Instructies

4 personen

Blanke fond

200 g Wortels, 100 g ajuinen, 200 g selder, 0,5 bol Look, 3 blaadje laurier, 5 takjes tijm, 20 bolletje zwarte peper
1

Snijd de wortelen, de uien en de selder grof. Verzamel ook de peperbollen, de halve bol look, de takjes tijm en de blaadjes laurier.

3.000 g kalfsbeenderen
2

Doe de kalfsbeenderen en afsnijdsels in koud water en breng aan de kook.

3

Laat gedurende 5 minuten blancheren.

4

Giet af en spoel. Zet de bouillon opnieuw onder met koud water, doe de groenten, peperbollen, de halve bol look, takjes tijm en blaadjes laurier erbij en laat tot 8 uur pruttelen op een zeer zacht vuur. Schep tussendoor drijvende onzuiverheden en schuim weg.

5

Zeef de bouillon en laat hem desgewenst verder inkoken.