dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Penne met kip, chorizo, paprika en romescopesto (thumbnail)Penne met kip, chorizo, paprika en romescopesto

Penne met kip, chorizo, paprika en romescopesto

40m
24
-
3.2K
Recepten

Penne met kip, chorizo, paprika en romescopesto

"Alles met chorizo is lekker" zegt Jeroen altijd, zo ook deze pastaschotel. Als vlees gebruiken we chorizo en kip gecombineerd met een lekkere pasta-pesto met gekonfijte paprika's en tomaten. Voor de pesto haalt Jeroen zijn inspiratie bij de typisch Catalaanse romescosaus op basis van amandel, hazelnoot en pijnboompitten.
Penne met kip, chorizo, paprika en romescopesto (thumbnail)Penne met kip, chorizo, paprika en romescopesto

Penne met kip, chorizo, paprika en romescopesto

40m
24
-
3.2K
Recepten

Penne met kip, chorizo, paprika en romescopesto

"Alles met chorizo is lekker" zegt Jeroen altijd, zo ook deze pastaschotel. Als vlees gebruiken we chorizo en kip gecombineerd met een lekkere pasta-pesto met gekonfijte paprika's en tomaten. Voor de pesto haalt Jeroen zijn inspiratie bij de typisch Catalaanse romescosaus op basis van amandel, hazelnoot en pijnboompitten.
Type gerechtHoofdgerecht
Totale tijd40m
Ingrediënten24
Beoordeling-
Aantal likes3.2K

Ingrediënten

4 personen
Rode paprika's
4
Gele paprika's
2
Tomaten
4
Sjalotten
2
Look
2 teentjes
Chilipeper
1
Tijm
Rozemarijn
Olijfolie
1 een flinke scheut
Olijfolie
1 scheutje
Kipfilets
400 g
Gerookt paprikapoeder
1 snuifje
Kipkruiden
1 snuifje
Citroen
1
Chorizo
200 g
Ajuin
1
Amandelschilfers
20 g
Hazelnoten
20 g
Pijnboompitten
20 g
Penne
400 g
Manchego
200 g
Tomatenpuree
1 el
Platte peterselie
Kerstomaten
1 bakje
Rucola
50 g

Benodigdheden

Blender, blender

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

4 rode paprika's, 2 gele paprika's, 2 tomaten, 2 Sjalotten, 2 teentjes Look, 1 chilipeper
1
Schil de paprika’s, snijd ze in twee en verwijder de zaadlijsten. Leg de paprika’s op een ovenplaat. Verwijder de kroontjes van 2 tomaten, snijd ze in grote stukken en leg ze bij op de ovenplaat. Snijd de sjalotten en de look in grote stukken, alsook de chilipeper. Leg alles mee op de ovenplaat.
tijm, rozemarijn, 1 een flinke scheut olijfolie
2
Nu zorgen we nog voor de kruiding bij de groenten: enkele takjes tijm en rozemarijn, grof zout en een beetje peper. Sprenkel een heel flinke scheut olijfolie over de groenten. Schuif de ovenschaal tot slot 30 minuten in een voorverwarmde oven van 200°C, tot de groenten zacht zijn.
400 g kipfilets, 1 snuifje gerookt paprikapoeder, 1 snuifje kipkruiden, 1 citroen
3
Snijd de kip in stukjes en schep ze in een kom. Kruid de kip met peper, zout, gerookte paprika, Dagelijkse kost kipkruiden en het sap van een citroen. Meng het geheel goed onder elkaar.
200 g chorizo
4
Snijd de chorizo in ringen en voeg ze toe aan de kip.
1 ajuin, 2 tomaten
5
Snijd de ui grof, net als de andere tomaten.
20 g amandelschilfers, 20 g hazelnoten, 20 g pijnboompitten
6
Laat een scheutje olie heet worden en kleur de nootjes in de olie.
400 g penne
7
Kook de pasta zoals vermeld staat op de verpakking.
200 g Manchego, 1 el Tomatenpuree, platte peterselie
8
Snijd de helft van de manchego in blokjes en doe ze in de blender. Voeg er de gekleurde nootjes aan toe. Schep er de helft van de gekonfijte paprika’s bij en alle andere groentjes van op de bakplaat: tomaat, sjalot en chilipeper. Voeg aan de ingrediënten in de blender tot slot nog de tomatenpuree en een platte peterselie toe. Mix het geheel tot een gladde pesto.
Advertentie
Draadloze Blender (thumbnail)Draadloze Blender
Op zoek naar dezelfde blender als Jeroen? Geniet nu van de KitchenAid Black Friday kortingen!
1 scheutje olijfolie
9
Zet een grote pan op het vuur met een flinke scheut olijfolie en bak de kip en de chorizo in de hete olie. Voeg de grofgesneden ui en tomaat toe aan de gebakken kip en chorizo en laat even meebakken.
1 bakje kerstomaten
10
Snijd wat kerstomaatjes in twee en snijd de overige gekonfijte paprika’s in repen. Schep ze vervolgens bij de kip in de pan.
50 g Rucola
11
Giet de pasta af en meng hem onder de kip, samen met een lepel kookvocht van de pasta. Schep de romescopesto onder de pasta en de kip en breng op smaak met wat zout. Werk de pasta af met wat extra manchego en rucola.
1
Schil de paprika’s, snijd ze in twee en verwijder de zaadlijsten. Leg de paprika’s op een ovenplaat. Verwijder de kroontjes van 2 tomaten, snijd ze in grote stukken en leg ze bij op de ovenplaat. Snijd de sjalotten en de look in grote stukken, alsook de chilipeper. Leg alles mee op de ovenplaat.
2
Nu zorgen we nog voor de kruiding bij de groenten: enkele takjes tijm en rozemarijn, grof zout en een beetje peper. Sprenkel een heel flinke scheut olijfolie over de groenten. Schuif de ovenschaal tot slot 30 minuten in een voorverwarmde oven van 200°C, tot de groenten zacht zijn.

