dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Couscoussalade met salsa verde, burrata en grijze garnalen (thumbnail)Couscoussalade met salsa verde, burrata en grijze garnalen

Couscoussalade met salsa verde, burrata en grijze garnalen

30m
18
-
2.4K
Recepten

Couscoussalade met salsa verde, burrata en grijze garnalen

Een lekkere couscoussalade met tomaatjes, pijnboompitten en verse garnalen. Om het geheel wat smeuïg te maken, bereiden we een salsa verde op basis van groene kruiden, ansjovis en kappertjes. Tot slot werken we de salade af met burrata. Een ideale en snelle lunch!
Couscoussalade met salsa verde, burrata en grijze garnalen (thumbnail)Couscoussalade met salsa verde, burrata en grijze garnalen

Couscoussalade met salsa verde, burrata en grijze garnalen

30m
18
-
2.4K
Recepten

Couscoussalade met salsa verde, burrata en grijze garnalen

Een lekkere couscoussalade met tomaatjes, pijnboompitten en verse garnalen. Om het geheel wat smeuïg te maken, bereiden we een salsa verde op basis van groene kruiden, ansjovis en kappertjes. Tot slot werken we de salade af met burrata. Een ideale en snelle lunch!
Type gerechtVoorgerecht
Totale tijd30m
Ingrediënten18
Beoordeling-
Aantal likes2.4K

Ingrediënten

4 personen
Grijze garnalen
400 g
Groentebouillon
0,2 l
Couscous
200 g
Krulpeterselie
Dragon
Basilicum
Dille
Mosterd
1 el
Citroenen
0,5
Look
1 teentje
Olijfolie
0,1 l
Kappertjes
1 el
Ansjovisfilets
6
Kerstomaten
2 bakje
Zwarte olijven
4 el
Balsamicoazijn
1 scheutje
Pijnboompitten
100 g
Burrata
2

Benodigdheden

Blender, cutter of blender

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

400 g grijze garnalen, 0,2 l groentebouillon
1
Pel de grijze garnalen als voorbereidend werk en breng ook de groentebouillon aan de kook.
200 g couscous
2
Schep de couscous in een kom, giet de warme bouillon erover, laat wellen en afkoelen.
krulpeterselie, dragon, basilicum, dille, 1 el mosterd, 0,5 citroenen, 1 teentje Look, 0,1 l olijfolie, 1 el kappertjes, 6 ansjovisfilets
3
Pluk wat groene kruiden (peterselie, basilicum, dille en dragon) en hou een deel apart in een kommetje. Doe de rest van de groene kruiden in de blender samen met een eetlepel mosterd en het sap van de citroen. Pel een teentje look en voeg toe, gevolgd door de kappertjes, de ansjovis en de olijfolie. Mix alles kort en kruid met peper en zout.
2 bakje kerstomaten, 4 el Zwarte olijven, 1 scheutje balsamicoazijn
4
Snijd de tomaatjes en de zwarte olijven en doe ze in een kom en breng op smaak met peper, zout en wat balsamicoazijn.
100 g pijnboompitten
5
Rooster de pijnboompitten in wat olijfolie, laat ze uitlekken op wat keukenpapier en kruid ze met een snuif zout.
2 burrata
6
Meng de couscous met de tomaatjes, de salsa Verde. Schep de couscoussalade op een bord en leg er een bol burrata en wat groene kruiden bij. Werk het geheel af met wat grijze garnalen.
1
Pel de grijze garnalen als voorbereidend werk en breng ook de groentebouillon aan de kook.
2
Schep de couscous in een kom, giet de warme bouillon erover, laat wellen en afkoelen.

