Blanke fond
Blanke fond
Blanke fond
Blanke fond
Ingrediënten
4 personen
Wortels
200 g
Ajuinen
100 g
Selder
200 g
Look
0,5 bol
Laurier
3 blaadje
Tijm
5 takjes
Zwarte peper
20 bolletje
Kalfsbeenderen
3.000 g
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
Blanke fond
200 g Wortels, 100 g ajuinen, 200 g selder, 0,5 bol Look, 3 blaadje laurier, 5 takjes tijm, 20 bolletje zwarte peper
1
Snijd de wortelen, de uien en de selder grof. Verzamel ook de peperbollen, de halve bol look, de takjes tijm en de blaadjes laurier.
3.000 g kalfsbeenderen
2
Doe de kalfsbeenderen en afsnijdsels in koud water en breng aan de kook.
3
Laat gedurende 5 minuten blancheren.
4
Giet af en spoel. Zet de bouillon opnieuw onder met koud water, doe de groenten, peperbollen, de halve bol look, takjes tijm en blaadjes laurier erbij en laat tot 8 uur pruttelen op een zeer zacht vuur. Schep tussendoor drijvende onzuiverheden en schuim weg.
5
Zeef de bouillon en laat hem desgewenst verder inkoken.
Blanke fond
200 g Wortels, 100 g ajuinen, 200 g selder, 0,5 bol Look, 3 blaadje laurier, 5 takjes tijm, 20 bolletje zwarte peper
1
Snijd de wortelen, de uien en de selder grof. Verzamel ook de peperbollen, de halve bol look, de takjes tijm en de blaadjes laurier.
3.000 g kalfsbeenderen
2
Doe de kalfsbeenderen en afsnijdsels in koud water en breng aan de kook.
3
Laat gedurende 5 minuten blancheren.
4
Giet af en spoel. Zet de bouillon opnieuw onder met koud water, doe de groenten, peperbollen, de halve bol look, takjes tijm en blaadjes laurier erbij en laat tot 8 uur pruttelen op een zeer zacht vuur. Schep tussendoor drijvende onzuiverheden en schuim weg.
5
Zeef de bouillon en laat hem desgewenst verder inkoken.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
6u
Ingrediënten
Wortels
200 g
Ajuinen
100 g
Selder
200 g
Look
0,5 bol
Laurier
3 blaadje
Tijm
5 takjes
Zwarte peper
20 bolletje
Kalfsbeenderen
3.000 g
Blanke fond
Blanke fond wordt op bijna precies dezelfde manier gemaakt als bruine fond, alleen laat je de kalfsbeenderen vooraf niet aankleuren in de oven.Instructies
Blanke fond
200 g Wortels, 100 g ajuinen, 200 g selder, 0,5 bol Look, 3 blaadje laurier, 5 takjes tijm, 20 bolletje zwarte peper
1
Snijd de wortelen, de uien en de selder grof. Verzamel ook de peperbollen, de halve bol look, de takjes tijm en de blaadjes laurier.
3.000 g kalfsbeenderen
2
Doe de kalfsbeenderen en afsnijdsels in koud water en breng aan de kook.
3
Laat gedurende 5 minuten blancheren.
4
Giet af en spoel. Zet de bouillon opnieuw onder met koud water, doe de groenten, peperbollen, de halve bol look, takjes tijm en blaadjes laurier erbij en laat tot 8 uur pruttelen op een zeer zacht vuur. Schep tussendoor drijvende onzuiverheden en schuim weg.
5
Zeef de bouillon en laat hem desgewenst verder inkoken.