Instructies

4 personen

Aardpeersoep

3 l groentebouillon
1

Zet de groentebouillon op het vuur en laat koken.

1.000 g Aardperen
2

Schil de aardperen en snij ze in stukken. Leg ze in een kom met water.

1 klont boter
3

Zet een grote kookpot op het vuur en laat er een flinke klont boter in smelten.

2 ajuinen, 2 stengel selder
4

Pel de uien en snijd ze grof. Was de selder en snijd ook deze grof. Laat de groenten stoven in de boter.

2 stengels prei
5

Spoel de prei onder koud water, snijd in grove stukken en voeg toe aan de uien. Snijd ook de aardpeer in grove stukken en laat meestoven.

3 teentjes Look, 2 aardappelen
6

Pel de teentjes look en voeg in hun geheel toe aan de groenten. Doe er tenslotte nog twee aardappelen bij in grove stukken.

7

Laat de groenten even stoven en blus het geheel met groentenbouillon. Breng het geheel aan de kook.

tijm, rozemarijn, 2 laurierblaadjes, peper, zout
8

Maak een kruidentuiltje van de tijm, de laurier en rozemarijn en doe bij de soep. Kruid met peper en zout.

9

Laat de soep minstens 3 kwartier koken, tot alle groenten gaar en zacht zijn.

Pesto

200 g gnocchi
10

Laat de gnocchi koken in een pot met water tot ze komen bovendrijven. Laat dan nog 2 tot 3 minuten verder koken. Giet de kussentjes daarna af.

40 g pijnboompitten
11

Kleur de pijnboompitjes in een hete pan met olie en laat ze even afkoelen.

1 bosje basilicum, 60 g Parmezaanse kaas, 1 teentje Look, 0,2 l olijfolie
12

Doe de olijfolie in een kommetje en voeg er de blaadjes basilicum aan toe. Pel en plet het teentje look en hak de afgekoelde pijnboompitjes fijn. Voeg ze toe aan de olijfolie. Doe er de parmezaan fijngesneden bij.

0,5 citroenen, peper, zout
13

Werk de pesto af met het sap van een halve citroen en kruid het geheel met peper en zout.

Afwerking

peper, zout
14

Haal de tijm, de laurier en de takjes rozemarijn uit de soep en zet er de mixer in. Mix de soep glad en kruid bij met peper en zout.

15

Schep een lepel soep uit in een kommetje. Serveer met wat zelfgemaakte pesto en enkele kussentjes gnocchi.