Instructies

4 rode paprika's, 2 gele paprika's, 2 tomaten, 2 Sjalotten, 2 teentjes Look, 1 chilipeper
1
Schil de paprika’s, snijd ze in twee en verwijder de zaadlijsten. Leg de paprika’s op een ovenplaat. Verwijder de kroontjes van 2 tomaten, snijd ze in grote stukken en leg ze bij op de ovenplaat. Snijd de sjalotten en de look in grote stukken, alsook de chilipeper. Leg alles mee op de ovenplaat.
tijm, rozemarijn, 1 een flinke scheut olijfolie
2
Nu zorgen we nog voor de kruiding bij de groenten: enkele takjes tijm en rozemarijn, grof zout en een beetje peper. Sprenkel een heel flinke scheut olijfolie over de groenten. Schuif de ovenschaal tot slot 30 minuten in een voorverwarmde oven van 200°C, tot de groenten zacht zijn.
400 g kipfilets, 1 snuifje gerookt paprikapoeder, 1 snuifje kipkruiden, 1 citroen
3
Snijd de kip in stukjes en schep ze in een kom. Kruid de kip met peper, zout, gerookte paprika, Dagelijkse kost kipkruiden en het sap van een citroen. Meng het geheel goed onder elkaar.
200 g chorizo
4
Snijd de chorizo in ringen en voeg ze toe aan de kip.
1 ajuin, 2 tomaten
5
Snijd de ui grof, net als de andere tomaten.
20 g amandelschilfers, 20 g hazelnoten, 20 g pijnboompitten
6
Laat een scheutje olie heet worden en kleur de nootjes in de olie.
400 g penne
7
Kook de pasta zoals vermeld staat op de verpakking.
200 g Manchego, 1 el Tomatenpuree, platte peterselie
8
Snijd de helft van de manchego in blokjes en doe ze in de blender. Voeg er de gekleurde nootjes aan toe. Schep er de helft van de gekonfijte paprika’s bij en alle andere groentjes van op de bakplaat: tomaat, sjalot en chilipeper. Voeg aan de ingrediënten in de blender tot slot nog de tomatenpuree en een platte peterselie toe. Mix het geheel tot een gladde pesto.
Advertentie
Draadloze Blender (thumbnail)Draadloze Blender
Op zoek naar dezelfde blender als Jeroen? Geniet nu van de KitchenAid Black Friday kortingen!
1 scheutje olijfolie
9
Zet een grote pan op het vuur met een flinke scheut olijfolie en bak de kip en de chorizo in de hete olie. Voeg de grofgesneden ui en tomaat toe aan de gebakken kip en chorizo en laat even meebakken.
1 bakje kerstomaten
10
Snijd wat kerstomaatjes in twee en snijd de overige gekonfijte paprika’s in repen. Schep ze vervolgens bij de kip in de pan.
50 g Rucola
11
Giet de pasta af en meng hem onder de kip, samen met een lepel kookvocht van de pasta. Schep de romescopesto onder de pasta en de kip en breng op smaak met wat zout. Werk de pasta af met wat extra manchego en rucola.
1
Schil de paprika’s, snijd ze in twee en verwijder de zaadlijsten. Leg de paprika’s op een ovenplaat. Verwijder de kroontjes van 2 tomaten, snijd ze in grote stukken en leg ze bij op de ovenplaat. Snijd de sjalotten en de look in grote stukken, alsook de chilipeper. Leg alles mee op de ovenplaat.
2
Nu zorgen we nog voor de kruiding bij de groenten: enkele takjes tijm en rozemarijn, grof zout en een beetje peper. Sprenkel een heel flinke scheut olijfolie over de groenten. Schuif de ovenschaal tot slot 30 minuten in een voorverwarmde oven van 200°C, tot de groenten zacht zijn.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Penne met kip, chorizo, paprika en romescopesto (thumbnail)Penne met kip, chorizo, paprika en romescopesto
4 personen
40m
Ingrediënten
Rode paprika's
4
Gele paprika's
2
Tomaten
4
Sjalotten
2
Look
2 teentjes
Chilipeper
1
Tijm
Rozemarijn
Olijfolie
1 een flinke scheut
Olijfolie
1 scheutje
Kipfilets
400 g
Gerookt paprikapoeder
1 snuifje
Kipkruiden
1 snuifje
Citroen
1
Chorizo
200 g
Ajuin
1
Amandelschilfers
20 g
Hazelnoten
20 g
Pijnboompitten
20 g
Penne
400 g
Manchego
200 g
Tomatenpuree
1 el
Platte peterselie
Kerstomaten
1 bakje
Rucola
50 g

