keyboard_arrow_down
Instructies
Bekijk ingrediënten
4 personen
remove
add
De pudding
4 eieren, 125 g vanillesuiker, 2 limoenen, 1 mandarijn, 100 g boter
1
Splits de helft van de eieren. Klop de eierdooiers met de hele eieren los in een steelpan. Klop er de vanillesuiker door.
lightbulb_outline
TIP
Je kunt zelf gemakkelijk vanillesuiker maken door lege vanillepeulen in een bokaal met suiker te stoppen.
2
Gebruik je vanillesuiker in zakjes voor dit recept? Neem dan twee zakjes en vul aan met gewone suiker.
3
Pers de limoenen en het mandarijntje en doe het sap bij de eieren.
4
Zet de steelpan op het vuur en laat het mengsel op een zacht vuur indikken.
5
Haal de pan van het vuur. Snijd de boter in blokjes en klop ze één voor één door de warme pudding.
6
Stort de pudding in een ovenschaal en dek af met huishoudfolie zodat er geen vel op komt. Laat de curd volledig afkoelen in de koelkast.
Het fruit
2 sinaasappelen, 1 Pompelmoes, 2 mandarijnen
7
Snijd de buitenste en de witte schil van de sinaasappels, pompelmoezen en mandarijnen en snijd het vruchtvlees tussen de vliezen uit (peler à vif).
De yoghurt
500 g Yoghurt, 3 el bloemsuiker, 1 vanillestokje
8
Meng de yoghurt met bloemsuiker.
9
Snijd het vanillestokje overlangs open en schraap er de zaadjes uit met een mes. Doe ze bij de yoghurt.
Afwerken en serveren
4 meringue
10
Doe wat curd op een bord. Leg er partjes fruit op en lepel er yoghurt over.
11
Verkruimel een meringue en strooi hem over het dessert.