dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Aardbeientaart met roomkaas (thumbnail)Aardbeientaart met roomkaas

Aardbeientaart met roomkaas

45m
15
-
700
Recepten

Aardbeientaart met roomkaas

Een taart in drie lagen met een krokante koekjesbodem, roomkaas met limoen en violette en een topping van verse aardbeien met compote van aardbeien.
Aardbeientaart met roomkaas (thumbnail)Aardbeientaart met roomkaas

Aardbeientaart met roomkaas

45m
15
-
700
Recepten

Aardbeientaart met roomkaas

Een taart in drie lagen met een krokante koekjesbodem, roomkaas met limoen en violette en een topping van verse aardbeien met compote van aardbeien.
Type gerechtDessert
Totale tijd45m
Ingrediënten15
Beoordeling-
Aantal likes700

Ingrediënten

4 personen
Digestieve koekjes
200 g
Bruine suiker
75 g
Boter
150 g
Grof zout
1 snuifje
Diepvriesaardbeien
250 g
CitroenHet sap
1
Confituursuiker
50 g
Verse aardbeien
1 bakje
Gelatine
2
Room
1 scheutje
Roomkaas330 gr
1 bakje
LimoenDe zestes
1
Violette siroop
4 el
Bloemsuiker
80 g
VanillestokDe zaadjes
1
Room
0,2 l
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

1
Laat de oven voorverwarmen tot 180 °C.
200 g Digestieve koekjes, 75 g bruine suiker, 1 snuifje grof zout, 150 g boter
2
Maal de koekjes fijn in de hakmolen en voeg er de bruine suiker, een snuif grof zout en de gesmolten boter aan toe.
2 gelatine
3
Week de blaadjes gelatine in koud water.
4
Schep de basis voor de koekjesbodem in een springvorm met bakpapier op de bodem en duw de koekjesbodem mooi aan. Schuif de vorm daarna 10 minuten in de oven en laat hem afkoelen.
1 bakje roomkaas (330 gr), 4 el violette siroop, 1 limoen (De zestes), 1 vanillestok (De zaadjes), 80 g bloemsuiker
5
Roer de roomkaas los in een kom. Meng met de violetsiroop, de limoenzeste, de zaadjes van de vanillestok en de bloemsuiker.
0,2 l Room, 1 scheutje Room
6
Klop de room bijna stijf en warm het scheutje room op in een pannetje.
2 gelatine
7
Los de gelatine op in de warme room en roer hem onder de roomkaas.
8
Spatel ook de opgeklopte room onder de roomkaas.
9
Schep de roomkaasvulling op de koekjesbodem en laat de taart opstijven in de koelkast.
250 g diepvriesaardbeien, 1 citroen (Het sap)
10
Doe de diepvriesaardbeien met het citroensap in een steelpan en breng alles aan de kook.
50 g confituursuiker
11
Voeg de confituursuiker toe en laat nog 3 minuten doorkoken.
1 bakje verse aardbeien
12
Snijd de aardbeien in stukken en meng ze onder de afgekoelde compote.
13
Schep de aardbeien met de compote op de taart.
1
Laat de oven voorverwarmen tot 180 °C.
2
Maal de koekjes fijn in de hakmolen en voeg er de bruine suiker, een snuif grof zout en de gesmolten boter aan toe.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!

