Aardpeersoep met gnocchi en basilicumpesto
Aardpeersoep met gnocchi en basilicumpesto
Een winterse soep van aardpeer en prei gecombineerd met enkele kussentjes gnocchi en afgewerkt met handgemaakte pesto. Aardpeer die overschiet kan je altijd bewaren op water in de koelkast en later opbakken voor een volgende maaltijd!
Aardpeersoep met gnocchi en basilicumpesto
Aardpeersoep met gnocchi en basilicumpesto
Een winterse soep van aardpeer en prei gecombineerd met enkele kussentjes gnocchi en afgewerkt met handgemaakte pesto. Aardpeer die overschiet kan je altijd bewaren op water in de koelkast en later opbakken voor een volgende maaltijd!
Ingrediënten
4 personen
Groentebouillon
3 l
Aardperen
1.000 g
Boter
1 klont
Ajuinen
2
Selder
2 stengel
Prei
2 stengels
Look
4 teentjes
Aardappelen
2
Tijm
Rozemarijn
Laurierblaadjes
2
Peper
Zout
Gnocchi
200 g
Pijnboompitten
40 g
Basilicum
1 bosje
Parmezaanse kaas
60 g
Olijfolie
0,2 l
Citroenen
0,5
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
Aardpeersoep
3 l groentebouillon
1
Zet de groentebouillon op het vuur en laat koken.
1.000 g Aardperen
2
Schil de aardperen en snij ze in stukken. Leg ze in een kom met water.
1 klont boter
3
Zet een grote kookpot op het vuur en laat er een flinke klont boter in smelten.
2 ajuinen, 2 stengel selder
4
Pel de uien en snijd ze grof. Was de selder en snijd ook deze grof. Laat de groenten stoven in de boter.
2 stengels prei
5
Spoel de prei onder koud water, snijd in grove stukken en voeg toe aan de uien. Snijd ook de aardpeer in grove stukken en laat meestoven.
3 teentjes Look, 2 aardappelen
6
Pel de teentjes look en voeg in hun geheel toe aan de groenten. Doe er tenslotte nog twee aardappelen bij in grove stukken.
7
Laat de groenten even stoven en blus het geheel met groentenbouillon. Breng het geheel aan de kook.
tijm, rozemarijn, 2 laurierblaadjes, peper, zout
8
Maak een kruidentuiltje van de tijm, de laurier en rozemarijn en doe bij de soep. Kruid met peper en zout.
9
Laat de soep minstens 3 kwartier koken, tot alle groenten gaar en zacht zijn.
Pesto
200 g gnocchi
10
Laat de gnocchi koken in een pot met water tot ze komen bovendrijven. Laat dan nog 2 tot 3 minuten verder koken. Giet de kussentjes daarna af.
40 g pijnboompitten
11
Kleur de pijnboompitjes in een hete pan met olie en laat ze even afkoelen.
1 bosje basilicum, 60 g Parmezaanse kaas, 1 teentje Look, 0,2 l olijfolie
12
Doe de olijfolie in een kommetje en voeg er de blaadjes basilicum aan toe. Pel en plet het teentje look en hak de afgekoelde pijnboompitjes fijn. Voeg ze toe aan de olijfolie. Doe er de parmezaan fijngesneden bij.
0,5 citroenen, peper, zout
13
Werk de pesto af met het sap van een halve citroen en kruid het geheel met peper en zout.
Afwerking
peper, zout
14
Haal de tijm, de laurier en de takjes rozemarijn uit de soep en zet er de mixer in. Mix de soep glad en kruid bij met peper en zout.
15
Schep een lepel soep uit in een kommetje. Serveer met wat zelfgemaakte pesto en enkele kussentjes gnocchi.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!Aardpeersoep
3 l groentebouillon
1
Zet de groentebouillon op het vuur en laat koken.
1.000 g Aardperen
2
Schil de aardperen en snij ze in stukken. Leg ze in een kom met water.
1 klont boter
3
Zet een grote kookpot op het vuur en laat er een flinke klont boter in smelten.
2 ajuinen, 2 stengel selder
4
Pel de uien en snijd ze grof. Was de selder en snijd ook deze grof. Laat de groenten stoven in de boter.
2 stengels prei
5
Spoel de prei onder koud water, snijd in grove stukken en voeg toe aan de uien. Snijd ook de aardpeer in grove stukken en laat meestoven.
3 teentjes Look, 2 aardappelen
6
Pel de teentjes look en voeg in hun geheel toe aan de groenten. Doe er tenslotte nog twee aardappelen bij in grove stukken.
