Instructies

4 personen

De vulling

500 g Rabarber
1

Schil de rabarber met een dunschiller en snijd de stengels in stukjes.

boter
2

Smelt een klont boter in een pan.

250 g rode vruchten, 150 g kristalsuiker
3

Stoof de rabarber in de boter. Doe er de rode vruchten en de suiker bij.

1 vanillestok
4

Snijd de vanillestok in de lengte open en schraap er de zaadjes uit met een scherp mes. Doe de zaadjes bij het fruit.

TIPGebruik de lege peul om vanillesuiker van te maken. Leg de peul in een bewaardoos met kristalsuiker zodat hij zijn smaak kan afgeven.
5

Laat op een zacht vuur stoven tot de rabarber gaar is.

6

Zeef de vruchtenmengeling. De vruchtenmengeling mag nog een beetje vochtig zijn.

7

Houd het vocht opzij om coulis van te maken.

8

Doe de vruchtenmengeling in een ovenschaal.

De crumble

9

Verwarm de oven voor tot 180 °C.

100 g boter, 100 g kristalsuiker, 200 g bloem, 1 snuifje zout, 50 g havermout
10

Snijd de koude boter in kleine blokjes. Kneed met je vingers de boter met de suiker, de bloem, een snuifje zout en de havermout tot een korrelig deeg.

11

Verdeel het deeg over de vruchten.

12

Bak de crumble 20 minuten in de oven.

De afwerking

13

Laat het vocht van de vruchten inkoken tot coulis.

14

Doe warm water in een maatbeker. Zet er een ijsschep in.

4 bolletje vanille-ijs
15

Serveer de warme crumble met een bolletje vanille-ijs en wat coulis.