dako logo

Populaire thema's

Zoeken op
Appelroosjes (thumbnail)Appelroosjes

Appelroosjes

1u
9
-
2.5K
Recepten

Appelroosjes

De inspiratie voor deze gebakjes vond Jeroen op het internet, maar hij maakte er een eigen versie van. De appelroosjes zien er geweldig uit en zijn heel gemakkelijk om te maken. Een perfect nagerecht voor een doordeweekse dag.
Appelroosjes (thumbnail)Appelroosjes

Appelroosjes

1u
9
-
2.5K
Recepten

Appelroosjes

De inspiratie voor deze gebakjes vond Jeroen op het internet, maar hij maakte er een eigen versie van. De appelroosjes zien er geweldig uit en zijn heel gemakkelijk om te maken. Een perfect nagerecht voor een doordeweekse dag.
Type gerechtDessert
Totale tijd1u
Ingrediënten9
Beoordeling-
Aantal likes2.5K

Ingrediënten

4 personen
Appel
1
Bruine suiker
4 el
Appelmousseline
4 el
Bladerdeeg
1 vel
Suikersiroop
4 el
Boter
Vanille-ijs
4
Bloemsuiker
Ei
1

Benodigdheden

Een rasp of mandoline, een bakpenseel, een bakvorm voor muffins of cupcakes

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

De appelroosjes

1 Jonagold appel, 4 el bruine suiker, 4 el appelmousseline, 1 vel bladerdeeg, 4 el suikersiroop, boter, 1 ei
1
Verwarm de oven voor tot 170 °C.
2
Snijd de ronde kanten van het bladerdeeg zodat je een vierkant krijgt. Snijd het vierkant in 4 gelijke repen.
3
Splits het ei. Klop de eierdooier los met een scheutje water.
4
Strijk het bladerdeeg licht in met losgeklopt ei en strooi er een beetje bruine suiker over.
5
Snijd de onder- en de bovenkant van de appel. Snijd hem dan in kwarten. Verwijder het klokhuis en snijd de kwartjes in flinterdunne plakjes met een rasp of mandoline.
6
Leg de appelplakjes dakpansgewijs en met de ronde kant naar boven op de repen bladerdeeg. Leg er een tweede laagje appel op. Houd onderaan ongeveer 1 cm vrij en aan de zijkant 2 cm. Duw de zijkant wat plat zodat je het roosje straks gemakkelijk kunt sluiten.
7
Leg een streep appelmousseline aan de onderkant van de appelplakken.
8
Vouw de onderste rand naar boven. Bestrijk met losgeklopt ei en strooi er wat bruine suiker over.
9
Rol de reep voorzichtig op tot een roosje. Bestrijk de buitenkant met losgeklopt ei.
10
Beboter een muffin- of cupcakevorm en zet er de gebakjes in.
11
Bestrijk de appeltjes bovenaan de roosjes met suikersiroop.
12
Bak de roosjes ongeveer 30 minuten in de voorverwarmde oven.
13
Haal de roosjes meteen uit de vorm.

Afwerking

4 vanille-ijs, bloemsuiker
14
Bestuif de appelroosjes met bloemsuiker en serveer eventueel met een bolletje ijs.
1
Verwarm de oven voor tot 170 °C.
2
Snijd de ronde kanten van het bladerdeeg zodat je een vierkant krijgt. Snijd het vierkant in 4 gelijke repen.