7
Laat de groenten even stoven en blus het geheel met groentenbouillon. Breng het geheel aan de kook.
tijm, rozemarijn, 2 laurierblaadjes, peper, zout
8
Maak een kruidentuiltje van de tijm, de laurier en rozemarijn en doe bij de soep. Kruid met peper en zout.
9
Laat de soep minstens 3 kwartier koken, tot alle groenten gaar en zacht zijn.
Pesto
200 g gnocchi
10
Laat de gnocchi koken in een pot met water tot ze komen bovendrijven. Laat dan nog 2 tot 3 minuten verder koken. Giet de kussentjes daarna af.
40 g pijnboompitten
11
Kleur de pijnboompitjes in een hete pan met olie en laat ze even afkoelen.
1 bosje basilicum, 60 g Parmezaanse kaas, 1 teentje Look, 0,2 l olijfolie
12
Doe de olijfolie in een kommetje en voeg er de blaadjes basilicum aan toe. Pel en plet het teentje look en hak de afgekoelde pijnboompitjes fijn. Voeg ze toe aan de olijfolie. Doe er de parmezaan fijngesneden bij.
0,5 citroenen, peper, zout
13
Werk de pesto af met het sap van een halve citroen en kruid het geheel met peper en zout.
Afwerking
peper, zout
14
Haal de tijm, de laurier en de takjes rozemarijn uit de soep en zet er de mixer in. Mix de soep glad en kruid bij met peper en zout.
15
Schep een lepel soep uit in een kommetje. Serveer met wat zelfgemaakte pesto en enkele kussentjes gnocchi.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
1u 30m
Ingrediënten
Groentebouillon
3 l
Aardperen
1.000 g
Boter
1 klont
Ajuinen
2
Selder
2 stengel
Prei
2 stengels
Look
4 teentjes
Aardappelen
2
Tijm
Rozemarijn
Laurierblaadjes
2
Peper
Zout
Gnocchi
200 g
Pijnboompitten
40 g
Basilicum
1 bosje
Parmezaanse kaas
60 g
Olijfolie
0,2 l
Citroenen
0,5
Aardpeersoep met gnocchi en basilicumpesto
Een winterse soep van aardpeer en prei gecombineerd met enkele kussentjes gnocchi en afgewerkt met handgemaakte pesto. Aardpeer die overschiet kan je altijd bewaren op water in de koelkast en later opbakken voor een volgende maaltijd!Instructies
Aardpeersoep
3 l groentebouillon
1
Zet de groentebouillon op het vuur en laat koken.
1.000 g Aardperen
2
Schil de aardperen en snij ze in stukken. Leg ze in een kom met water.
1 klont boter
3
Zet een grote kookpot op het vuur en laat er een flinke klont boter in smelten.
2 ajuinen, 2 stengel selder
4
Pel de uien en snijd ze grof. Was de selder en snijd ook deze grof. Laat de groenten stoven in de boter.
2 stengels prei
5
Spoel de prei onder koud water, snijd in grove stukken en voeg toe aan de uien. Snijd ook de aardpeer in grove stukken en laat meestoven.
3 teentjes Look, 2 aardappelen
6
Pel de teentjes look en voeg in hun geheel toe aan de groenten. Doe er tenslotte nog twee aardappelen bij in grove stukken.
7
Laat de groenten even stoven en blus het geheel met groentenbouillon. Breng het geheel aan de kook.
tijm, rozemarijn, 2 laurierblaadjes, peper, zout
8
Maak een kruidentuiltje van de tijm, de laurier en rozemarijn en doe bij de soep. Kruid met peper en zout.
9
Laat de soep minstens 3 kwartier koken, tot alle groenten gaar en zacht zijn.
Pesto
200 g gnocchi
10
Laat de gnocchi koken in een pot met water tot ze komen bovendrijven. Laat dan nog 2 tot 3 minuten verder koken. Giet de kussentjes daarna af.
40 g pijnboompitten
11
Kleur de pijnboompitjes in een hete pan met olie en laat ze even afkoelen.
1 bosje basilicum, 60 g Parmezaanse kaas, 1 teentje Look, 0,2 l olijfolie
12
Doe de olijfolie in een kommetje en voeg er de blaadjes basilicum aan toe. Pel en plet het teentje look en hak de afgekoelde pijnboompitjes fijn. Voeg ze toe aan de olijfolie. Doe er de parmezaan fijngesneden bij.
0,5 citroenen, peper, zout
13
Werk de pesto af met het sap van een halve citroen en kruid het geheel met peper en zout.
Afwerking
peper, zout
14
Haal de tijm, de laurier en de takjes rozemarijn uit de soep en zet er de mixer in. Mix de soep glad en kruid bij met peper en zout.
15
Schep een lepel soep uit in een kommetje. Serveer met wat zelfgemaakte pesto en enkele kussentjes gnocchi.