dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Stoofpot met peulvruchten en tofu (thumbnail)Stoofpot met peulvruchten en tofu

Stoofpot met peulvruchten en tofu

30m
20
-
2.3K
Recepten

Stoofpot met peulvruchten en tofu

Met deze kruidige stoofpot vieren we het Jaar van de Peulvruchten. Peulvruchten gedijen goed op heel veel bodems, hebben weinig water nodig en zijn bijzonder voedzaam. Jeroen maakt ze klaar met heel veel groenten en krokante tofu.
Stoofpot met peulvruchten en tofu (thumbnail)Stoofpot met peulvruchten en tofu

Stoofpot met peulvruchten en tofu

30m
20
-
2.3K
Recepten

Stoofpot met peulvruchten en tofu

Met deze kruidige stoofpot vieren we het Jaar van de Peulvruchten. Peulvruchten gedijen goed op heel veel bodems, hebben weinig water nodig en zijn bijzonder voedzaam. Jeroen maakt ze klaar met heel veel groenten en krokante tofu.
Type gerechtHoofdgerecht
Totale tijd30m
Ingrediënten20
Beoordeling-
Aantal likes2.3K

Ingrediënten

4 personen
Rode linzen
100 g
Arachideolie
Ajuin
1
Look
3 teentjes
Gemberwortelen
3 cm
Chilipeper
1
Wortels
2
Venkel
1
Selder
4 stengels
Paprika
1
Limoenblaadjes
3
Kurkumapoeder
Currypoeder
Garam masala
1 el
Kikkererwten
1 blik
Kokosmelk
0,5 l
Groentebouillon
0,5 l
Tofu
500 g
Zout
Koriander

Benodigdheden

Een friteuse, keukenpapier

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

Stoofpot met peulvruchten en tofu

100 g rode linzen
1
Week de rode linzen in water.
2
Verwarm de oven voor tot 160 °C.
arachideolie
3
Verwarm een scheut plantaardige olie in een grote kookpot.
1 ajuin
4
Pel en snipper de ui. Stoof de ui in de olie.
3 teentjes Look
5
Kneus en pel de knoflook. Snipper de tenen fijn en plet ze met een mes. Doe ze bij de ui.
3 cm gemberwortelen, 1 chilipeper
6
Schil de gember en snijd hem fijn. Verwijder de zaadjes en zaadlijsten van chilipeper. Snipper hem fijn. Doe de gember en de chilipeper bij de uien.
TIPAls je het sneller wil laten gaan, kun je de ui, gember en knoflook in de hakmolen snipperen.
2 Wortels
7
Schil de wortelen en snijd ze in blokjes. Doe ze in de kookpot.
1 venkel, 4 stengels selder
8
Verwijder het loof en de harde kern van de venkel en snijd de knol in blokjes. Spoel de selder en snijd de stengels in stukjes. Doe de groenten in de kookpot.
1 paprika
9
Schil de paprika, verwijder de zaden en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in stukken. Doe ze in de kookpot.
3 limoenblaadjes, kurkumapoeder, currypoeder, 1 el garam masala
10
Kruid met limoenblaadjes, een flinke snuif kurkuma, currypoeder en garam masala.
1 blik Kikkererwten
11
Spoel de kikkererwten onder koud water en giet de linzen af. Doe ze bij de groenten.
0,5 l kokosmelk, 0,5 l groentebouillon
12
Bevochtig alles met kokosmelk en groentebouillon.
13
Laat alles 30 minuten indikken in de voorverwarmde oven zonder deksel.
14
Zet een deksel op de pot en laat nog eens 20 minuten verder garen.
500 g tofu
15
Snijd de tofu in blokjes.
zout
16
Frituur de tofublokjes kort in de friteuse. Laat uitlekken op keukenpapier en bestrooi met een snuif zout.
17
Serveer de ovenschotel met de gefrituurde tofu.
koriander
18
Werk af met blaadjes koriander.
1
Week de rode linzen in water.
2
Verwarm de oven voor tot 160 °C.

