Instructies
4 personen
800 g Vastkokende aardappelen, zout
1
Was de aardappelen en kook ze gaar in de schil in licht gezouten water.
De woksaus
2 teentjes Look, 20 g gember, 0,5 stengel Citroengras, 0,5 chilipeper
2
Kneus en pel de knoflook. Schil de gember. Haal de harde buitenkant van het citroengras en snijd de stengel in stukken. Snijd de chilipeper in stukken.
3
Doe alles in de hakmolen en mix tot een pasta.
arachideolie
4
Verwarm een scheut arachideolie in een steelpan. Stoof er de pasta in aan.
0,2 l sojasaus, 2 el sesamolie, 1 el Vissaus, 2 el Meli Honing, 0,2 l Water, 1 limoen
5
Blus de gestoofde pasta met sojasaus, sesamolie, vissaus, honing en water. Pers er de limoen bij uit. Laat even opkoken.
Ad door Meli

100 jaar lang, 100% natuurlijk Zachte, 100% natuurlijke honing van Meli – perfect om te doseren in al je recepten.
TIPIn plaats van honing kun je ook esdoornsiroop (maple syrup) gebruiken.
6
Haal de saus van het vuur en laat even trekken.
De groenten
1 rode ui, 200 g Sugar snaps, 250 g champignons
7
Pel de ui en snijd hem in fijne ringen. Trek de draad uit de sugar snaps. Halveer de champignons.
3 lente-uien
8
Snipper de lente-uien.
9
Zeef de woksaus.
10
Giet de aardappelen af en koel ze onder koud stromend water. Pel ze en snijd ze in stukken.
11
Verwarm een scheut arachideolie in de wok.
12
Wok ongeveer een vierde van de aardappelblokjes met een vierde van de champignons. Schep ze uit de wok en laat uitlekken op keukenpapier.
13
Giet wat vet uit de wok.
100 g Sojascheuten
14
Bak een vierde van de ui, sugar snaps en sojascheuten in de wok. Doe er een vierde van de gebakken aardappelen en champignons bij. Giet een paar lepels woksaus bij de groenten en laat nog wat verder bakken.
Afwerken en serveren
koriander
15
Schep de groenten uit de pan en werk af met gesnipperde lente-ui en enkele blaadjes koriander.
16