
‘Curd’ is een soort pudding op basis van fruit, eierdooiers en suiker. Jeroen gebruikt in zijn versie het sap van limoen en mandarijn voor de pudding en werkt dit frisse dessert af met citrusfruit, vanilleyoghurt en verkruimelde meringue.
Ingrediënten
- 4 ei
- 125 g vanillesuiker
- 2 limoen
- 1 mandarijntje
- 100 g boter
- 2 sinaasappel
- 1 pompelmoes
- 2 mandarijntje
- 500 g yoghurt
- 3 eetlepel bloemsuiker
- 1 vanillestokje
- 4 meringue
Benodigdheden
- een garde
- een ovenschaal
- huishoudfolie
Bereiding
De pudding
Splits de helft van de eieren. Klop de eierdooiers met de hele eieren los in een steelpan. Klop er de vanillesuiker door.
Gebruik je vanillesuiker in zakjes voor dit recept? Neem dan twee zakjes en vul aan met gewone suiker.
Pers de limoenen en het mandarijntje en doe het sap bij de eieren.
Zet de steelpan op het vuur en laat het mengsel op een zacht vuur indikken.
Haal de pan van het vuur. Snijd de boter in blokjes en klop ze één voor één door de warme pudding.
Stort de pudding in een ovenschaal en dek af met huishoudfolie zodat er geen vel op komt. Laat de curd volledig afkoelen in de koelkast.