Aardappel in de wok met krokante groenten en woksaus
Aardappel in de wok met krokante groenten en woksaus
Aardappel in de wok met krokante groenten en woksaus
Aardappel in de wok met krokante groenten en woksaus
Ingrediënten
4 personen
Vastkokende aardappelen
800 g
Zout
Look
2 teentjes
Gember
20 g
Citroengras
0,5 stengel
Chilipeper
0,5
Arachideolie
Sojasaus
0,2 l
Sesamolie
2 el
Vissaus
1 el
Honing
2 el
Water
0,2 l
Limoen
1
Rode ui
1
Sugar snaps
200 g
Champignons
250 g
Lente-uien
3
Sojascheuten
100 g
Koriander
Benodigdheden
Hakmolen, een hakmolen met s vormig mes, een wok, een zeef, keukenpapier
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
800 g Vastkokende aardappelen, zout
1
Was de aardappelen en kook ze gaar in de schil in licht gezouten water.
De woksaus
2 teentjes Look, 20 g gember, 0,5 stengel Citroengras, 0,5 chilipeper
2
Kneus en pel de knoflook. Schil de gember. Haal de harde buitenkant van het citroengras en snijd de stengel in stukken. Snijd de chilipeper in stukken.
3
Doe alles in de hakmolen en mix tot een pasta.
arachideolie
4
Verwarm een scheut arachideolie in een steelpan. Stoof er de pasta in aan.
0,2 l sojasaus, 2 el sesamolie, 1 el Vissaus, 2 el honing, 0,2 l Water, 1 limoen
5
Blus de gestoofde pasta met sojasaus, sesamolie, vissaus, honing en water. Pers er de limoen bij uit. Laat even opkoken.
TIPIn plaats van honing kun je ook esdoornsiroop (maple syrup) gebruiken.
6
Haal de saus van het vuur en laat even trekken.
De groenten
1 rode ui, 200 g Sugar snaps, 250 g champignons
7
Pel de ui en snijd hem in fijne ringen. Trek de draad uit de sugar snaps. Halveer de champignons.
3 lente-uien
8
Snipper de lente-uien.
9
Zeef de woksaus.
10
Giet de aardappelen af en koel ze onder koud stromend water. Pel ze en snijd ze in stukken.
11
Verwarm een scheut arachideolie in de wok.
12
Wok ongeveer een vierde van de aardappelblokjes met een vierde van de champignons. Schep ze uit de wok en laat uitlekken op keukenpapier.
13
Giet wat vet uit de wok.
100 g Sojascheuten
14
Bak een vierde van de ui, sugar snaps en sojascheuten in de wok. Doe er een vierde van de gebakken aardappelen en champignons bij. Giet een paar lepels woksaus bij de groenten en laat nog wat verder bakken.
Afwerken en serveren
koriander
15
Schep de groenten uit de pan en werk af met gesnipperde lente-ui en enkele blaadjes koriander.
16
Roerbak de rest van de aardappelen en groenten op dezelfde manier.
800 g Vastkokende aardappelen, zout
1
Was de aardappelen en kook ze gaar in de schil in licht gezouten water.
De woksaus
2 teentjes Look, 20 g gember, 0,5 stengel Citroengras, 0,5 chilipeper
2
Kneus en pel de knoflook. Schil de gember. Haal de harde buitenkant van het citroengras en snijd de stengel in stukken. Snijd de chilipeper in stukken.
3
Doe alles in de hakmolen en mix tot een pasta.
arachideolie
4
Verwarm een scheut arachideolie in een steelpan. Stoof er de pasta in aan.
0,2 l sojasaus, 2 el sesamolie, 1 el Vissaus, 2 el honing, 0,2 l Water, 1 limoen
5
Blus de gestoofde pasta met sojasaus, sesamolie, vissaus, honing en water. Pers er de limoen bij uit. Laat even opkoken.
TIPIn plaats van honing kun je ook esdoornsiroop (maple syrup) gebruiken.
6
Haal de saus van het vuur en laat even trekken.
