Bocconcini met gegrilde groenten en witloofsalade met yoghurtdressing
Bocconcini met gegrilde groenten en witloofsalade met yoghurtdressing
Bocconcini met gegrilde groenten en witloofsalade met yoghurtdressing
Bocconcini met gegrilde groenten en witloofsalade met yoghurtdressing
Ingrediënten
4 personen
Rode paprika's
4
Olijfolie
Courgettes
2
Kropslaharten
4
Tijm
Rozemarijn
Pepers
Zout
Kerstomaten
250 g
Basilicum
0,5 bosjes
Rucola
1 bosje
Parmezaanse kaas
150 g
Bocconcini
400 g
Balsamicoazijn
Grof zout
Olijven
200 g
Witloof
4 stronken
Roodlof
2 stronken
Lente-ui
1 bosje
Kappertjes
20 g
Walnoten
100 g
Yoghurt
2 dl
Honing
2 el
Graanmosterd
1 el
Benodigdheden
Een grillpan, een ovenschaal
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
De salade met bocconcini en gegrilde groenten
1
Verwarm de oven voor tot 180 °C.
4 rode paprika's, olijfolie
2
Zet een grillpan op het vuur en laat ze goed heet worden. Schil de paprika’s en snijd ze in vier. Besprenkel ze met olijfolie en rooster ze kort in de hete grillpan.
2 courgettes
3
Snijd de courgettes in grote schuine plakken. Sprenkel er olijfolie over en grill ze ook.
4 kropslaharten
4
Halveer de kropslaharten, sprenkel er wat olijfolie over en grill ze.
tijm, rozemarijn, pepers, zout
5
Leg de paprika en de courgette in een grote ovenschaal en giet er een flinke scheut olijfolie over. Rits de blaadjes van de tijm en de rozemarijn en hak ze fijn. Kruid de paprika en courgette met de tijm, rozemarijn, peper en zout.
6
Laat de courgette en paprika 10 minuten verder garen in de voorverwarmde oven.
7
Haal de groenten uit de oven en laat ze afkoelen.
8
Snijd de paprika en de courgette in kleinere stukken. Doe ze met de slaharten in een grote kom.
250 g kerstomaten
9
Halveer de kerstomaten en doe ze bij de gegrilde groenten.
0,5 bosjes basilicum, 1 bosje Rucola
10
Scheur de blaadjes basilicum en doe ze met de rucola bij de salade.
150 g Parmezaanse kaas, 400 g Bocconcini
11
Rasp de Parmezaan. Laat de bocconcini uitlekken in een vergiet. Schep de Parmezaan en de bocconcini door de salade.
12
Giet de olie van de bakplaat bij de salade.
balsamicoazijn, grof zout
13
Breng op smaak met een scheut balsamicoazijn, een snuif grof zout en versgemalen peper. Schep alles door elkaar.
200 g olijven
14
Doe er de ontpitte olijven bij.
De witloofsalade
4 stronken witloof, 2 stronken Roodlof
15
Verwijder de harde kern van het witloof en het roodlof. Snipper de stronken fijn.
1 bosje lente-ui
16
Maak de lente-ui schoon en snipper de stengels fijn.
20 g kappertjes
17
Meng het witloof en het roodlof met de lente-ui. Doe er de kappertjes bij.
100 g Walnoten
18
Hak de walnoten grof. Doe ze bij de salade.
2 dl Yoghurt, 2 el honing, 1 el graanmosterd
19
Roer de yoghurt glad met honing en graanmosterd. Schep de dressing door de salade.
20
Verdeel de salade over kleinere kommen.
De salade met bocconcini en gegrilde groenten
1
Verwarm de oven voor tot 180 °C.
4 rode paprika's, olijfolie
2
Zet een grillpan op het vuur en laat ze goed heet worden. Schil de paprika’s en snijd ze in vier. Besprenkel ze met olijfolie en rooster ze kort in de hete grillpan.
2 courgettes
3
Snijd de courgettes in grote schuine plakken. Sprenkel er olijfolie over en grill ze ook.
4 kropslaharten
4
Halveer de kropslaharten, sprenkel er wat olijfolie over en grill ze.
tijm, rozemarijn, pepers, zout
5
Leg de paprika en de courgette in een grote ovenschaal en giet er een flinke scheut olijfolie over. Rits de blaadjes van de tijm en de rozemarijn en hak ze fijn. Kruid de paprika en courgette met de tijm, rozemarijn, peper en zout.
6
Laat de courgette en paprika 10 minuten verder garen in de voorverwarmde oven.
7
Haal de groenten uit de oven en laat ze afkoelen.
8
Snijd de paprika en de courgette in kleinere stukken. Doe ze met de slaharten in een grote kom.
