Crumble van rabarber en rood fruit met vanille-ijs
Crumble van rabarber en rood fruit met vanille-ijs
Crumble van rabarber en rood fruit met vanille-ijs
Crumble van rabarber en rood fruit met vanille-ijs
Ingrediënten
4 personen
Rabarber
500 g
Boter
Boter
100 g
Rode vruchten
250 g
Kristalsuiker
250 g
Vanillestok
1
Bloem
200 g
Zout
1 snuifje
Havermout
50 g
Vanille-ijs
4 bolletje
Benodigdheden
Een dunschiller, een ovenschaal, een ijsschep
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
De vulling
500 g Rabarber
1
Schil de rabarber met een dunschiller en snijd de stengels in stukjes.
boter
2
Smelt een klont boter in een pan.
250 g rode vruchten, 150 g kristalsuiker
3
Stoof de rabarber in de boter. Doe er de rode vruchten en de suiker bij.
1 vanillestok
4
Snijd de vanillestok in de lengte open en schraap er de zaadjes uit met een scherp mes. Doe de zaadjes bij het fruit.
TIPGebruik de lege peul om vanillesuiker van te maken. Leg de peul in een bewaardoos met kristalsuiker zodat hij zijn smaak kan afgeven.
5
Laat op een zacht vuur stoven tot de rabarber gaar is.
6
Zeef de vruchtenmengeling. De vruchtenmengeling mag nog een beetje vochtig zijn.
7
Houd het vocht opzij om coulis van te maken.
8
Doe de vruchtenmengeling in een ovenschaal.
De crumble
9
Verwarm de oven voor tot 180 °C.
100 g boter, 100 g kristalsuiker, 200 g bloem, 1 snuifje zout, 50 g havermout
10
Snijd de koude boter in kleine blokjes. Kneed met je vingers de boter met de suiker, de bloem, een snuifje zout en de havermout tot een korrelig deeg.
11
Verdeel het deeg over de vruchten.
12
Bak de crumble 20 minuten in de oven.
De afwerking
13
Laat het vocht van de vruchten inkoken tot coulis.
14
Doe warm water in een maatbeker. Zet er een ijsschep in.
4 bolletje vanille-ijs
15
Serveer de warme crumble met een bolletje vanille-ijs en wat coulis.
De vulling
500 g Rabarber
1
Schil de rabarber met een dunschiller en snijd de stengels in stukjes.
boter
2
Smelt een klont boter in een pan.
250 g rode vruchten, 150 g kristalsuiker
3
Stoof de rabarber in de boter. Doe er de rode vruchten en de suiker bij.
1 vanillestok
4
Snijd de vanillestok in de lengte open en schraap er de zaadjes uit met een scherp mes. Doe de zaadjes bij het fruit.
TIPGebruik de lege peul om vanillesuiker van te maken. Leg de peul in een bewaardoos met kristalsuiker zodat hij zijn smaak kan afgeven.
5
Laat op een zacht vuur stoven tot de rabarber gaar is.
6
Zeef de vruchtenmengeling. De vruchtenmengeling mag nog een beetje vochtig zijn.
7
Houd het vocht opzij om coulis van te maken.
8
Doe de vruchtenmengeling in een ovenschaal.
De crumble
9
Verwarm de oven voor tot 180 °C.
100 g boter, 100 g kristalsuiker, 200 g bloem, 1 snuifje zout, 50 g havermout
10
Snijd de koude boter in kleine blokjes. Kneed met je vingers de boter met de suiker, de bloem, een snuifje zout en de havermout tot een korrelig deeg.
11
Verdeel het deeg over de vruchten.
12
Bak de crumble 20 minuten in de oven.
De afwerking
13
Laat het vocht van de vruchten inkoken tot coulis.
14
Doe warm water in een maatbeker. Zet er een ijsschep in.
4 bolletje vanille-ijs
15
Serveer de warme crumble met een bolletje vanille-ijs en wat coulis.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
30m
Ingrediënten
Rabarber
500 g
Boter
Boter
100 g
Rode vruchten
250 g
Kristalsuiker
250 g
Vanillestok
1
Bloem
200 g
Zout
1 snuifje
Havermout
50 g
Vanille-ijs
4 bolletje
Crumble van rabarber en rood fruit met vanille-ijs
Een crumble is een dessert met gegaard fruit en daarover een kruimelige koekjeslaag. Het is heel eenvoudig om te maken en dus ideaal voor mensen die niet zo van bakken houden.Instructies
De vulling
500 g Rabarber
1
Schil de rabarber met een dunschiller en snijd de stengels in stukjes.
boter
2
Smelt een klont boter in een pan.
250 g rode vruchten, 150 g kristalsuiker
3
Stoof de rabarber in de boter. Doe er de rode vruchten en de suiker bij.
1 vanillestok
4
Snijd de vanillestok in de lengte open en schraap er de zaadjes uit met een scherp mes. Doe de zaadjes bij het fruit.
TIPGebruik de lege peul om vanillesuiker van te maken. Leg de peul in een bewaardoos met kristalsuiker zodat hij zijn smaak kan afgeven.
5
Laat op een zacht vuur stoven tot de rabarber gaar is.
6
Zeef de vruchtenmengeling. De vruchtenmengeling mag nog een beetje vochtig zijn.
7
Houd het vocht opzij om coulis van te maken.
8
Doe de vruchtenmengeling in een ovenschaal.
De crumble
9
Verwarm de oven voor tot 180 °C.
100 g boter, 100 g kristalsuiker, 200 g bloem, 1 snuifje zout, 50 g havermout
10
Snijd de koude boter in kleine blokjes. Kneed met je vingers de boter met de suiker, de bloem, een snuifje zout en de havermout tot een korrelig deeg.
11
Verdeel het deeg over de vruchten.
12
Bak de crumble 20 minuten in de oven.
De afwerking
13
Laat het vocht van de vruchten inkoken tot coulis.
14
Doe warm water in een maatbeker. Zet er een ijsschep in.
4 bolletje vanille-ijs
15
Serveer de warme crumble met een bolletje vanille-ijs en wat coulis.