Instructies

4 personen
1

Steek de bbq aan en laat goed heet worden.

6 tomatillos (eventueel uit blik), 2 tomaten
2

Kook de tomaten en de tomatillos 10 minuten in een pot gezouten water. Als je tomatillos uit blik gebruikt, kun je deze stap overslaan.

2 ajuinen, 2 teentjes Look
3

Versnipper de ui en de look voor de rode salsa en fruit ze in een scheutje olie.

4 guajillopepers (geweekt, zonder zaadjes), 4 chilipeper
4

Hak de pepers grof en stoof ze mee aan.

1 scheutje Water, zout
5

Doe de rode tomaten in de beker van de blender met een scheutje water. Schep de gestoofde groenten erbij en mix de salsa kort. Breng op smaak met een snuif zout. Schep de saus in een kom en laat ze afkoelen. Spoel de blender even uit.

1 ajuin, 1 teentje Look, 3 chilipeper, koriander
6

Doe de tomatillos in de beker van de blender. Voeg er de grof gesneden ui en look, en de gehakte seranopepers en koriander aan toe. Mix het geheel kort, schep de salsa in een kommetje en laat de saus afkoelen.

300 g rundsvlees, 300 g varkensspiering, 300 g chorizo, zout, zwarte peper
7

Snijd de lappen vlees in stukken. Kruid met peper en zout en druppel er wat olie over. Gril ze samen met de chorizo op de hete bbq.

1 rode ui, 2 avocado's, 2 tomaten
8

Snipper de rode ui voor de avocadosalade en doe hem in een kom. Doe de avocado’s en de tomaten in blokjes erbij.

1 limoen, 1 chilipeper, zout
9

Hak de peper fijn en schep hem onder de salade. Breng op smaak met limoensap en zout.

8 tortilla's
10

Haal het geroosterde vlees van de bbq en leg alles op een schaal. Serveer er warme tortilla’s, de rode en groene tomatensalsa en de avocadosalade bij.