Instructies

400 g grijze garnalen, 0,2 l groentebouillon
1
Pel de grijze garnalen als voorbereidend werk en breng ook de groentebouillon aan de kook.
200 g couscous
2
Schep de couscous in een kom, giet de warme bouillon erover, laat wellen en afkoelen.
krulpeterselie, dragon, basilicum, dille, 1 el mosterd, 0,5 citroenen, 1 teentje Look, 0,1 l olijfolie, 1 el kappertjes, 6 ansjovisfilets
3
Pluk wat groene kruiden (peterselie, basilicum, dille en dragon) en hou een deel apart in een kommetje. Doe de rest van de groene kruiden in de blender samen met een eetlepel mosterd en het sap van de citroen. Pel een teentje look en voeg toe, gevolgd door de kappertjes, de ansjovis en de olijfolie. Mix alles kort en kruid met peper en zout.
2 bakje kerstomaten, 4 el Zwarte olijven, 1 scheutje balsamicoazijn
4
Snijd de tomaatjes en de zwarte olijven en doe ze in een kom en breng op smaak met peper, zout en wat balsamicoazijn.
100 g pijnboompitten
5
Rooster de pijnboompitten in wat olijfolie, laat ze uitlekken op wat keukenpapier en kruid ze met een snuif zout.
2 burrata
6
Meng de couscous met de tomaatjes, de salsa Verde. Schep de couscoussalade op een bord en leg er een bol burrata en wat groene kruiden bij. Werk het geheel af met wat grijze garnalen.
1
Pel de grijze garnalen als voorbereidend werk en breng ook de groentebouillon aan de kook.
2
Schep de couscous in een kom, giet de warme bouillon erover, laat wellen en afkoelen.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Couscoussalade met salsa verde, burrata en grijze garnalen (thumbnail)Couscoussalade met salsa verde, burrata en grijze garnalen
4 personen
30m
Ingrediënten
Grijze garnalen
400 g
Groentebouillon
0,2 l
Couscous
200 g
Krulpeterselie
Dragon
Basilicum
Dille
Mosterd
1 el
Citroenen
0,5
Look
1 teentje
Olijfolie
0,1 l
Kappertjes
1 el
Ansjovisfilets
6
Kerstomaten
2 bakje
Zwarte olijven
4 el
Balsamicoazijn
1 scheutje
Pijnboompitten
100 g
Burrata
2

Couscoussalade met salsa verde, burrata en grijze garnalen

Een lekkere couscoussalade met tomaatjes, pijnboompitten en verse garnalen. Om het geheel wat smeuïg te maken, bereiden we een salsa verde op basis van groene kruiden, ansjovis en kappertjes. Tot slot werken we de salade af met burrata. Een ideale en snelle lunch!
Instructies
400 g grijze garnalen, 0,2 l groentebouillon
1
Pel de grijze garnalen als voorbereidend werk en breng ook de groentebouillon aan de kook.
200 g couscous
2
Schep de couscous in een kom, giet de warme bouillon erover, laat wellen en afkoelen.
krulpeterselie, dragon, basilicum, dille, 1 el mosterd, 0,5 citroenen, 1 teentje Look, 0,1 l olijfolie, 1 el kappertjes, 6 ansjovisfilets
3
Pluk wat groene kruiden (peterselie, basilicum, dille en dragon) en hou een deel apart in een kommetje. Doe de rest van de groene kruiden in de blender samen met een eetlepel mosterd en het sap van de citroen. Pel een teentje look en voeg toe, gevolgd door de kappertjes, de ansjovis en de olijfolie. Mix alles kort en kruid met peper en zout.
2 bakje kerstomaten, 4 el Zwarte olijven, 1 scheutje balsamicoazijn
4
Snijd de tomaatjes en de zwarte olijven en doe ze in een kom en breng op smaak met peper, zout en wat balsamicoazijn.
100 g pijnboompitten
5
Rooster de pijnboompitten in wat olijfolie, laat ze uitlekken op wat keukenpapier en kruid ze met een snuif zout.
2 burrata
6
Meng de couscous met de tomaatjes, de salsa Verde. Schep de couscoussalade op een bord en leg er een bol burrata en wat groene kruiden bij. Werk het geheel af met wat grijze garnalen.