dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Rogvleugel met tomaatjes, romanesco en parmezaanpuree (thumbnail)Rogvleugel met tomaatjes, romanesco en parmezaanpuree

Rogvleugel met tomaatjes, romanesco en parmezaanpuree

17
-
1.9K
Recepten

Rogvleugel met tomaatjes, romanesco en parmezaanpuree

Jeroen maakt rogvleugel klaar. Rog is een toegankelijke en makkelijke vis die in het najaar, van juni tot maart, op z'n best is. Voor wie op zoek is naar een recept met deze kanjer, is hier aan het juiste adres. Jeroen maakt de rogvleugel op Provençaalse wijze klaar met groene bloemkool.
Rogvleugel met tomaatjes, romanesco en parmezaanpuree (thumbnail)Rogvleugel met tomaatjes, romanesco en parmezaanpuree

Rogvleugel met tomaatjes, romanesco en parmezaanpuree

17
-
1.9K
Recepten

Rogvleugel met tomaatjes, romanesco en parmezaanpuree

Jeroen maakt rogvleugel klaar. Rog is een toegankelijke en makkelijke vis die in het najaar, van juni tot maart, op z'n best is. Voor wie op zoek is naar een recept met deze kanjer, is hier aan het juiste adres. Jeroen maakt de rogvleugel op Provençaalse wijze klaar met groene bloemkool.
Type gerechtHoofdgerecht
Totale tijd
Ingrediënten17
Beoordeling-
Aantal likes1.9K

Ingrediënten

4 personen
Rucola
1 bosje
Frietaardappelen
1.000 g
Look
4 teentjes
Rogvleugel
1 kg
Peper
Zout
Olijfolie
2 flinke scheut
Kerstrostomaten
400 g
Kappertjes
2 el
Sjalotten
1
Rozemarijn
Tijm
Zwarte olijven
2 el
Romanescobloemkool
1
Parmezaanse kaas
100 g
Eierdooiers
2
Melk
1 scheutje

Benodigdheden

Blender

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

1 bosje Rucola
1
Was de rucola en laat hem uitlekken. Verwarm de oven voor op 210°C.
1.000 g frietaardappelen
2
Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en breng ze aan de kook in een ruime pot gezouten water.
1 teentje Look
3
Pel en kneus de look en voeg het teentje in zijn geheel toe aan de aardappelen. Kook de aardappelen gaar.
1 kg rogvleugel, peper, zout
4
Snijd de rogvleugel in porties. Kruid ze met peper en zout.
1 flinke scheut olijfolie
5
Giet een flinke scheut olijfolie in de ovenschaal. Haal de stukken vis aan beide kanten door de olijfolie in de ovenschaal en leg ze er vervolgens in.
400 g kerstrostomaten
6
Was de kerstrostomaten. Knip de takjes in kleinere trossen van 4 tot 7 tomaatjes. Leg de trossen tussen de stukken vis in de ovenschaal.
2 el kappertjes
7
Lepel de kappertjes over de stukken vis.
3 teentjes Look
8
Pel en kneus de teentjes look en leg ze tussen en op de vis.
1 Sjalotten
9
Pel de sjalot en snijd ze in fijne ringetjes. Verdeel de ringetjes over de stukken vis.
rozemarijn, tijm
10
Leg enkele takjes rozemarijn en tijm in de ovenschaal bij de vis.
2 el Zwarte olijven
11
Lepel zwarte olijven over de stukken vis en giet er een beetje olie van de olijven over voor extra smaak.
12
Schuif de ovenschaal in de voorverwarmde oven gedurende 15 minuten, tot de kappertjes wat beginnen te drogen, de tomaatjes gepoft zijn en de vis gaar is.
zout
13
Breng een kookpot met gezouten water aan de kook.
1 romanescobloemkool
14
Snijd de romanescobloemkool in roosjes. Kook de roosjes beetgaar in het kokende water.
100 g Parmezaanse kaas
15
Snijd de Parmezaanse kaas eerst in blokjes. Doe de blokjes in de blender en maal de kaas fijn.
16
Giet de aardappelen en de bloemkoolroosjes af wanneer ze gaar zijn.
1 flinke scheut olijfolie
17
Giet een flinke scheut olijfolie bij de aardappelen en ga er met de pureestamper door.
2 eierdooiers, 1 scheutje melk
18
Voeg de eigelen, de gemalen Parmezaanse kaas en de melk toe aan de puree en ga er opnieuw met de pureestamper door tot je een smeuïge puree hebt.
peper, zout
19
Breng de puree op smaak met peper en zout.
20
Haal de ovenschaal uit de oven wanneer de vis gaar is.
21
Serveer de ovengegaarde rog met de kappertjes, de kerstomaatjes en de olijven op een bord.
22
Schep er wat van de puree bij en werk het bord af met enkele bloemkoolroosjes en enkele blaadjes rucola.
1
Was de rucola en laat hem uitlekken. Verwarm de oven voor op 210°C.
2
Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en breng ze aan de kook in een ruime pot gezouten water.

