Aardappelsoep met gerookte zalm en peterseliecoulis

Een niet-zo-klassieke aardappelsoep met een heerlijk romige textuur die ongetwijfeld naar meer smaakt. De gerookte zalmblokjes en knalgroene peterseliecoulis zorgen voor een afwerking met wauw-effect!

Ingrediënten

  • 2 liter groentebouillon
  • 2 ajuin
  • 3 tenen look
  • 600 g aardappelen
  • 4 stengels selder
  • 2 stengels prei
  • 1 bussel krulpeterselie
  • enkele takjes rozemarijn
  • enkele takjes tijm
  • enkele blaadjes laurier
  • mosterdpoeder
  • 1 steranijs
  • witte peper
  • zout
  • een snuifje bicarbonaat
  • 50 g spinazie
  • 200 g gerookte zalm
  • een scheutje druivenpitolie
  • peper
  • een scheutje room

Benodigdheden

  • een blender

Download de app

Jouw digitale kookhulp met dagelijkse recepten, tips, kookvideo’s, een weekmenu en boodschappenlijst.

Partners

Bereiding

De aardappelsoep

Voorzie verse groentebouillon of ontdooi een portie.

Smelt een klont boter in een grote pot.

Pel de uien en de look en snijd ze grof. Stoof ze aan in de hete boter.

Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Stoof mee aan.

Spoel de prei en de selder eerst. Snijd ze in grove stukken en doe ze mee in de pot.

Snijd de harde stengels van de peterselie eraf en bind ze samen met de rozemarijn, tijm en laurierblaadjes. Leg de bouquet garni in de pot.

Bevochtig alles met de groentebouillon en breng op smaak met mosterdpoeder, witte peper, zout en steranijs. Laat minstens 45 minuten garen.

De peterseliecoulis en gerookte zalm

Breng een pot met water aan de kook en voeg een snuif bicarbonaat toe.

Spoel de peterselie en de spinazie in koud water. Kook beide kort in het water met bicarbonaat.

Snijd ondertussen de gerookte zalm in blokjes.

Giet de peterselie en spinazie af en schep ze in de blender met een beetje van het kookvocht. Voeg ook een scheutje druivenpitolie en peper toe. Mix alles fijn tot een knalgroene coulis.

De afwerking

Mix de soep fijn in de blender of met een staafmixer en voeg een scheutje room toe.

Serveer de soep met de blokjes gerookte zalm en druppel er wat peterseliecoulis over. Smakelijk!

Aardappelsoep met gerookte zalm en peterseliecoulis