Instructies
4 personen
De aardappelsoep
2 l groentebouillon
1
Voorzie verse groentebouillon of ontdooi een portie.
2
Smelt een klont boter in een grote pot.
2 ajuinen, 3 teentjes Look
3
Pel de uien en de look en snijd ze grof. Stoof ze aan in de hete boter.
600 g aardappelen
4
Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Stoof mee aan.
4 stengels selder, 2 stengels prei
5
Spoel de prei en de selder eerst. Snijd ze in grove stukken en doe ze mee in de pot.
1 bosje krulpeterselie, rozemarijn, tijm, laurier
6
Snijd de harde stengels van de peterselie eraf en bind ze samen met de rozemarijn, tijm en laurierblaadjes. Leg de bouquet garni in de pot.
mosterdpoeder, 1 Steranijs, witte peper, zout
7
Bevochtig alles met de groentebouillon en breng op smaak met mosterdpoeder, witte peper, zout en steranijs. Laat minstens 45 minuten garen.
De peterseliecoulis en gerookte zalm
1 snuifje bicarbonaat
8
Breng een pot met water aan de kook en voeg een snuif bicarbonaat toe.
50 g spinazie
9
Spoel de peterselie en de spinazie in koud water. Kook beide kort in het water met bicarbonaat.
200 g gerookte zalm
10
Snijd ondertussen de gerookte zalm in blokjes.
1 scheutje druivenpitolie, peper
11
Giet de peterselie en spinazie af en schep ze in de blender met een beetje van het kookvocht. Voeg ook een scheutje druivenpitolie en peper toe. Mix alles fijn tot een knalgroene coulis.
De afwerking
1 scheutje Room
12
Mix de soep fijn in de blender of met een staafmixer en voeg een scheutje room toe.
13