Instructies

1 bosje Rucola
1
Was de rucola en laat hem uitlekken. Verwarm de oven voor op 210°C.
1.000 g frietaardappelen
2
Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en breng ze aan de kook in een ruime pot gezouten water.
1 teentje Look
3
Pel en kneus de look en voeg het teentje in zijn geheel toe aan de aardappelen. Kook de aardappelen gaar.
1 kg rogvleugel, peper, zout
4
Snijd de rogvleugel in porties. Kruid ze met peper en zout.
1 flinke scheut olijfolie
5
Giet een flinke scheut olijfolie in de ovenschaal. Haal de stukken vis aan beide kanten door de olijfolie in de ovenschaal en leg ze er vervolgens in.
400 g kerstrostomaten
6
Was de kerstrostomaten. Knip de takjes in kleinere trossen van 4 tot 7 tomaatjes. Leg de trossen tussen de stukken vis in de ovenschaal.
2 el kappertjes
7
Lepel de kappertjes over de stukken vis.
3 teentjes Look
8
Pel en kneus de teentjes look en leg ze tussen en op de vis.
1 Sjalotten
9
Pel de sjalot en snijd ze in fijne ringetjes. Verdeel de ringetjes over de stukken vis.
rozemarijn, tijm
10
Leg enkele takjes rozemarijn en tijm in de ovenschaal bij de vis.
2 el Zwarte olijven
11
Lepel zwarte olijven over de stukken vis en giet er een beetje olie van de olijven over voor extra smaak.
12
Schuif de ovenschaal in de voorverwarmde oven gedurende 15 minuten, tot de kappertjes wat beginnen te drogen, de tomaatjes gepoft zijn en de vis gaar is.
zout
13
Breng een kookpot met gezouten water aan de kook.
1 romanescobloemkool
14
Snijd de romanescobloemkool in roosjes. Kook de roosjes beetgaar in het kokende water.
100 g Parmezaanse kaas
15
Snijd de Parmezaanse kaas eerst in blokjes. Doe de blokjes in de blender en maal de kaas fijn.
16
Giet de aardappelen en de bloemkoolroosjes af wanneer ze gaar zijn.
1 flinke scheut olijfolie
17
Giet een flinke scheut olijfolie bij de aardappelen en ga er met de pureestamper door.
2 eierdooiers, 1 scheutje melk
18
Voeg de eigelen, de gemalen Parmezaanse kaas en de melk toe aan de puree en ga er opnieuw met de pureestamper door tot je een smeuïge puree hebt.
peper, zout
19
Breng de puree op smaak met peper en zout.
20
Haal de ovenschaal uit de oven wanneer de vis gaar is.
21
Serveer de ovengegaarde rog met de kappertjes, de kerstomaatjes en de olijven op een bord.
22
Schep er wat van de puree bij en werk het bord af met enkele bloemkoolroosjes en enkele blaadjes rucola.
1
Was de rucola en laat hem uitlekken. Verwarm de oven voor op 210°C.
2
Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en breng ze aan de kook in een ruime pot gezouten water.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Rogvleugel met tomaatjes, romanesco en parmezaanpuree (thumbnail)Rogvleugel met tomaatjes, romanesco en parmezaanpuree
4 personen
Ingrediënten
Rucola
1 bosje
Frietaardappelen
1.000 g
Look
4 teentjes
Rogvleugel
1 kg
Peper
Zout
Olijfolie
2 flinke scheut
Kerstrostomaten
400 g
Kappertjes
2 el
Sjalotten
1
Rozemarijn
Tijm
Zwarte olijven
2 el
Romanescobloemkool
1
Parmezaanse kaas
100 g
Eierdooiers
2
Melk
1 scheutje

