dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Appelkruimeltaart met slagroom (thumbnail)Appelkruimeltaart met slagroom

Appelkruimeltaart met slagroom

1u 10m
13
-
2.3K
Recepten

Appelkruimeltaart met slagroom

Jeroen houdt taartenbak. Dit recept is (zonder de calvados) perfect voor regenachtige woensdagnamiddagen met de kinderen.
Appelkruimeltaart met slagroom (thumbnail)Appelkruimeltaart met slagroom

Appelkruimeltaart met slagroom

1u 10m
13
-
2.3K
Recepten

Appelkruimeltaart met slagroom

Jeroen houdt taartenbak. Dit recept is (zonder de calvados) perfect voor regenachtige woensdagnamiddagen met de kinderen.
Type gerechtDessert
Totale tijd1u 10m
Ingrediënten13
Beoordeling-
Aantal likes2.3K

Ingrediënten

4 personen
Boter
340 g
Suiker
180 g
Suiker
2 el
Vanillestokjes
3
Bloem
575 g
Zout
0,5 koffielepel
Appels
5
Calvados
1 scheutje
Kaneel
0,5 koffielepel
Bruine suiker
40 g
Volkorenkoekjes
2
Rozijnen
100 g
Room
0,3 l
Eieren
3

Benodigdheden

Keukenrobot

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

Het suikerdeeg

250 g boter, 180 g suiker
1
Neem een ruime mengkom en klop de zachte boter en de kristalsuiker samen tot een mengsel zonder klonters.
2 vanillestokjes
2
Snij de vanillestokjes overlangs in twee, schraap er met een mes de zaadjes uit en voeg die toe aan het mengsel.
3 eieren
3
In een andere kom klop je de eieren los. Die voeg je bij het mengsel van boter en suiker. Roer alles goed om.
500 g bloem, 0,5 koffielepel zout
4
Zeef de bloem en voeg die samen met het zout toe. Zet er je (gewassen) handen in en kneed alles tot het deeg een bal vormt.
5
Strooi wat bloem op je werkblad en haal het deeg uit de mengkom. Kneed het deeg nog even verder.
6
Verdeel het deeg in 3 porties en verpak ze in plasticfolie. Vries er 2 van in voor later. De andere portie leg je best een half uur in de koelkast.

De taartbodem bakken

7
Haal een portie deeg uit de koelkast en bebloem je werkoppervlak lichtjes. Kneed het deeg nog kort met de hand. Rol het vervolgens voorzichtig uit met een deegrol. Zorg ervoor dat de lap deeg voldoende groot is om er de hele taartvorm mee te vullen.
8
Bekleed een taartvorm met het deeg en laat een klein deel van het deeg over de rand hangen. Snij een rondje uit bakpapier en bedek hiermee de deegbodem.
9
Bedek het deeg met bakpapier en giet er de steunvulling op. Laat de gevulde taartvorm zo’n 20 minuten rusten in de koelkast.
10
Verwarm intussen de oven op 190°C en bak het deeg gedurende 15 minuten.

De appelvulling

5 appels
11
Schil de appels, verwijder het klokhuis en snij ze in grote stukken.
50 g boter
12
Verhit de boter in een pan en bak de appelstukken hierin goudbruin en gaar.
1 scheutje calvados
13
Blus af met een scheut calvados en laat die helemaal verdampen. (Of voor de helden: flambeer de pan.)

De kruimellaag

14
Haal de taartbodem uit de oven en verwijder het bakpapier en de bakgewichtjes. Verlaag de oventemperatuur naar 170°C.
100 g rozijnen
15
Schep de appelen in de taartvorm en bestrooi met de rozijnen.
75 g bloem, 40 g bruine suiker, 40 g boter, 0,5 koffielepel kaneel, 2 volkorenkoekjes
16
Maak nu de kruimellaag klaar. Zeef de bloem in een kom, en voeg het kaneelpoeder toe. Meng er de boter en de bruine suiker onder. Verkruimel de koekjes en meng ze onder het geheel. Maak er een kruimelige pasta van en verdeel dit over de taart. Bak de taart 30 minuten op 170°C.

