Instructies

4 personen

De muffins

1

Verwarm de oven voor op 180°C.

300 g bloem, 1 snuifje zout, 100 g kristalsuiker, 2 tl bakpoeder
2

Doe de zelfrijzende bloem met een snuif zout, de suiker en het bakpoeder in een ruime mengkom. Dit zijn de droge ingrediënten.

100 g platte kaas, 100 ml melk, 2 eieren
3

Meng de plattekaas, de melk en de eieren in een ander mengkom. Meng de natte ingrediënten al even onder elkaar.

4

Neem de muffinvormpjes en leg in elk vormpje een papieren bodempje.

200 g bosbessen
5

Meng de natte ingrediënten onder de droge ingrediënten. Werk af met de bosbessen.

6

Schep het beslag in de bakvormen en schuif de bakvormen in de voorverwarmde oven gedurende 20-25 minuten.

7

Haal de muffins uit de oven en serveer op een bord.

De American pancakes

2 bananen, 50 g boter
8

Snijd de bananen in stukken. Smelt de boter in een steelpannetje.

200 ml melk, 1 ei, 200 g bloem, 2 dopje vanille-extract, kristalsuiker, 1 tl bakpoeder, 1 snuifje zout
9

Doe de bananen met de melk, het ei, de zelfrijzende bloem, de gesmolten boter, het vanille-extract, de suiker, het bakpoeder en het snuifje zout in de beker van de blender.

10

Mix het geheel grondig tot een glad beslag.

11

Bak kleine, dikke pannenkoeken van het beslag.

1 banaan, platte kaas, esdoornsiroop
12

Serveer een pannenkoek op een bord en leg er de stukjes banaan en een toefje plattekaas op. Werk af met de golden syrup.