De groenten
1 rode ui, 200 g Sugar snaps, 250 g champignons
7
Pel de ui en snijd hem in fijne ringen. Trek de draad uit de sugar snaps. Halveer de champignons.
3 lente-uien
8
Snipper de lente-uien.
9
Zeef de woksaus.
10
Giet de aardappelen af en koel ze onder koud stromend water. Pel ze en snijd ze in stukken.
11
Verwarm een scheut arachideolie in de wok.
12
Wok ongeveer een vierde van de aardappelblokjes met een vierde van de champignons. Schep ze uit de wok en laat uitlekken op keukenpapier.
13
Giet wat vet uit de wok.
100 g Sojascheuten
14
Bak een vierde van de ui, sugar snaps en sojascheuten in de wok. Doe er een vierde van de gebakken aardappelen en champignons bij. Giet een paar lepels woksaus bij de groenten en laat nog wat verder bakken.
Afwerken en serveren
koriander
15
Schep de groenten uit de pan en werk af met gesnipperde lente-ui en enkele blaadjes koriander.
16
Roerbak de rest van de aardappelen en groenten op dezelfde manier.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
50m
Ingrediënten
Vastkokende aardappelen
800 g
Zout
Look
2 teentjes
Gember
20 g
Citroengras
0,5 stengel
Chilipeper
0,5
Arachideolie
Sojasaus
0,2 l
Sesamolie
2 el
Vissaus
1 el
Honing
2 el
Water
0,2 l
Limoen
1
Rode ui
1
Sugar snaps
200 g
Champignons
250 g
Lente-uien
3
Sojascheuten
100 g
Koriander
Aardappel in de wok met krokante groenten en woksaus
Voor dit gerecht gebruikt Jeroen aardappelen uit zijn eigen tuin. Hij maakt ze klaar in de wok met een heleboel groenten en een heerlijke woksaus.Instructies
800 g Vastkokende aardappelen, zout
1
Was de aardappelen en kook ze gaar in de schil in licht gezouten water.
De woksaus
2 teentjes Look, 20 g gember, 0,5 stengel Citroengras, 0,5 chilipeper
2
Kneus en pel de knoflook. Schil de gember. Haal de harde buitenkant van het citroengras en snijd de stengel in stukken. Snijd de chilipeper in stukken.
3
Doe alles in de hakmolen en mix tot een pasta.
arachideolie
4
Verwarm een scheut arachideolie in een steelpan. Stoof er de pasta in aan.
0,2 l sojasaus, 2 el sesamolie, 1 el Vissaus, 2 el honing, 0,2 l Water, 1 limoen
5
Blus de gestoofde pasta met sojasaus, sesamolie, vissaus, honing en water. Pers er de limoen bij uit. Laat even opkoken.
TIPIn plaats van honing kun je ook esdoornsiroop (maple syrup) gebruiken.
6
Haal de saus van het vuur en laat even trekken.
De groenten
1 rode ui, 200 g Sugar snaps, 250 g champignons
7
Pel de ui en snijd hem in fijne ringen. Trek de draad uit de sugar snaps. Halveer de champignons.
3 lente-uien
8
Snipper de lente-uien.
9
Zeef de woksaus.
10
Giet de aardappelen af en koel ze onder koud stromend water. Pel ze en snijd ze in stukken.
11
Verwarm een scheut arachideolie in de wok.
12
Wok ongeveer een vierde van de aardappelblokjes met een vierde van de champignons. Schep ze uit de wok en laat uitlekken op keukenpapier.
13
Giet wat vet uit de wok.
100 g Sojascheuten
14
Bak een vierde van de ui, sugar snaps en sojascheuten in de wok. Doe er een vierde van de gebakken aardappelen en champignons bij. Giet een paar lepels woksaus bij de groenten en laat nog wat verder bakken.
Afwerken en serveren
koriander
15
Schep de groenten uit de pan en werk af met gesnipperde lente-ui en enkele blaadjes koriander.
16
Roerbak de rest van de aardappelen en groenten op dezelfde manier.