Apero tapas
Apero tapas
Ingrediënten
4 personen
Sardines
10
Eieren
4
Aardappelen
200 g
Erwten
150 g
Augurken
10
Mayonaise
4 el
Peper
Zout
Platte peterselie
1 bosje
Natuurazijn
1 scheutje
Tomaten
4
Ajuin
1
Grof zout
Olijfolie
Pesto
1 el
Ansjovis
200 g
Vlees
Kaas
Stokbroden
0,5
Olijven
200 g
Look
2 teentjes
Citroenen
0,5
Benodigdheden
Een barbecue, waterkoker
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
10 sardines
1
Maak de sardines een voor een schoon onder koud stromend water.
2
Wrijf de schubben van het visvel. Wrijf zorgvuldig en tegen de schubben in, dus van de staart richting kop.
3
Ten slotte moeten ook de ingewanden verwijderd worden. Maak een insnijding in de buik van de vis en trek de ingewanden eruit. Spoel de buikholte schoon onder de kraan.
Het Russisch ei
4 eieren
4
Breng water aan de kook in een steelpan. Kook de eieren 8 minuten. Koel ze af in koud water.
Advertentie
Water koken? Bespaar tot 10 minuten met een Quooker kraan!
5
Maak eventueel zelf mayonaise volgens het basisrecept.
200 g aardappelen
6
Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water. Snijd ze in stukjes.
150 g erwten
7
Doe de erwtjes bij de aardappel in een grote mengkom.
10 augurken
8
Snijd de augurken fijn. Pel de eieren en snijd in stukken. Doe de augurken en de eieren in de mengkom.
4 el mayonaise, peper, zout
9
Roer er de (zelfgemaakte) mayonaise onder. Kruid met peper en zout.
0,5 bosjes platte peterselie, 1 scheutje natuurazijn
10
Snijd de peterselie fijn en meng onder het Russisch ei. Besprenkel met azijn en zet even opzij in de koelkast.
De tomatensalade
4 tomaten
11
Verwijder het kroontje van de tomaten. Snijd in fijne schijfjes.
TIPGeen scherp mes in huis om de tomaten fijn te snijden? Gebruik een broodmes.
12
Leg de schijfjes tomaat open op een plat bord of schaal.
1 ajuin
13
Pel en snijd de ui in halve ringen. Verdeel de ringen over de tomaat.
peper, grof zout, olijfolie, 1 el pesto
14
Breng op smaak met peper, grof zout, een scheutje olijfolie en een lepel pesto.
200 g Ansjovis
15
Verdeel de ansjovis over de tomatensalade.
Het charcuteriebord
vlees, kaas
16
Schik de selectie vleeswaren en kaas op een bord.
0,5 stokbroden, olijfolie
17
Snijd het brood in sneetjes. Besprenkel met olijfolie en gril tot toastjes op de barbecue.
200 g olijven
18
Doe de olijven in een kommetje.
De gremolata
2 teentjes Look
19
Kneus en pel de knoflook. Snijd de teentjes fijn.
0,5 bosjes platte peterselie, 0,5 citroenen
20
Hak de peterselie fijn. Verzamel de look en de snippers peterselie in een kommetje. Rasp er de zeste van de citroen bij en meng.
Afwerken en serveren
21
Gril de sardines op de barbecue. Werk af met de gremolata.
22
Serveer het Russisch ei, de tomatensalade, het charcuteriebord en de sardines met gremolata.
10 sardines
1
Maak de sardines een voor een schoon onder koud stromend water.
2
Wrijf de schubben van het visvel. Wrijf zorgvuldig en tegen de schubben in, dus van de staart richting kop.
3
Ten slotte moeten ook de ingewanden verwijderd worden. Maak een insnijding in de buik van de vis en trek de ingewanden eruit. Spoel de buikholte schoon onder de kraan.
Het Russisch ei
4 eieren
4
Breng water aan de kook in een steelpan. Kook de eieren 8 minuten. Koel ze af in koud water.
Advertentie
Water koken? Bespaar tot 10 minuten met een Quooker kraan!
5
Maak eventueel zelf mayonaise volgens het basisrecept.
200 g aardappelen
6
Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water. Snijd ze in stukjes.
150 g erwten
7
Doe de erwtjes bij de aardappel in een grote mengkom.
10 augurken
8
Snijd de augurken fijn. Pel de eieren en snijd in stukken. Doe de augurken en de eieren in de mengkom.
4 el mayonaise, peper, zout
9
Roer er de (zelfgemaakte) mayonaise onder. Kruid met peper en zout.
0,5 bosjes platte peterselie, 1 scheutje natuurazijn
10
Snijd de peterselie fijn en meng onder het Russisch ei. Besprenkel met azijn en zet even opzij in de koelkast.
