dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Gegrild vlees met rode en groene tomatensalsa, avocadosalade en tortilla's (thumbnail)Gegrild vlees met rode en groene tomatensalsa, avocadosalade en tortilla's

Gegrild vlees met rode en groene tomatensalsa, avocadosalade en tortilla's

40m
17
-
9.9K
Recepten

Gegrild vlees met rode en groene tomatensalsa, avocadosalade en tortilla's

Barbecue smaakt altijd en overal! Ook in Mexico hebben ze er kaas van gegeten, zo blijkt. Om dat nog eens extra in de verf te zetten, gooit Jeroen in Dagelijkse kost drie soorten vlees op de hete grill. Lekker met een eenvoudige salade van avocado en, hoe kan het ook anders, gebakken tortilla's.Tomatillos, of Mexicaanse aardkersen, zijn verkrijgbaar in blik. Dan hoef je ze niet voor te koken. Vind je geen tomatillos? Je kan ze ook vervangen door onrijpe, groene tomaten of groene paprika (al dan niet met een handje kruisbessen bij). Zo benader je de lichtzure smaak van tomatillos het best.
Gegrild vlees met rode en groene tomatensalsa, avocadosalade en tortilla's (thumbnail)Gegrild vlees met rode en groene tomatensalsa, avocadosalade en tortilla's

Gegrild vlees met rode en groene tomatensalsa, avocadosalade en tortilla's

40m
17
-
9.9K
Recepten

Gegrild vlees met rode en groene tomatensalsa, avocadosalade en tortilla's

Barbecue smaakt altijd en overal! Ook in Mexico hebben ze er kaas van gegeten, zo blijkt. Om dat nog eens extra in de verf te zetten, gooit Jeroen in Dagelijkse kost drie soorten vlees op de hete grill. Lekker met een eenvoudige salade van avocado en, hoe kan het ook anders, gebakken tortilla's.Tomatillos, of Mexicaanse aardkersen, zijn verkrijgbaar in blik. Dan hoef je ze niet voor te koken. Vind je geen tomatillos? Je kan ze ook vervangen door onrijpe, groene tomaten of groene paprika (al dan niet met een handje kruisbessen bij). Zo benader je de lichtzure smaak van tomatillos het best.
Type gerechtHoofdgerecht
Totale tijd40m
Ingrediënten17
Beoordeling-
Aantal likes9.9K

Ingrediënten

4 personen
Tomatillos (eventueel uit blik)eventueel uit blik
6
Tomaten
4
Ajuinen
3
Look
3 teentjes
Guajillopepers (geweekt, zonder zaadjes)geweekt, zonder zaadjes
4
Chilipeperde Arbol (geweekt, zonder zaadjes)
4
Water
1 scheutje
Zout
Koriander
Rundsvlees borstlap in hele dunne plakken
300 g
Varkensspiering in hele dunne plakken
300 g
Chorizovers
300 g
Zwarte peper
Rode ui
1
Avocado'srijp
2
Limoen sap
1
Tortilla's
8
Chilipeperserrano
4

Benodigdheden

Blender, barbecue of grill, blender, grote serveerschaal

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

1
Steek de bbq aan en laat goed heet worden.
6 tomatillos (eventueel uit blik), 2 tomaten
2
Kook de tomaten en de tomatillos 10 minuten in een pot gezouten water. Als je tomatillos uit blik gebruikt, kun je deze stap overslaan.
2 ajuinen, 2 teentjes Look
3
Versnipper de ui en de look voor de rode salsa en fruit ze in een scheutje olie.
4 guajillopepers (geweekt, zonder zaadjes), 4 chilipeper
4
Hak de pepers grof en stoof ze mee aan.
1 scheutje Water, zout
5
Doe de rode tomaten in de beker van de blender met een scheutje water. Schep de gestoofde groenten erbij en mix de salsa kort. Breng op smaak met een snuif zout. Schep de saus in een kom en laat ze afkoelen. Spoel de blender even uit.
1 ajuin, 1 teentje Look, 3 chilipeper, koriander
6
Doe de tomatillos in de beker van de blender. Voeg er de grof gesneden ui en look, en de gehakte seranopepers en koriander aan toe. Mix het geheel kort, schep de salsa in een kommetje en laat de saus afkoelen.
300 g rundsvlees, 300 g varkensspiering, 300 g chorizo, zout, zwarte peper
7
Snijd de lappen vlees in stukken. Kruid met peper en zout en druppel er wat olie over. Gril ze samen met de chorizo op de hete bbq.
1 rode ui, 2 avocado's, 2 tomaten
8
Snipper de rode ui voor de avocadosalade en doe hem in een kom. Doe de avocado’s en de tomaten in blokjes erbij.
1 limoen, 1 chilipeper, zout
9
Hak de peper fijn en schep hem onder de salade. Breng op smaak met limoensap en zout.
8 tortilla's
10
Haal het geroosterde vlees van de bbq en leg alles op een schaal. Serveer er warme tortilla’s, de rode en groene tomatensalsa en de avocadosalade bij.
1
Steek de bbq aan en laat goed heet worden.
2
Kook de tomaten en de tomatillos 10 minuten in een pot gezouten water. Als je tomatillos uit blik gebruikt, kun je deze stap overslaan.