De slagroom met vanille

0,3 l Room, 2 el suiker, 1 vanillestokje
17
Snij een vanillestokje overlangs in twee en schraap er de zaadjes uit. Meng deze samen met de room en voeg ook de suiker toe. Klop de slagroom op tot de gewenste dikte. (Het is ideaal als je klopper zachte pieken achterlaat in de room.) Indien nodig, laat je de slagroom nog even afkoelen in de koelkast.
18
Serveer.
1
Neem een ruime mengkom en klop de zachte boter en de kristalsuiker samen tot een mengsel zonder klonters.
2
Snij de vanillestokjes overlangs in twee, schraap er met een mes de zaadjes uit en voeg die toe aan het mengsel.

Instructies

Het suikerdeeg

250 g boter, 180 g suiker
1
Neem een ruime mengkom en klop de zachte boter en de kristalsuiker samen tot een mengsel zonder klonters.
2 vanillestokjes
2
Snij de vanillestokjes overlangs in twee, schraap er met een mes de zaadjes uit en voeg die toe aan het mengsel.
3 eieren
3
In een andere kom klop je de eieren los. Die voeg je bij het mengsel van boter en suiker. Roer alles goed om.
500 g bloem, 0,5 koffielepel zout
4
Zeef de bloem en voeg die samen met het zout toe. Zet er je (gewassen) handen in en kneed alles tot het deeg een bal vormt.
5
Strooi wat bloem op je werkblad en haal het deeg uit de mengkom. Kneed het deeg nog even verder.
6
Verdeel het deeg in 3 porties en verpak ze in plasticfolie. Vries er 2 van in voor later. De andere portie leg je best een half uur in de koelkast.

De taartbodem bakken

7
Haal een portie deeg uit de koelkast en bebloem je werkoppervlak lichtjes. Kneed het deeg nog kort met de hand. Rol het vervolgens voorzichtig uit met een deegrol. Zorg ervoor dat de lap deeg voldoende groot is om er de hele taartvorm mee te vullen.
8
Bekleed een taartvorm met het deeg en laat een klein deel van het deeg over de rand hangen. Snij een rondje uit bakpapier en bedek hiermee de deegbodem.
9
Bedek het deeg met bakpapier en giet er de steunvulling op. Laat de gevulde taartvorm zo’n 20 minuten rusten in de koelkast.
10
Verwarm intussen de oven op 190°C en bak het deeg gedurende 15 minuten.

De appelvulling

5 appels
11
Schil de appels, verwijder het klokhuis en snij ze in grote stukken.
50 g boter
12
Verhit de boter in een pan en bak de appelstukken hierin goudbruin en gaar.
1 scheutje calvados
13
Blus af met een scheut calvados en laat die helemaal verdampen. (Of voor de helden: flambeer de pan.)

De kruimellaag

14
Haal de taartbodem uit de oven en verwijder het bakpapier en de bakgewichtjes. Verlaag de oventemperatuur naar 170°C.
100 g rozijnen
15
Schep de appelen in de taartvorm en bestrooi met de rozijnen.
75 g bloem, 40 g bruine suiker, 40 g boter, 0,5 koffielepel kaneel, 2 volkorenkoekjes
16
Maak nu de kruimellaag klaar. Zeef de bloem in een kom, en voeg het kaneelpoeder toe. Meng er de boter en de bruine suiker onder. Verkruimel de koekjes en meng ze onder het geheel. Maak er een kruimelige pasta van en verdeel dit over de taart. Bak de taart 30 minuten op 170°C.

