dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Aardappelsoep met smeltkaas en hamblokjes (thumbnail)Aardappelsoep met smeltkaas en hamblokjes

Aardappelsoep met smeltkaas en hamblokjes

20m
15
-
3K
Recepten

Aardappelsoep met smeltkaas en hamblokjes

Deze romige aardappelsoep met hamblokjes is een traktatie voor de hele familie. Maak dus net als Jeroen een grote pot soep van zo'n 7 liter klaar. Dat kost niet meer tijd dan een beetje soep en je kunt het teveel gemakkelijk invriezen. Dan heb je meteen een maaltijd klaar op de dagen dat je weinig tijd (of zin) hebt om te koken.
Aardappelsoep met smeltkaas en hamblokjes (thumbnail)Aardappelsoep met smeltkaas en hamblokjes

Aardappelsoep met smeltkaas en hamblokjes

20m
15
-
3K
Recepten

Aardappelsoep met smeltkaas en hamblokjes

Deze romige aardappelsoep met hamblokjes is een traktatie voor de hele familie. Maak dus net als Jeroen een grote pot soep van zo'n 7 liter klaar. Dat kost niet meer tijd dan een beetje soep en je kunt het teveel gemakkelijk invriezen. Dan heb je meteen een maaltijd klaar op de dagen dat je weinig tijd (of zin) hebt om te koken.
Type gerechtSoep
Totale tijd20m
Ingrediënten15
Beoordeling-
Aantal likes3K

Ingrediënten

4 personen
Bouillon
5 l
Ajuinen
4
Look
4 teentjes
Selder
1
Prei
2 stronken
Aardappelen
8
Boter
Rozemarijn
Tijm
Laurier
6 blaadje
Smeerkaas
2 doosje
Peper
Zout
Gekookte ham
400 g
Kervel

Benodigdheden

Staafmixer, wat keukentouw, een elektrische staafmixer

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

De voorbereiding

5 l Bouillon
1
Ontdooi en verwarm de bouillon. Het recept om zelf een ketel verse bouillon te maken, vind je hier en ook hier.

De aardappelsoep

4 ajuinen, 4 teentjes Look
2
Pel de uien en de knoflook. Snijd ze in stukken.
1 selder, 2 stronken prei
3
Spoel de selder en snijd de stengels in stukken. Maak de prei schoon en snijd de stronken in grote stukken.
8 aardappelen
4
Schil de aardappelen en snijd ze in stukken.
boter
5
Smelt een klont boter in een hoge soepketel. Stoof de uien met de knoflook. Laat ze niet kleuren.
6
Doe de selder en de prei bij de uien. Laat de groenten een paar minuten stoven. Voeg er de aardappelen aan toe.
rozemarijn, tijm, 6 blaadje laurier
7
Bind de rozemarijn, tijm en laurier met keukentouw samen tot een bouquet garni. Leg het bij de groenten.
8
Giet de warme bouillon bij de groenten.
9
Zet een deksel op de soeppot en laat 30 tot 45 minuten garen op een zacht vuur.
10
Haal het bouquet garni uit de soep.
11
Mix de soep met een staafmixer.
2 doosje smeerkaas
12
Doe de smeerkaas bij de soep en mix.
peper, zout
13
Breng eventueel op smaak met peper en zout.
TIPDe kaas is redelijk zout. Proef dus eerst voor je zout bij de soep doet.
400 g gekookte ham
14
Snijd de ham in blokjes.
kervel
15
Doe de ham bij de soep en werk eventueel af met plukjes kervel.
1
Ontdooi en verwarm de bouillon. Het recept om zelf een ketel verse bouillon te maken, vind je hier en ook hier.

Instructies

De voorbereiding

5 l Bouillon
1
Ontdooi en verwarm de bouillon. Het recept om zelf een ketel verse bouillon te maken, vind je hier en ook hier.