De tomatensalade
4 tomaten
11
Verwijder het kroontje van de tomaten. Snijd in fijne schijfjes.
TIPGeen scherp mes in huis om de tomaten fijn te snijden? Gebruik een broodmes.
12
Leg de schijfjes tomaat open op een plat bord of schaal.
1 ajuin
13
Pel en snijd de ui in halve ringen. Verdeel de ringen over de tomaat.
peper, grof zout, olijfolie, 1 el pesto
14
Breng op smaak met peper, grof zout, een scheutje olijfolie en een lepel pesto.
200 g Ansjovis
15
Verdeel de ansjovis over de tomatensalade.
Het charcuteriebord
vlees, kaas
16
Schik de selectie vleeswaren en kaas op een bord.
0,5 stokbroden, olijfolie
17
Snijd het brood in sneetjes. Besprenkel met olijfolie en gril tot toastjes op de barbecue.
200 g olijven
18
Doe de olijven in een kommetje.
De gremolata
2 teentjes Look
19
Kneus en pel de knoflook. Snijd de teentjes fijn.
0,5 bosjes platte peterselie, 0,5 citroenen
20
Hak de peterselie fijn. Verzamel de look en de snippers peterselie in een kommetje. Rasp er de zeste van de citroen bij en meng.
Afwerken en serveren
21
Gril de sardines op de barbecue. Werk af met de gremolata.
22
Serveer het Russisch ei, de tomatensalade, het charcuteriebord en de sardines met gremolata.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
45m
Ingrediënten
Sardines
10
Eieren
4
Aardappelen
200 g
Erwten
150 g
Augurken
10
Mayonaise
4 el
Peper
Zout
Platte peterselie
1 bosje
Natuurazijn
1 scheutje
Tomaten
4
Ajuin
1
Grof zout
Olijfolie
Pesto
1 el
Ansjovis
200 g
Vlees
Kaas
Stokbroden
0,5
Olijven
200 g
Look
2 teentjes
Citroenen
0,5
Apero tapas
De zomervakantie afsluiten doen we in stijl. Met een tafel vol lekkere kleine gerechtjes om te delen met vrienden en familie.Instructies
10 sardines
1
Maak de sardines een voor een schoon onder koud stromend water.
2
Wrijf de schubben van het visvel. Wrijf zorgvuldig en tegen de schubben in, dus van de staart richting kop.
3
Ten slotte moeten ook de ingewanden verwijderd worden. Maak een insnijding in de buik van de vis en trek de ingewanden eruit. Spoel de buikholte schoon onder de kraan.
Het Russisch ei
4 eieren
4
Breng water aan de kook in een steelpan. Kook de eieren 8 minuten. Koel ze af in koud water.
5
Maak eventueel zelf mayonaise volgens het basisrecept.
200 g aardappelen
6
Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water. Snijd ze in stukjes.
150 g erwten
7
Doe de erwtjes bij de aardappel in een grote mengkom.
10 augurken
8
Snijd de augurken fijn. Pel de eieren en snijd in stukken. Doe de augurken en de eieren in de mengkom.
4 el mayonaise, peper, zout
9
Roer er de (zelfgemaakte) mayonaise onder. Kruid met peper en zout.
0,5 bosjes platte peterselie, 1 scheutje natuurazijn
10
Snijd de peterselie fijn en meng onder het Russisch ei. Besprenkel met azijn en zet even opzij in de koelkast.
De tomatensalade
4 tomaten
11
Verwijder het kroontje van de tomaten. Snijd in fijne schijfjes.
TIPGeen scherp mes in huis om de tomaten fijn te snijden? Gebruik een broodmes.
12
Leg de schijfjes tomaat open op een plat bord of schaal.
1 ajuin
13
Pel en snijd de ui in halve ringen. Verdeel de ringen over de tomaat.
peper, grof zout, olijfolie, 1 el pesto
14
Breng op smaak met peper, grof zout, een scheutje olijfolie en een lepel pesto.
200 g Ansjovis
15
Verdeel de ansjovis over de tomatensalade.
Het charcuteriebord
vlees, kaas
16
Schik de selectie vleeswaren en kaas op een bord.
0,5 stokbroden, olijfolie
17
Snijd het brood in sneetjes. Besprenkel met olijfolie en gril tot toastjes op de barbecue.
200 g olijven
18
Doe de olijven in een kommetje.
De gremolata
2 teentjes Look
19
Kneus en pel de knoflook. Snijd de teentjes fijn.
0,5 bosjes platte peterselie, 0,5 citroenen
20
Hak de peterselie fijn. Verzamel de look en de snippers peterselie in een kommetje. Rasp er de zeste van de citroen bij en meng.
Afwerken en serveren
21
Gril de sardines op de barbecue. Werk af met de gremolata.
22
Serveer het Russisch ei, de tomatensalade, het charcuteriebord en de sardines met gremolata.