Instructies

1
Steek de bbq aan en laat goed heet worden.
6 tomatillos (eventueel uit blik), 2 tomaten
2
Kook de tomaten en de tomatillos 10 minuten in een pot gezouten water. Als je tomatillos uit blik gebruikt, kun je deze stap overslaan.
2 ajuinen, 2 teentjes Look
3
Versnipper de ui en de look voor de rode salsa en fruit ze in een scheutje olie.
4 guajillopepers (geweekt, zonder zaadjes), 4 chilipeper
4
Hak de pepers grof en stoof ze mee aan.
1 scheutje Water, zout
5
Doe de rode tomaten in de beker van de blender met een scheutje water. Schep de gestoofde groenten erbij en mix de salsa kort. Breng op smaak met een snuif zout. Schep de saus in een kom en laat ze afkoelen. Spoel de blender even uit.
1 ajuin, 1 teentje Look, 3 chilipeper, koriander
6
Doe de tomatillos in de beker van de blender. Voeg er de grof gesneden ui en look, en de gehakte seranopepers en koriander aan toe. Mix het geheel kort, schep de salsa in een kommetje en laat de saus afkoelen.
300 g rundsvlees, 300 g varkensspiering, 300 g chorizo, zout, zwarte peper
7
Snijd de lappen vlees in stukken. Kruid met peper en zout en druppel er wat olie over. Gril ze samen met de chorizo op de hete bbq.
1 rode ui, 2 avocado's, 2 tomaten
8
Snipper de rode ui voor de avocadosalade en doe hem in een kom. Doe de avocado’s en de tomaten in blokjes erbij.
1 limoen, 1 chilipeper, zout
9
Hak de peper fijn en schep hem onder de salade. Breng op smaak met limoensap en zout.
8 tortilla's
10
Haal het geroosterde vlees van de bbq en leg alles op een schaal. Serveer er warme tortilla’s, de rode en groene tomatensalsa en de avocadosalade bij.
1
Steek de bbq aan en laat goed heet worden.
2
Kook de tomaten en de tomatillos 10 minuten in een pot gezouten water. Als je tomatillos uit blik gebruikt, kun je deze stap overslaan.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Gegrild vlees met rode en groene tomatensalsa, avocadosalade en tortilla's (thumbnail)Gegrild vlees met rode en groene tomatensalsa, avocadosalade en tortilla's
4 personen
40m
Ingrediënten
Tomatillos (eventueel uit blik)eventueel uit blik
6
Tomaten
4
Ajuinen
3
Look
3 teentjes
Guajillopepers (geweekt, zonder zaadjes)geweekt, zonder zaadjes
4
Chilipeperde Arbol (geweekt, zonder zaadjes)
4
Water
1 scheutje
Zout
Koriander
Rundsvlees borstlap in hele dunne plakken
300 g
Varkensspiering in hele dunne plakken
300 g
Chorizovers
300 g
Zwarte peper
Rode ui
1
Avocado'srijp
2
Limoen sap
1
Tortilla's
8
Chilipeperserrano
4

Gegrild vlees met rode en groene tomatensalsa, avocadosalade en tortilla's

Barbecue smaakt altijd en overal! Ook in Mexico hebben ze er kaas van gegeten, zo blijkt. Om dat nog eens extra in de verf te zetten, gooit Jeroen in Dagelijkse kost drie soorten vlees op de hete grill. Lekker met een eenvoudige salade van avocado en, hoe kan het ook anders, gebakken tortilla's.Tomatillos, of Mexicaanse aardkersen, zijn verkrijgbaar in blik. Dan hoef je ze niet voor te koken. Vind je geen tomatillos? Je kan ze ook vervangen door onrijpe, groene tomaten of groene paprika (al dan niet met een handje kruisbessen bij). Zo benader je de lichtzure smaak van tomatillos het best.
Instructies
1
Steek de bbq aan en laat goed heet worden.
6 tomatillos (eventueel uit blik), 2 tomaten
2
Kook de tomaten en de tomatillos 10 minuten in een pot gezouten water. Als je tomatillos uit blik gebruikt, kun je deze stap overslaan.
2 ajuinen, 2 teentjes Look
3
Versnipper de ui en de look voor de rode salsa en fruit ze in een scheutje olie.
4 guajillopepers (geweekt, zonder zaadjes), 4 chilipeper
4
Hak de pepers grof en stoof ze mee aan.
1 scheutje Water, zout
5
Doe de rode tomaten in de beker van de blender met een scheutje water. Schep de gestoofde groenten erbij en mix de salsa kort. Breng op smaak met een snuif zout. Schep de saus in een kom en laat ze afkoelen. Spoel de blender even uit.
1 ajuin, 1 teentje Look, 3 chilipeper, koriander
6
Doe de tomatillos in de beker van de blender. Voeg er de grof gesneden ui en look, en de gehakte seranopepers en koriander aan toe. Mix het geheel kort, schep de salsa in een kommetje en laat de saus afkoelen.
300 g rundsvlees, 300 g varkensspiering, 300 g chorizo, zout, zwarte peper
7
Snijd de lappen vlees in stukken. Kruid met peper en zout en druppel er wat olie over. Gril ze samen met de chorizo op de hete bbq.
1 rode ui, 2 avocado's, 2 tomaten
8
Snipper de rode ui voor de avocadosalade en doe hem in een kom. Doe de avocado’s en de tomaten in blokjes erbij.
1 limoen, 1 chilipeper, zout
9
Hak de peper fijn en schep hem onder de salade. Breng op smaak met limoensap en zout.
8 tortilla's
10
Haal het geroosterde vlees van de bbq en leg alles op een schaal. Serveer er warme tortilla’s, de rode en groene tomatensalsa en de avocadosalade bij.