250 g kerstomaten
9
Halveer de kerstomaten en doe ze bij de gegrilde groenten.
0,5 bosjes basilicum, 1 bosje Rucola
10
Scheur de blaadjes basilicum en doe ze met de rucola bij de salade.
150 g Parmezaanse kaas, 400 g Bocconcini
11
Rasp de Parmezaan. Laat de bocconcini uitlekken in een vergiet. Schep de Parmezaan en de bocconcini door de salade.
12
Giet de olie van de bakplaat bij de salade.
balsamicoazijn, grof zout
13
Breng op smaak met een scheut balsamicoazijn, een snuif grof zout en versgemalen peper. Schep alles door elkaar.
200 g olijven
14
Doe er de ontpitte olijven bij.
De witloofsalade
4 stronken witloof, 2 stronken Roodlof
15
Verwijder de harde kern van het witloof en het roodlof. Snipper de stronken fijn.
1 bosje lente-ui
16
Maak de lente-ui schoon en snipper de stengels fijn.
20 g kappertjes
17
Meng het witloof en het roodlof met de lente-ui. Doe er de kappertjes bij.
100 g Walnoten
18
Hak de walnoten grof. Doe ze bij de salade.
2 dl Yoghurt, 2 el honing, 1 el graanmosterd
19
Roer de yoghurt glad met honing en graanmosterd. Schep de dressing door de salade.
20
Verdeel de salade over kleinere kommen.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
45m
Ingrediënten
Rode paprika's
4
Olijfolie
Courgettes
2
Kropslaharten
4
Tijm
Rozemarijn
Pepers
Zout
Kerstomaten
250 g
Basilicum
0,5 bosjes
Rucola
1 bosje
Parmezaanse kaas
150 g
Bocconcini
400 g
Balsamicoazijn
Grof zout
Olijven
200 g
Witloof
4 stronken
Roodlof
2 stronken
Lente-ui
1 bosje
Kappertjes
20 g
Walnoten
100 g
Yoghurt
2 dl
Honing
2 el
Graanmosterd
1 el
Bocconcini met gegrilde groenten en witloofsalade met yoghurtdressing
Dit zijn twee lekkere salades die perfect bij een buffet of bij hapjes passen.Instructies
De salade met bocconcini en gegrilde groenten
1
Verwarm de oven voor tot 180 °C.
4 rode paprika's, olijfolie
2
Zet een grillpan op het vuur en laat ze goed heet worden. Schil de paprika’s en snijd ze in vier. Besprenkel ze met olijfolie en rooster ze kort in de hete grillpan.
2 courgettes
3
Snijd de courgettes in grote schuine plakken. Sprenkel er olijfolie over en grill ze ook.
4 kropslaharten
4
Halveer de kropslaharten, sprenkel er wat olijfolie over en grill ze.
tijm, rozemarijn, pepers, zout
5
Leg de paprika en de courgette in een grote ovenschaal en giet er een flinke scheut olijfolie over. Rits de blaadjes van de tijm en de rozemarijn en hak ze fijn. Kruid de paprika en courgette met de tijm, rozemarijn, peper en zout.
6
Laat de courgette en paprika 10 minuten verder garen in de voorverwarmde oven.
7
Haal de groenten uit de oven en laat ze afkoelen.
8
Snijd de paprika en de courgette in kleinere stukken. Doe ze met de slaharten in een grote kom.
250 g kerstomaten
9
Halveer de kerstomaten en doe ze bij de gegrilde groenten.
0,5 bosjes basilicum, 1 bosje Rucola
10
Scheur de blaadjes basilicum en doe ze met de rucola bij de salade.
150 g Parmezaanse kaas, 400 g Bocconcini
11
Rasp de Parmezaan. Laat de bocconcini uitlekken in een vergiet. Schep de Parmezaan en de bocconcini door de salade.
12
Giet de olie van de bakplaat bij de salade.
balsamicoazijn, grof zout
13
Breng op smaak met een scheut balsamicoazijn, een snuif grof zout en versgemalen peper. Schep alles door elkaar.
200 g olijven
14
Doe er de ontpitte olijven bij.
De witloofsalade
4 stronken witloof, 2 stronken Roodlof
15
Verwijder de harde kern van het witloof en het roodlof. Snipper de stronken fijn.
1 bosje lente-ui
16
Maak de lente-ui schoon en snipper de stengels fijn.
20 g kappertjes
17
Meng het witloof en het roodlof met de lente-ui. Doe er de kappertjes bij.
100 g Walnoten
18
Hak de walnoten grof. Doe ze bij de salade.
2 dl Yoghurt, 2 el honing, 1 el graanmosterd
19
Roer de yoghurt glad met honing en graanmosterd. Schep de dressing door de salade.
20
Verdeel de salade over kleinere kommen.