dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Blanke fond (thumbnail)Blanke fond

Blanke fond

6u
8
-
1.5K
Recepten

Blanke fond

Blanke fond wordt op bijna precies dezelfde manier gemaakt als bruine fond, alleen laat je de kalfsbeenderen vooraf niet aankleuren in de oven.
Blanke fond (thumbnail)Blanke fond

Blanke fond

6u
8
-
1.5K
Recepten

Blanke fond

Blanke fond wordt op bijna precies dezelfde manier gemaakt als bruine fond, alleen laat je de kalfsbeenderen vooraf niet aankleuren in de oven.
Type gerechtBasisbereiding
Totale tijd6u
Ingrediënten8
Beoordeling-
Aantal likes1.5K

Ingrediënten

4 personen
Wortels
200 g
Ajuinen
100 g
Selder
200 g
Look
0,5 bol
Laurier
3 blaadje
Tijm
5 takjes
Zwarte peper
20 bolletje
Kalfsbeenderen
3.000 g
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

Blanke fond

200 g Wortels, 100 g ajuinen, 200 g selder, 0,5 bol Look, 3 blaadje laurier, 5 takjes tijm, 20 bolletje zwarte peper
1
Snijd de wortelen, de uien en de selder grof. Verzamel ook de peperbollen, de halve bol look, de takjes tijm en de blaadjes laurier.
3.000 g kalfsbeenderen
2
Doe de kalfsbeenderen en afsnijdsels in koud water en breng aan de kook.
3
Laat gedurende 5 minuten blancheren.
4
Giet af en spoel. Zet de bouillon opnieuw onder met koud water, doe de groenten, peperbollen, de halve bol look, takjes tijm en blaadjes laurier erbij en laat tot 8 uur pruttelen op een zeer zacht vuur. Schep tussendoor drijvende onzuiverheden en schuim weg.
5
Zeef de bouillon en laat hem desgewenst verder inkoken.
1
Snijd de wortelen, de uien en de selder grof. Verzamel ook de peperbollen, de halve bol look, de takjes tijm en de blaadjes laurier.
2
Doe de kalfsbeenderen en afsnijdsels in koud water en breng aan de kook.

Instructies

Blanke fond

200 g Wortels, 100 g ajuinen, 200 g selder, 0,5 bol Look, 3 blaadje laurier, 5 takjes tijm, 20 bolletje zwarte peper
1
Snijd de wortelen, de uien en de selder grof. Verzamel ook de peperbollen, de halve bol look, de takjes tijm en de blaadjes laurier.
3.000 g kalfsbeenderen
2
Doe de kalfsbeenderen en afsnijdsels in koud water en breng aan de kook.
3
Laat gedurende 5 minuten blancheren.
4
Giet af en spoel. Zet de bouillon opnieuw onder met koud water, doe de groenten, peperbollen, de halve bol look, takjes tijm en blaadjes laurier erbij en laat tot 8 uur pruttelen op een zeer zacht vuur. Schep tussendoor drijvende onzuiverheden en schuim weg.
5
Zeef de bouillon en laat hem desgewenst verder inkoken.
1
Snijd de wortelen, de uien en de selder grof. Verzamel ook de peperbollen, de halve bol look, de takjes tijm en de blaadjes laurier.
2
Doe de kalfsbeenderen en afsnijdsels in koud water en breng aan de kook.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Blanke fond (thumbnail)Blanke fond
4 personen
6u
Ingrediënten
Wortels
200 g
Ajuinen
100 g
Selder
200 g
Look
0,5 bol
Laurier
3 blaadje
Tijm
5 takjes
Zwarte peper
20 bolletje
Kalfsbeenderen
3.000 g

Blanke fond

Blanke fond wordt op bijna precies dezelfde manier gemaakt als bruine fond, alleen laat je de kalfsbeenderen vooraf niet aankleuren in de oven.
Instructies

Blanke fond

200 g Wortels, 100 g ajuinen, 200 g selder, 0,5 bol Look, 3 blaadje laurier, 5 takjes tijm, 20 bolletje zwarte peper
1
Snijd de wortelen, de uien en de selder grof. Verzamel ook de peperbollen, de halve bol look, de takjes tijm en de blaadjes laurier.
3.000 g kalfsbeenderen
2
Doe de kalfsbeenderen en afsnijdsels in koud water en breng aan de kook.
3
Laat gedurende 5 minuten blancheren.
4
Giet af en spoel. Zet de bouillon opnieuw onder met koud water, doe de groenten, peperbollen, de halve bol look, takjes tijm en blaadjes laurier erbij en laat tot 8 uur pruttelen op een zeer zacht vuur. Schep tussendoor drijvende onzuiverheden en schuim weg.
5
Zeef de bouillon en laat hem desgewenst verder inkoken.