De aardappelsoep

4 ajuinen, 4 teentjes Look
2
Pel de uien en de knoflook. Snijd ze in stukken.
1 selder, 2 stronken prei
3
Spoel de selder en snijd de stengels in stukken. Maak de prei schoon en snijd de stronken in grote stukken.
8 aardappelen
4
Schil de aardappelen en snijd ze in stukken.
boter
5
Smelt een klont boter in een hoge soepketel. Stoof de uien met de knoflook. Laat ze niet kleuren.
6
Doe de selder en de prei bij de uien. Laat de groenten een paar minuten stoven. Voeg er de aardappelen aan toe.
rozemarijn, tijm, 6 blaadje laurier
7
Bind de rozemarijn, tijm en laurier met keukentouw samen tot een bouquet garni. Leg het bij de groenten.
8
Giet de warme bouillon bij de groenten.
9
Zet een deksel op de soeppot en laat 30 tot 45 minuten garen op een zacht vuur.
10
Haal het bouquet garni uit de soep.
11
Mix de soep met een staafmixer.
2 doosje smeerkaas
12
Doe de smeerkaas bij de soep en mix.
peper, zout
13
Breng eventueel op smaak met peper en zout.
TIPDe kaas is redelijk zout. Proef dus eerst voor je zout bij de soep doet.
400 g gekookte ham
14
Snijd de ham in blokjes.
kervel
15
Doe de ham bij de soep en werk eventueel af met plukjes kervel.
1
Ontdooi en verwarm de bouillon. Het recept om zelf een ketel verse bouillon te maken, vind je hier en ook hier.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Aardappelsoep met smeltkaas en hamblokjes (thumbnail)Aardappelsoep met smeltkaas en hamblokjes
4 personen
20m
Ingrediënten
Bouillon
5 l
Ajuinen
4
Look
4 teentjes
Selder
1
Prei
2 stronken
Aardappelen
8
Boter
Rozemarijn
Tijm
Laurier
6 blaadje
Smeerkaas
2 doosje
Peper
Zout
Gekookte ham
400 g
Kervel

Aardappelsoep met smeltkaas en hamblokjes

Deze romige aardappelsoep met hamblokjes is een traktatie voor de hele familie. Maak dus net als Jeroen een grote pot soep van zo'n 7 liter klaar. Dat kost niet meer tijd dan een beetje soep en je kunt het teveel gemakkelijk invriezen. Dan heb je meteen een maaltijd klaar op de dagen dat je weinig tijd (of zin) hebt om te koken.
Instructies

De voorbereiding

5 l Bouillon
1
Ontdooi en verwarm de bouillon. Het recept om zelf een ketel verse bouillon te maken, vind je hier en ook hier.

De aardappelsoep

4 ajuinen, 4 teentjes Look
2
Pel de uien en de knoflook. Snijd ze in stukken.
1 selder, 2 stronken prei
3
Spoel de selder en snijd de stengels in stukken. Maak de prei schoon en snijd de stronken in grote stukken.
8 aardappelen
4
Schil de aardappelen en snijd ze in stukken.
boter
5
Smelt een klont boter in een hoge soepketel. Stoof de uien met de knoflook. Laat ze niet kleuren.
6
Doe de selder en de prei bij de uien. Laat de groenten een paar minuten stoven. Voeg er de aardappelen aan toe.
rozemarijn, tijm, 6 blaadje laurier
7
Bind de rozemarijn, tijm en laurier met keukentouw samen tot een bouquet garni. Leg het bij de groenten.
8
Giet de warme bouillon bij de groenten.
9
Zet een deksel op de soeppot en laat 30 tot 45 minuten garen op een zacht vuur.
10
Haal het bouquet garni uit de soep.
11
Mix de soep met een staafmixer.
2 doosje smeerkaas
12
Doe de smeerkaas bij de soep en mix.
peper, zout
13
Breng eventueel op smaak met peper en zout.
TIPDe kaas is redelijk zout. Proef dus eerst voor je zout bij de soep doet.
400 g gekookte ham
14
Snijd de ham in blokjes.
kervel
15
Doe de ham bij de soep en werk eventueel af met plukjes kervel.