Maak de sardines een voor een schoon onder koud stromend water.
2
Wrijf de schubben van het visvel. Wrijf zorgvuldig en tegen de schubben in, dus van de staart richting kop.
3
Ten slotte moeten ook de ingewanden verwijderd worden. Maak een insnijding in de buik van de vis en trek de ingewanden eruit. Spoel de buikholte schoon onder de kraan.
Het Russisch ei
4 eieren
4
Breng water aan de kook in een steelpan. Kook de eieren 8 minuten. Koel ze af in koud water.
5
Maak eventueel zelf mayonaise volgens het basisrecept.
200 g aardappelen
6
Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water. Snijd ze in stukjes.
150 g erwten
7
Doe de erwtjes bij de aardappel in een grote mengkom.
10 augurken
8
Snijd de augurken fijn. Pel de eieren en snijd in stukken. Doe de augurken en de eieren in de mengkom.
4 el mayonaise, peper, zout
9
Roer er de (zelfgemaakte) mayonaise onder. Kruid met peper en zout.