American pancakes met banaan, muffins met blauwe bessen en platte kaas

Het jaar wordt vrolijk afgetrapt met een heerlijk ontbijtje van american pancakes en muffins van blauwe bessen. Deze breakfast muffins kan je makkelijk meenemen naar je werk om er daar van te genieten.

Ingrediënten

  • 300 g bloem
  • 1 snuifje zout
  • 100 g kristalsuiker
  • 2 koffielepels bakpoeder
  • 100 g plattekaas
  • 100 ml melk
  • 2 ei
  • 200 g bosbessen
  • 3 banaan
  • 50 g boter
  • 200 ml melk
  • 1 ei
  • 200 g bloem
  • 2 dopje vanille-extract
  • 2 enkele eetlepels kristalsuiker
  • 1 koffielepel bakpoeder
  • 1 snuifje zout
  • plattekaas
  • esdoornsiroop

Benodigdheden

  • Bakvorm voor muffins
  • papiertjes voor in de bakvormen

Download de app

Jouw digitale kookhulp met dagelijkse recepten, tips, kookvideo’s, een weekmenu en boodschappenlijst.

Partners

Bereiding

De muffins

Verwarm de oven voor op 180°C.

Doe de zelfrijzende bloem met een snuif zout, de suiker en het bakpoeder in een ruime mengkom. Dit zijn de droge ingrediënten.

Meng de plattekaas, de melk en de eieren in een ander mengkom. Meng de natte ingrediënten al even onder elkaar.

Neem de muffinvormpjes en leg in elk vormpje een papieren bodempje. 

Meng de natte ingrediënten onder de droge ingrediënten. Werk af met de bosbessen. 

Schep het beslag in de bakvormen en schuif de bakvormen in de voorverwarmde oven gedurende 20-25 minuten. 

Haal de muffins uit de oven en serveer op een bord. 

De American pancakes

Snijd de bananen in stukken. Smelt de boter in een steelpannetje. 

Doe de bananen met de melk, het ei, de zelfrijzende bloem, de gesmolten boter, het vanille-extract, de suiker, het bakpoeder en het snuifje zout in de beker van de blender. 

Mix het geheel grondig tot een glad beslag.  

Bak kleine, dikke pannenkoeken van het beslag. 

Serveer een pannenkoek op een bord en leg er de stukjes banaan en een toefje plattekaas op. Werk af met de golden syrup.

American pancakes met banaan, muffins met blauwe bessen en platte kaas