Instructies

De appelroosjes

1 Jonagold appel, 4 el bruine suiker, 4 el appelmousseline, 1 vel bladerdeeg, 4 el suikersiroop, boter, 1 ei
1
Verwarm de oven voor tot 170 °C.
2
Snijd de ronde kanten van het bladerdeeg zodat je een vierkant krijgt. Snijd het vierkant in 4 gelijke repen.
3
Splits het ei. Klop de eierdooier los met een scheutje water.
4
Strijk het bladerdeeg licht in met losgeklopt ei en strooi er een beetje bruine suiker over.
5
Snijd de onder- en de bovenkant van de appel. Snijd hem dan in kwarten. Verwijder het klokhuis en snijd de kwartjes in flinterdunne plakjes met een rasp of mandoline.
6
Leg de appelplakjes dakpansgewijs en met de ronde kant naar boven op de repen bladerdeeg. Leg er een tweede laagje appel op. Houd onderaan ongeveer 1 cm vrij en aan de zijkant 2 cm. Duw de zijkant wat plat zodat je het roosje straks gemakkelijk kunt sluiten.
7
Leg een streep appelmousseline aan de onderkant van de appelplakken.
8
Vouw de onderste rand naar boven. Bestrijk met losgeklopt ei en strooi er wat bruine suiker over.
9
Rol de reep voorzichtig op tot een roosje. Bestrijk de buitenkant met losgeklopt ei.
10
Beboter een muffin- of cupcakevorm en zet er de gebakjes in.
11
Bestrijk de appeltjes bovenaan de roosjes met suikersiroop.
12
Bak de roosjes ongeveer 30 minuten in de voorverwarmde oven.
13
Haal de roosjes meteen uit de vorm.

Afwerking

4 vanille-ijs, bloemsuiker
14
Bestuif de appelroosjes met bloemsuiker en serveer eventueel met een bolletje ijs.
1
Verwarm de oven voor tot 170 °C.
2
Snijd de ronde kanten van het bladerdeeg zodat je een vierkant krijgt. Snijd het vierkant in 4 gelijke repen.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Appelroosjes (thumbnail)Appelroosjes
4 personen
1u
Ingrediënten
Appel
1
Bruine suiker
4 el
Appelmousseline
4 el
Bladerdeeg
1 vel
Suikersiroop
4 el
Boter
Vanille-ijs
4
Bloemsuiker
Ei
1

Appelroosjes

De inspiratie voor deze gebakjes vond Jeroen op het internet, maar hij maakte er een eigen versie van. De appelroosjes zien er geweldig uit en zijn heel gemakkelijk om te maken. Een perfect nagerecht voor een doordeweekse dag.
Instructies

De appelroosjes

1 Jonagold appel, 4 el bruine suiker, 4 el appelmousseline, 1 vel bladerdeeg, 4 el suikersiroop, boter, 1 ei
1
Verwarm de oven voor tot 170 °C.
2
Snijd de ronde kanten van het bladerdeeg zodat je een vierkant krijgt. Snijd het vierkant in 4 gelijke repen.
3
Splits het ei. Klop de eierdooier los met een scheutje water.
4
Strijk het bladerdeeg licht in met losgeklopt ei en strooi er een beetje bruine suiker over.
5
Snijd de onder- en de bovenkant van de appel. Snijd hem dan in kwarten. Verwijder het klokhuis en snijd de kwartjes in flinterdunne plakjes met een rasp of mandoline.
6
Leg de appelplakjes dakpansgewijs en met de ronde kant naar boven op de repen bladerdeeg. Leg er een tweede laagje appel op. Houd onderaan ongeveer 1 cm vrij en aan de zijkant 2 cm. Duw de zijkant wat plat zodat je het roosje straks gemakkelijk kunt sluiten.
7
Leg een streep appelmousseline aan de onderkant van de appelplakken.
8
Vouw de onderste rand naar boven. Bestrijk met losgeklopt ei en strooi er wat bruine suiker over.
9
Rol de reep voorzichtig op tot een roosje. Bestrijk de buitenkant met losgeklopt ei.
10
Beboter een muffin- of cupcakevorm en zet er de gebakjes in.
11
Bestrijk de appeltjes bovenaan de roosjes met suikersiroop.
12
Bak de roosjes ongeveer 30 minuten in de voorverwarmde oven.
13
Haal de roosjes meteen uit de vorm.

Afwerking

4 vanille-ijs, bloemsuiker
14
Bestuif de appelroosjes met bloemsuiker en serveer eventueel met een bolletje ijs.