De slagroom met vanille

0,3 l Room, 2 el suiker, 1 vanillestokje
17
Snij een vanillestokje overlangs in twee en schraap er de zaadjes uit. Meng deze samen met de room en voeg ook de suiker toe. Klop de slagroom op tot de gewenste dikte. (Het is ideaal als je klopper zachte pieken achterlaat in de room.) Indien nodig, laat je de slagroom nog even afkoelen in de koelkast.
18
Serveer.
1
Neem een ruime mengkom en klop de zachte boter en de kristalsuiker samen tot een mengsel zonder klonters.
2
Snij de vanillestokjes overlangs in twee, schraap er met een mes de zaadjes uit en voeg die toe aan het mengsel.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Appelkruimeltaart met slagroom (thumbnail)Appelkruimeltaart met slagroom
4 personen
1u 10m
Ingrediënten
Boter
340 g
Suiker
180 g
Suiker
2 el
Vanillestokjes
3
Bloem
575 g
Zout
0,5 koffielepel
Appels
5
Calvados
1 scheutje
Kaneel
0,5 koffielepel
Bruine suiker
40 g
Volkorenkoekjes
2
Rozijnen
100 g
Room
0,3 l
Eieren
3

Appelkruimeltaart met slagroom

Jeroen houdt taartenbak. Dit recept is (zonder de calvados) perfect voor regenachtige woensdagnamiddagen met de kinderen.
Instructies

Het suikerdeeg

250 g boter, 180 g suiker
1
Neem een ruime mengkom en klop de zachte boter en de kristalsuiker samen tot een mengsel zonder klonters.
2 vanillestokjes
2
Snij de vanillestokjes overlangs in twee, schraap er met een mes de zaadjes uit en voeg die toe aan het mengsel.
3 eieren
3
In een andere kom klop je de eieren los. Die voeg je bij het mengsel van boter en suiker. Roer alles goed om.
500 g bloem, 0,5 koffielepel zout
4
Zeef de bloem en voeg die samen met het zout toe. Zet er je (gewassen) handen in en kneed alles tot het deeg een bal vormt.
5
Strooi wat bloem op je werkblad en haal het deeg uit de mengkom. Kneed het deeg nog even verder.
6
Verdeel het deeg in 3 porties en verpak ze in plasticfolie. Vries er 2 van in voor later. De andere portie leg je best een half uur in de koelkast.

De taartbodem bakken

7
Haal een portie deeg uit de koelkast en bebloem je werkoppervlak lichtjes. Kneed het deeg nog kort met de hand. Rol het vervolgens voorzichtig uit met een deegrol. Zorg ervoor dat de lap deeg voldoende groot is om er de hele taartvorm mee te vullen.
8
Bekleed een taartvorm met het deeg en laat een klein deel van het deeg over de rand hangen. Snij een rondje uit bakpapier en bedek hiermee de deegbodem.
9
Bedek het deeg met bakpapier en giet er de steunvulling op. Laat de gevulde taartvorm zo’n 20 minuten rusten in de koelkast.
10
Verwarm intussen de oven op 190°C en bak het deeg gedurende 15 minuten.

De appelvulling

5 appels
11
Schil de appels, verwijder het klokhuis en snij ze in grote stukken.
50 g boter
12
Verhit de boter in een pan en bak de appelstukken hierin goudbruin en gaar.
1 scheutje calvados
13
Blus af met een scheut calvados en laat die helemaal verdampen. (Of voor de helden: flambeer de pan.)

De kruimellaag

14
Haal de taartbodem uit de oven en verwijder het bakpapier en de bakgewichtjes. Verlaag de oventemperatuur naar 170°C.
100 g rozijnen
15
Schep de appelen in de taartvorm en bestrooi met de rozijnen.
75 g bloem, 40 g bruine suiker, 40 g boter, 0,5 koffielepel kaneel, 2 volkorenkoekjes
16
Maak nu de kruimellaag klaar. Zeef de bloem in een kom, en voeg het kaneelpoeder toe. Meng er de boter en de bruine suiker onder. Verkruimel de koekjes en meng ze onder het geheel. Maak er een kruimelige pasta van en verdeel dit over de taart. Bak de taart 30 minuten op 170°C.

De slagroom met vanille

0,3 l Room, 2 el suiker, 1 vanillestokje
17
Snij een vanillestokje overlangs in twee en schraap er de zaadjes uit. Meng deze samen met de room en voeg ook de suiker toe. Klop de slagroom op tot de gewenste dikte. (Het is ideaal als je klopper zachte pieken achterlaat in de room.) Indien nodig, laat je de slagroom nog even afkoelen in de koelkast.
18
Serveer.