Penne met kip, chorizo, paprika en romescopesto

"Alles met chorizo is lekker" zegt Jeroen altijd, zo ook deze pastaschotel. Als vlees gebruiken we chorizo en kip gecombineerd met een lekkere pasta-pesto met gekonfijte paprika's en tomaten. Voor de pesto haalt Jeroen zijn inspiratie bij de typisch Catalaanse romescosaus op basis van amandel, hazelnoot en pijnboompitten.
Instructies
4 rode paprika's, 2 gele paprika's, 2 tomaten, 2 Sjalotten, 2 teentjes Look, 1 chilipeper
1
Schil de paprika’s, snijd ze in twee en verwijder de zaadlijsten. Leg de paprika’s op een ovenplaat. Verwijder de kroontjes van 2 tomaten, snijd ze in grote stukken en leg ze bij op de ovenplaat. Snijd de sjalotten en de look in grote stukken, alsook de chilipeper. Leg alles mee op de ovenplaat.
tijm, rozemarijn, 1 een flinke scheut olijfolie
2
Nu zorgen we nog voor de kruiding bij de groenten: enkele takjes tijm en rozemarijn, grof zout en een beetje peper. Sprenkel een heel flinke scheut olijfolie over de groenten. Schuif de ovenschaal tot slot 30 minuten in een voorverwarmde oven van 200°C, tot de groenten zacht zijn.
400 g kipfilets, 1 snuifje gerookt paprikapoeder, 1 snuifje kipkruiden, 1 citroen
3
Snijd de kip in stukjes en schep ze in een kom. Kruid de kip met peper, zout, gerookte paprika, Dagelijkse kost kipkruiden en het sap van een citroen. Meng het geheel goed onder elkaar.
200 g chorizo
4
Snijd de chorizo in ringen en voeg ze toe aan de kip.
1 ajuin, 2 tomaten
5
Snijd de ui grof, net als de andere tomaten.
20 g amandelschilfers, 20 g hazelnoten, 20 g pijnboompitten
6
Laat een scheutje olie heet worden en kleur de nootjes in de olie.
400 g penne
7
Kook de pasta zoals vermeld staat op de verpakking.
200 g Manchego, 1 el Tomatenpuree, platte peterselie
8
Snijd de helft van de manchego in blokjes en doe ze in de blender. Voeg er de gekleurde nootjes aan toe. Schep er de helft van de gekonfijte paprika’s bij en alle andere groentjes van op de bakplaat: tomaat, sjalot en chilipeper. Voeg aan de ingrediënten in de blender tot slot nog de tomatenpuree en een platte peterselie toe. Mix het geheel tot een gladde pesto.
1 scheutje olijfolie
9
Zet een grote pan op het vuur met een flinke scheut olijfolie en bak de kip en de chorizo in de hete olie. Voeg de grofgesneden ui en tomaat toe aan de gebakken kip en chorizo en laat even meebakken.
1 bakje kerstomaten
10
Snijd wat kerstomaatjes in twee en snijd de overige gekonfijte paprika’s in repen. Schep ze vervolgens bij de kip in de pan.
50 g Rucola
11
Giet de pasta af en meng hem onder de kip, samen met een lepel kookvocht van de pasta. Schep de romescopesto onder de pasta en de kip en breng op smaak met wat zout. Werk de pasta af met wat extra manchego en rucola.