Rogvleugel met tomaatjes, romanesco en parmezaanpuree

Jeroen maakt rogvleugel klaar. Rog is een toegankelijke en makkelijke vis die in het najaar, van juni tot maart, op z'n best is. Voor wie op zoek is naar een recept met deze kanjer, is hier aan het juiste adres. Jeroen maakt de rogvleugel op Provençaalse wijze klaar met groene bloemkool.
Instructies
1 bosje Rucola
1
Was de rucola en laat hem uitlekken. Verwarm de oven voor op 210°C.
1.000 g frietaardappelen
2
Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en breng ze aan de kook in een ruime pot gezouten water.
1 teentje Look
3
Pel en kneus de look en voeg het teentje in zijn geheel toe aan de aardappelen. Kook de aardappelen gaar.
1 kg rogvleugel, peper, zout
4
Snijd de rogvleugel in porties. Kruid ze met peper en zout.
1 flinke scheut olijfolie
5
Giet een flinke scheut olijfolie in de ovenschaal. Haal de stukken vis aan beide kanten door de olijfolie in de ovenschaal en leg ze er vervolgens in.
400 g kerstrostomaten
6
Was de kerstrostomaten. Knip de takjes in kleinere trossen van 4 tot 7 tomaatjes. Leg de trossen tussen de stukken vis in de ovenschaal.
2 el kappertjes
7
Lepel de kappertjes over de stukken vis.
3 teentjes Look
8
Pel en kneus de teentjes look en leg ze tussen en op de vis.
1 Sjalotten
9
Pel de sjalot en snijd ze in fijne ringetjes. Verdeel de ringetjes over de stukken vis.
rozemarijn, tijm
10
Leg enkele takjes rozemarijn en tijm in de ovenschaal bij de vis.
2 el Zwarte olijven
11
Lepel zwarte olijven over de stukken vis en giet er een beetje olie van de olijven over voor extra smaak.
12
Schuif de ovenschaal in de voorverwarmde oven gedurende 15 minuten, tot de kappertjes wat beginnen te drogen, de tomaatjes gepoft zijn en de vis gaar is.
zout
13
Breng een kookpot met gezouten water aan de kook.
1 romanescobloemkool
14
Snijd de romanescobloemkool in roosjes. Kook de roosjes beetgaar in het kokende water.
100 g Parmezaanse kaas
15
Snijd de Parmezaanse kaas eerst in blokjes. Doe de blokjes in de blender en maal de kaas fijn.
16
Giet de aardappelen en de bloemkoolroosjes af wanneer ze gaar zijn.
1 flinke scheut olijfolie
17
Giet een flinke scheut olijfolie bij de aardappelen en ga er met de pureestamper door.
2 eierdooiers, 1 scheutje melk
18
Voeg de eigelen, de gemalen Parmezaanse kaas en de melk toe aan de puree en ga er opnieuw met de pureestamper door tot je een smeuïge puree hebt.
peper, zout
19
Breng de puree op smaak met peper en zout.
20
Haal de ovenschaal uit de oven wanneer de vis gaar is.
21
Serveer de ovengegaarde rog met de kappertjes, de kerstomaatjes en de olijven op een bord.
22
Schep er wat van de puree bij en werk het bord af met enkele bloemkoolroosjes en enkele blaadjes rucola.