Instructies
4 personen
4 rode paprika's, 2 gele paprika's, 2 tomaten, 2 Sjalotten, 2 teentjes Look, 1 chilipeper
1
Schil de paprika’s, snijd ze in twee en verwijder de zaadlijsten. Leg de paprika’s op een ovenplaat. Verwijder de kroontjes van 2 tomaten, snijd ze in grote stukken en leg ze bij op de ovenplaat. Snijd de sjalotten en de look in grote stukken, alsook de chilipeper. Leg alles mee op de ovenplaat.
tijm, rozemarijn, 1 een flinke scheut olijfolie
2
Nu zorgen we nog voor de kruiding bij de groenten: enkele takjes tijm en rozemarijn, grof zout en een beetje peper. Sprenkel een heel flinke scheut olijfolie over de groenten. Schuif de ovenschaal tot slot 30 minuten in een voorverwarmde oven van 200°C, tot de groenten zacht zijn.
400 g kipfilets, 1 snuifje gerookt paprikapoeder, 1 snuifje kipkruiden, 1 citroen
3
Snijd de kip in stukjes en schep ze in een kom. Kruid de kip met peper, zout, gerookte paprika, Dagelijkse kost kipkruiden en het sap van een citroen. Meng het geheel goed onder elkaar.
200 g chorizo
4
Snijd de chorizo in ringen en voeg ze toe aan de kip.
1 ajuin, 2 tomaten
5
Snijd de ui grof, net als de andere tomaten.
20 g amandelschilfers, 20 g hazelnoten, 20 g pijnboompitten
6
Laat een scheutje olie heet worden en kleur de nootjes in de olie.
400 g penne
7
Kook de pasta zoals vermeld staat op de verpakking.
200 g Manchego, 1 el Tomatenpuree, platte peterselie
8
Snijd de helft van de manchego in blokjes en doe ze in de blender. Voeg er de gekleurde nootjes aan toe. Schep er de helft van de gekonfijte paprika’s bij en alle andere groentjes van op de bakplaat: tomaat, sjalot en chilipeper. Voeg aan de ingrediënten in de blender tot slot nog de tomatenpuree en een platte peterselie toe. Mix het geheel tot een gladde pesto.
1 scheutje olijfolie
9
Zet een grote pan op het vuur met een flinke scheut olijfolie en bak de kip en de chorizo in de hete olie. Voeg de grofgesneden ui en tomaat toe aan de gebakken kip en chorizo en laat even meebakken.
1 bakje kerstomaten
10
Snijd wat kerstomaatjes in twee en snijd de overige gekonfijte paprika’s in repen. Schep ze vervolgens bij de kip in de pan.
50 g Rucola
11