrediënten
4 personen
Quinoa
200 g
Zout
Laurier
Tijm
Water
400 ml
Bicarbonaat
1 snuifje
Broccoli's
500 g
Groene asperges
1 bosje
Honing
1 el
Wasabi
1 el
Rijstazijn
2 el
Mirin
2 el
Sojasaus
2 el
Sesamolie
1 el
Look
1 teentje
Gember
3 cm
Lente-ui
1 bosje
Spinazie
100 g
Sojabonen
200 g
Koriander
Dragon
Benodigdheden
Een rasp, waterkoker
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
De salade met sojaboontjes
200 g quinoa, zout, laurier, tijm
1
Doe de quinoa met het water in een kookpot. Kruid met een snuif zout, enkele blaadjes laurier en enkele takjes tijm.
TIPGebruik voor quinoa altijd 2 delen water op 1 deel quinoa.
400 ml Water
2
Breng het water aan de kook en laat garen op een laag vuur.
Advertentie
Water koken? Bespaar tot 10 minuten met een Quooker kraan!
1 snuifje bicarbonaat
3
Breng water met een snuif bicarbonaat aan de kook in een tweede kookpot.
4
Vul een kom met ijsblokjes en water.
500 g broccoli's
5
Maak de broccoli schoon en snijd in roosjes.
1 bosje groene asperges
6
Schil de asperges met een dunschiller en snijd ze in schuine stukken. Houd de topjes apart.
7
Doe de asperges in het kokende water. Doe er na 2 minuten de broccoli bij en laat enkele minuten mee koken. Doe er pas de laatste minuut de aspergetoppen bij.
8
Schep de groenten met een schuimspaan uit het water en leg ze in de kom ijswater.
9
Giet de quinoa af en spoel onder koud stromend water. Haal er de tijm en laurier uit.
De dressing
1 el honing, 1 el wasabi, 2 el rijstazijn, 2 el mirin, 2 el sojasaus, 1 el sesamolie
10
Meng de honing met wasabi, rijstazijn, mirin, sojasaus en sesamolie.
1 teentje Look, 3 cm gember
11
Pel de knoflook en schil de gember. Rasp ze bij de dressing.
Afwerken en serveren
1 bosje lente-ui
12
Snipper de lente-uien.
100 g spinazie
13
Was de spinazie en laat uitlekken.
14
Haal de groenten uit het ijswater en laat ze uitlekken.
200 g sojabonen
15
Verdeel de quinoa over de borden. Leg er de groenten bij en strooi er de lente-uien over. Doe er de spinazie en de dubbelgedopte sojabonen bij.
koriander, dragon
16
Verdeel de dressing over de groenten. Werk af met enkele takjes koriander en dragon.
De salade met sojaboontjes
200 g quinoa, zout, laurier, tijm
1
Doe de quinoa met het water in een kookpot. Kruid met een snuif zout, enkele blaadjes laurier en enkele takjes tijm.
TIPGebruik voor quinoa altijd 2 delen water op 1 deel quinoa.
400 ml Water
2
Breng het water aan de kook en laat garen op een laag vuur.
Advertentie
Water koken? Bespaar tot 10 minuten met een Quooker kraan!
1 snuifje bicarbonaat
3
Breng water met een snuif bicarbonaat aan de kook in een tweede kookpot.
4
Vul een kom met ijsblokjes en water.
500 g broccoli's
5
Maak de broccoli schoon en snijd in roosjes.
1 bosje groene asperges
6
Schil de asperges met een dunschiller en snijd ze in schuine stukken. Houd de topjes apart.
7
Doe de asperges in het kokende water. Doe er na 2 minuten de broccoli bij en laat enkele minuten mee koken. Doe er pas de laatste minuut de aspergetoppen bij.
8
Schep de groenten met een schuimspaan uit het water en leg ze in de kom ijswater.
9
Giet de quinoa af en spoel onder koud stromend water. Haal er de tijm en laurier uit.
De dressing
1 el honing, 1 el wasabi, 2 el rijstazijn, 2 el mirin, 2 el sojasaus, 1 el sesamolie
10
Meng de honing met wasabi, rijstazijn, mirin, sojasaus en sesamolie.
1 teentje Look, 3 cm gember
11
Pel de knoflook en schil de gember. Rasp ze bij de dressing.
Afwerken en serveren
1 bosje lente-ui
12
Snipper de lente-uien.
100 g spinazie
13
Was de spinazie en laat uitlekken.
14
Haal de groenten uit het ijswater en laat ze uitlekken.
200 g sojabonen
15
Verdeel de quinoa over de borden. Leg er de groenten bij en strooi er de lente-uien over. Doe er de spinazie en de dubbelgedopte sojabonen bij.
koriander, dragon
16
Verdeel de dressing over de groenten. Werk af met enkele takjes koriander en dragon.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
50m
Ingrediënten
Quinoa
200 g
Zout
Laurier
Tijm
Water
400 ml
Bicarbonaat
1 snuifje
Broccoli's
500 g
Groene asperges
1 bosje
Honing
1 el
Wasabi
1 el
Rijstazijn
2 el
Mirin
2 el
Sojasaus
2 el
Sesamolie
1 el
Look
1 teentje
Gember
3 cm
Lente-ui
1 bosje
Spinazie
100 g
Sojabonen
200 g
Koriander
Dragon
Groene salade met sojaboontjes
Alleen maar hippe ingrediënten in ons gerecht van vandaag: quinoa, groene groenten en een oosters getinte vinaigrette.Instructies
De salade met sojaboontjes
200 g quinoa, zout, laurier, tijm
1
Doe de quinoa met het water in een kookpot. Kruid met een snuif zout, enkele blaadjes laurier en enkele takjes tijm.
TIPGebruik voor quinoa altijd 2 delen water op 1 deel quinoa.
400 ml Water
2
Breng het water aan de kook en laat garen op een laag vuur.
1 snuifje bicarbonaat
3
Breng water met een snuif bicarbonaat aan de kook in een tweede kookpot.
4
Vul een kom met ijsblokjes en water.
500 g broccoli's
5
Maak de broccoli schoon en snijd in roosjes.
1 bosje groene asperges
6
Schil de asperges met een dunschiller en snijd ze in schuine stukken. Houd de topjes apart.
7
Doe de asperges in het kokende water. Doe er na 2 minuten de broccoli bij en laat enkele minuten mee koken. Doe er pas de laatste minuut de aspergetoppen bij.
8
Schep de groenten met een schuimspaan uit het water en leg ze in de kom ijswater.
9
Giet de quinoa af en spoel onder koud stromend water. Haal er de tijm en laurier uit.
De dressing
1 el honing, 1 el wasabi, 2 el rijstazijn, 2 el mirin, 2 el sojasaus, 1 el sesamolie
10
Meng de honing met wasabi, rijstazijn, mirin, sojasaus en sesamolie.
1 teentje Look, 3 cm gember
11
Pel de knoflook en schil de gember. Rasp ze bij de dressing.
Afwerken en serveren
1 bosje lente-ui
12
Snipper de lente-uien.
100 g spinazie
13
Was de spinazie en laat uitlekken.
14
Haal de groenten uit het ijswater en laat ze uitlekken.
200 g sojabonen
15
Verdeel de quinoa over de borden. Leg er de groenten bij en strooi er de lente-uien over. Doe er de spinazie en de dubbelgedopte sojabonen bij.
koriander, dragon
16
Verdeel de dressing over de groenten. Werk af met enkele takjes koriander en dragon.