Instructies

Stoofpot met peulvruchten en tofu

100 g rode linzen
1
Week de rode linzen in water.
2
Verwarm de oven voor tot 160 °C.
arachideolie
3
Verwarm een scheut plantaardige olie in een grote kookpot.
1 ajuin
4
Pel en snipper de ui. Stoof de ui in de olie.
3 teentjes Look
5
Kneus en pel de knoflook. Snipper de tenen fijn en plet ze met een mes. Doe ze bij de ui.
3 cm gemberwortelen, 1 chilipeper
6
Schil de gember en snijd hem fijn. Verwijder de zaadjes en zaadlijsten van chilipeper. Snipper hem fijn. Doe de gember en de chilipeper bij de uien.
TIPAls je het sneller wil laten gaan, kun je de ui, gember en knoflook in de hakmolen snipperen.
2 Wortels
7
Schil de wortelen en snijd ze in blokjes. Doe ze in de kookpot.
1 venkel, 4 stengels selder
8
Verwijder het loof en de harde kern van de venkel en snijd de knol in blokjes. Spoel de selder en snijd de stengels in stukjes. Doe de groenten in de kookpot.
1 paprika
9
Schil de paprika, verwijder de zaden en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in stukken. Doe ze in de kookpot.
3 limoenblaadjes, kurkumapoeder, currypoeder, 1 el garam masala
10
Kruid met limoenblaadjes, een flinke snuif kurkuma, currypoeder en garam masala.
1 blik Kikkererwten
11
Spoel de kikkererwten onder koud water en giet de linzen af. Doe ze bij de groenten.
0,5 l kokosmelk, 0,5 l groentebouillon
12
Bevochtig alles met kokosmelk en groentebouillon.
13
Laat alles 30 minuten indikken in de voorverwarmde oven zonder deksel.
14
Zet een deksel op de pot en laat nog eens 20 minuten verder garen.
500 g tofu
15
Snijd de tofu in blokjes.
zout
16
Frituur de tofublokjes kort in de friteuse. Laat uitlekken op keukenpapier en bestrooi met een snuif zout.
17
Serveer de ovenschotel met de gefrituurde tofu.
koriander
18
Werk af met blaadjes koriander.
1
Week de rode linzen in water.
2
Verwarm de oven voor tot 160 °C.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Stoofpot met peulvruchten en tofu (thumbnail)Stoofpot met peulvruchten en tofu
4 personen
30m
Ingrediënten
Rode linzen
100 g
Arachideolie
Ajuin
1
Look
3 teentjes
Gemberwortelen
3 cm
Chilipeper
1
Wortels
2
Venkel
1
Selder
4 stengels
Paprika
1
Limoenblaadjes
3
Kurkumapoeder
Currypoeder
Garam masala
1 el
Kikkererwten
1 blik
Kokosmelk
0,5 l
Groentebouillon
0,5 l
Tofu
500 g
Zout
Koriander

Stoofpot met peulvruchten en tofu

Met deze kruidige stoofpot vieren we het Jaar van de Peulvruchten. Peulvruchten gedijen goed op heel veel bodems, hebben weinig water nodig en zijn bijzonder voedzaam. Jeroen maakt ze klaar met heel veel groenten en krokante tofu.
Instructies

Stoofpot met peulvruchten en tofu

100 g rode linzen
1
Week de rode linzen in water.
2
Verwarm de oven voor tot 160 °C.
arachideolie
3
Verwarm een scheut plantaardige olie in een grote kookpot.
1 ajuin
4
Pel en snipper de ui. Stoof de ui in de olie.
3 teentjes Look
5
Kneus en pel de knoflook. Snipper de tenen fijn en plet ze met een mes. Doe ze bij de ui.
3 cm gemberwortelen, 1 chilipeper
6
Schil de gember en snijd hem fijn. Verwijder de zaadjes en zaadlijsten van chilipeper. Snipper hem fijn. Doe de gember en de chilipeper bij de uien.
TIPAls je het sneller wil laten gaan, kun je de ui, gember en knoflook in de hakmolen snipperen.
2 Wortels
7
Schil de wortelen en snijd ze in blokjes. Doe ze in de kookpot.
1 venkel, 4 stengels selder
8
Verwijder het loof en de harde kern van de venkel en snijd de knol in blokjes. Spoel de selder en snijd de stengels in stukjes. Doe de groenten in de kookpot.
1 paprika
9
Schil de paprika, verwijder de zaden en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in stukken. Doe ze in de kookpot.
3 limoenblaadjes, kurkumapoeder, currypoeder, 1 el garam masala
10
Kruid met limoenblaadjes, een flinke snuif kurkuma, currypoeder en garam masala.
1 blik Kikkererwten
11
Spoel de kikkererwten onder koud water en giet de linzen af. Doe ze bij de groenten.
0,5 l kokosmelk, 0,5 l groentebouillon
12
Bevochtig alles met kokosmelk en groentebouillon.
13
Laat alles 30 minuten indikken in de voorverwarmde oven zonder deksel.
14
Zet een deksel op de pot en laat nog eens 20 minuten verder garen.
500 g tofu
15
Snijd de tofu in blokjes.
zout
16
Frituur de tofublokjes kort in de friteuse. Laat uitlekken op keukenpapier en bestrooi met een snuif zout.
17
Serveer de ovenschotel met de gefrituurde tofu.
koriander
18
Werk af met blaadjes koriander.