Instructies
4 personen
1 bosje Rucola
1
Was de rucola en laat hem uitlekken. Verwarm de oven voor op 210°C.
1.000 g frietaardappelen
2
Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en breng ze aan de kook in een ruime pot gezouten water.
1 teentje Look
3
Pel en kneus de look en voeg het teentje in zijn geheel toe aan de aardappelen. Kook de aardappelen gaar.
1 kg rogvleugel, peper, zout
4
Snijd de rogvleugel in porties. Kruid ze met peper en zout.
1 flinke scheut olijfolie
5
Giet een flinke scheut olijfolie in de ovenschaal. Haal de stukken vis aan beide kanten door de olijfolie in de ovenschaal en leg ze er vervolgens in.
400 g kerstrostomaten
6
Was de kerstrostomaten. Knip de takjes in kleinere trossen van 4 tot 7 tomaatjes. Leg de trossen tussen de stukken vis in de ovenschaal.
2 el kappertjes
7
Lepel de kappertjes over de stukken vis.
3 teentjes Look
8
Pel en kneus de teentjes look en leg ze tussen en op de vis.
1 Sjalotten
9
Pel de sjalot en snijd ze in fijne ringetjes. Verdeel de ringetjes over de stukken vis.
rozemarijn, tijm
10
Leg enkele takjes rozemarijn en tijm in de ovenschaal bij de vis.
2 el Zwarte olijven
11
Lepel zwarte olijven over de stukken vis en giet er een beetje olie van de olijven over voor extra smaak.
12
Schuif de ovenschaal in de voorverwarmde oven gedurende 15 minuten, tot de kappertjes wat beginnen te drogen, de tomaatjes gepoft zijn en de vis gaar is.
zout
13
Breng een kookpot met gezouten water aan de kook.
1 romanescobloemkool
14
Snijd de romanescobloemkool in roosjes. Kook de roosjes beetgaar in het kokende water.
100 g Parmezaanse kaas
15
Snijd de Parmezaanse kaas eerst in blokjes. Doe de blokjes in de blender en maal de kaas fijn.
16
Giet de aardappelen en de bloemkoolroosjes af wanneer ze gaar zijn.
1 flinke scheut olijfolie
17
Giet een flinke scheut olijfolie bij de aardappelen en ga er met de pureestamper door.
2 eierdooiers, 1 scheutje melk
18
Voeg de eigelen, de gemalen Parmezaanse kaas en de melk toe aan de puree en ga er opnieuw met de pureestamper door tot je een smeuïge puree hebt.
peper, zout
19
Breng de puree op smaak met peper en zout.
20
Haal de ovenschaal uit de oven wanneer de vis gaar is.
21
Serveer de ovengegaarde rog met de kappertjes, de kerstomaatjes en de olijven op een bord.
22