Instructies

1
Laat de oven voorverwarmen tot 180 °C.
200 g Digestieve koekjes, 75 g bruine suiker, 1 snuifje grof zout, 150 g boter
2
Maal de koekjes fijn in de hakmolen en voeg er de bruine suiker, een snuif grof zout en de gesmolten boter aan toe.
2 gelatine
3
Week de blaadjes gelatine in koud water.
4
Schep de basis voor de koekjesbodem in een springvorm met bakpapier op de bodem en duw de koekjesbodem mooi aan. Schuif de vorm daarna 10 minuten in de oven en laat hem afkoelen.
1 bakje roomkaas (330 gr), 4 el violette siroop, 1 limoen (De zestes), 1 vanillestok (De zaadjes), 80 g bloemsuiker
5
Roer de roomkaas los in een kom. Meng met de violetsiroop, de limoenzeste, de zaadjes van de vanillestok en de bloemsuiker.
0,2 l Room, 1 scheutje Room
6
Klop de room bijna stijf en warm het scheutje room op in een pannetje.
2 gelatine
7
Los de gelatine op in de warme room en roer hem onder de roomkaas.
8
Spatel ook de opgeklopte room onder de roomkaas.
9
Schep de roomkaasvulling op de koekjesbodem en laat de taart opstijven in de koelkast.
250 g diepvriesaardbeien, 1 citroen (Het sap)
10
Doe de diepvriesaardbeien met het citroensap in een steelpan en breng alles aan de kook.
50 g confituursuiker
11
Voeg de confituursuiker toe en laat nog 3 minuten doorkoken.
1 bakje verse aardbeien
12
Snijd de aardbeien in stukken en meng ze onder de afgekoelde compote.
13
Schep de aardbeien met de compote op de taart.
1
Laat de oven voorverwarmen tot 180 °C.
2
Maal de koekjes fijn in de hakmolen en voeg er de bruine suiker, een snuif grof zout en de gesmolten boter aan toe.

Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Aardbeientaart met roomkaas (thumbnail)Aardbeientaart met roomkaas
4 personen
45m
Ingrediënten
Digestieve koekjes
200 g
Bruine suiker
75 g
Boter
150 g
Grof zout
1 snuifje
Diepvriesaardbeien
250 g
CitroenHet sap
1
Confituursuiker
50 g
Verse aardbeien
1 bakje
Gelatine
2
Room
1 scheutje
Roomkaas330 gr
1 bakje
LimoenDe zestes
1
Violette siroop
4 el
Bloemsuiker
80 g
VanillestokDe zaadjes
1
Room
0,2 l

Aardbeientaart met roomkaas

Een taart in drie lagen met een krokante koekjesbodem, roomkaas met limoen en violette en een topping van verse aardbeien met compote van aardbeien.
Instructies
1
Laat de oven voorverwarmen tot 180 °C.
200 g Digestieve koekjes, 75 g bruine suiker, 1 snuifje grof zout, 150 g boter
2
Maal de koekjes fijn in de hakmolen en voeg er de bruine suiker, een snuif grof zout en de gesmolten boter aan toe.
2 gelatine
3
Week de blaadjes gelatine in koud water.
4
Schep de basis voor de koekjesbodem in een springvorm met bakpapier op de bodem en duw de koekjesbodem mooi aan. Schuif de vorm daarna 10 minuten in de oven en laat hem afkoelen.
1 bakje roomkaas (330 gr), 4 el violette siroop, 1 limoen (De zestes), 1 vanillestok (De zaadjes), 80 g bloemsuiker
5
Roer de roomkaas los in een kom. Meng met de violetsiroop, de limoenzeste, de zaadjes van de vanillestok en de bloemsuiker.
0,2 l Room, 1 scheutje Room
6
Klop de room bijna stijf en warm het scheutje room op in een pannetje.
2 gelatine
7
Los de gelatine op in de warme room en roer hem onder de roomkaas.
8
Spatel ook de opgeklopte room onder de roomkaas.
9
Schep de roomkaasvulling op de koekjesbodem en laat de taart opstijven in de koelkast.
250 g diepvriesaardbeien, 1 citroen (Het sap)
10
Doe de diepvriesaardbeien met het citroensap in een steelpan en breng alles aan de kook.
50 g confituursuiker
11
Voeg de confituursuiker toe en laat nog 3 minuten doorkoken.
1 bakje verse aardbeien
12
Snijd de aardbeien in stukken en meng ze onder de afgekoelde compote.
13
Schep de aardbeien met de compote op de taart.