Paprikasoep met kruidenkaas
Paprikasoep met kruidenkaas
Paprikasoep met kruidenkaas
Paprikasoep met kruidenkaas
Ingrediënten
4 personen
Kippenbouillon
2 l
Uien
2
Look
2 teentjes
Rode paprika's
5
Boter
3 el
Boter
1 klontje
Currypoeder
1 tl
Paprikapoeder
1 tl
Witte wijn
0,2 l
Laurierblaadjes
Verse tijm
Peterseliestelen
Kruidenkaas
100 g
Peper
Zout
Chorizo
100 g
Kippengehakt
250 g
Paneermeel
100 g
Ei
1
Benodigdheden
Staafmixer, een eindje keukentouw, een grote zeef, een staafmixer
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
Voor de soep
2 l Kippenbouillon
1
Ontdooi een portie kippenbouillon, of bereid een verse portie.
2 uien, 2 teentjes Look
2
Pel de uien en snij ze grof. Pel de knoflookteentjes en snij in stukjes.
5 rode paprika's
3
Halveer de paprika’s en snij er de zaadlijsten uit. Verwijder ook de witte vliesjes binnenin. Snij de groente grof.
3 el boter
4
Smelt een klontje boter in een ruime stoofpot, op een matig vuur. Stoof de stukken ui, look en paprika in de hete boter, tot ze bijna gaar zijn. Roer regelmatig in de pot.
1 tl currypoeder, 1 tl paprikapoeder, 0,2 l witte wijn
5
Voeg het currypoeder en het paprikapoeder toe. Roer alles om en schenk er (naar keuze) wat witte wijn bij. Laat alles even pruttelen.
laurierblaadjes, verse tijm, peterseliestelen
6
Maak een bouquet garni van enkele laurierblaadjes, takjes verse tijm en (indien beschikbaar) peterseliestelen. Bind alles samen met een eindje keukentouw.
7
Schenk de kippenbouillon bij de gestoofde groenten. Laat alles pruttelen op een zacht vuur, gedurende 20 à 30 minuten.
8
Haal het bouquet garni uit de pot en mix de soep glad met een staafmixer.
9
Zeef de soep zodat bv. stukjes schil van de paprika’s verwijderd worden.
100 g kruidenkaas, peper, zout
10
Voeg de kruidenkaas toe en mix de soep nog even. Gebruik een hoeveelheid kruidenkaas naar persoonlijke smaak. Kruid de soep met wat zout en peper van de molen. Proef regelmatig.
Voor de chorizoballetjes
100 g chorizo
11
Snij de (sneetjes) chorizo in piepkleine stukjes. Zorg ervoor dat er geen te grote brokken van de Spaanse worst in de balletjes terechtkomen.
250 g kippengehakt
12
Neem een mengschaal en doe daar het gehakt en de stukjes chorizo in.
100 g paneermeel, peper, zout, 1 ei
13
Voeg het ei toe en (een deel van) het paneermeel. Doe er ook een snuifje zout bij en wat peper van de molen.
14
Was je handen en kneed alle ingrediënten tot een egaal vleesmengsel. Zorg ervoor dat het mengsel niet te vochtig is, maar ook niet te droog. Voeg indien nodig wat meer paneermeel toe.
15
Rol balletjes van het vleesmengsel, en leg deze op een groot bord of een schaal. Balletjes met een diameter van ongeveer 1,5 cm zijn perfect.
1 klontje boter
16
Verhit een klont boter in een braadpan. Bak de balletjes tot ze een goudbruin korstje hebben. Binnenin hoeven ze nog niet gaar te zijn.
17
Schep de balletjes (zonder het braadvet) in de soep. Laat de soep nog enkele minuten pruttelen, totdat de chorizoballetjes helemaal gaar zijn. De soep is klaar om te serveren.
Voor de soep
2 l Kippenbouillon
1
Ontdooi een portie kippenbouillon, of bereid een verse portie.
2 uien, 2 teentjes Look
2
Pel de uien en snij ze grof. Pel de knoflookteentjes en snij in stukjes.
5 rode paprika's
3
Halveer de paprika’s en snij er de zaadlijsten uit. Verwijder ook de witte vliesjes binnenin. Snij de groente grof.
3 el boter
4
Smelt een klontje boter in een ruime stoofpot, op een matig vuur. Stoof de stukken ui, look en paprika in de hete boter, tot ze bijna gaar zijn. Roer regelmatig in de pot.
1 tl currypoeder, 1 tl paprikapoeder, 0,2 l witte wijn
5
Voeg het currypoeder en het paprikapoeder toe. Roer alles om en schenk er (naar keuze) wat witte wijn bij. Laat alles even pruttelen.
laurierblaadjes, verse tijm, peterseliestelen
6
Maak een bouquet garni van enkele laurierblaadjes, takjes verse tijm en (indien beschikbaar) peterseliestelen. Bind alles samen met een eindje keukentouw.
7
Schenk de kippenbouillon bij de gestoofde groenten. Laat alles pruttelen op een zacht vuur, gedurende 20 à 30 minuten.
8
Haal het bouquet garni uit de pot en mix de soep glad met een staafmixer.
9
Zeef de soep zodat bv. stukjes schil van de paprika’s verwijderd worden.
100 g kruidenkaas, peper, zout
10
Voeg de kruidenkaas toe en mix de soep nog even. Gebruik een hoeveelheid kruidenkaas naar persoonlijke smaak. Kruid de soep met wat zout en peper van de molen. Proef regelmatig.
Voor de chorizoballetjes
100 g chorizo
11
Snij de (sneetjes) chorizo in piepkleine stukjes. Zorg ervoor dat er geen te grote brokken van de Spaanse worst in de balletjes terechtkomen.
250 g kippengehakt
12
Neem een mengschaal en doe daar het gehakt en de stukjes chorizo in.
100 g paneermeel, peper, zout, 1 ei
13
Voeg het ei toe en (een deel van) het paneermeel. Doe er ook een snuifje zout bij en wat peper van de molen.
14
Was je handen en kneed alle ingrediënten tot een egaal vleesmengsel. Zorg ervoor dat het mengsel niet te vochtig is, maar ook niet te droog. Voeg indien nodig wat meer paneermeel toe.
15
Rol balletjes van het vleesmengsel, en leg deze op een groot bord of een schaal. Balletjes met een diameter van ongeveer 1,5 cm zijn perfect.
1 klontje boter
16
Verhit een klont boter in een braadpan. Bak de balletjes tot ze een goudbruin korstje hebben. Binnenin hoeven ze nog niet gaar te zijn.
17
Schep de balletjes (zonder het braadvet) in de soep. Laat de soep nog enkele minuten pruttelen, totdat de chorizoballetjes helemaal gaar zijn. De soep is klaar om te serveren.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
1u
Ingrediënten
Kippenbouillon
2 l
Uien
2
Look
2 teentjes
Rode paprika's
5
Boter
3 el
Boter
1 klontje
Currypoeder
1 tl
Paprikapoeder
1 tl
Witte wijn
0,2 l
Laurierblaadjes
Verse tijm
Peterseliestelen
Kruidenkaas
100 g
Peper
Zout
Chorizo
100 g
Kippengehakt
250 g
Paneermeel
100 g
Ei
1
Paprikasoep met kruidenkaas
Paprika’s zijn niet alleen heel smakelijk, ze zijn ook heel gezond. De groente bevat een flinke hoeveelheid vitamine C. Jeroen maakt er graag soep van en daar horen ook hele lekkere balletjes bij. Om ze extra smaak te geven, voegt hij piepkleine stukjes Spaanse chorizo toe aan het gehakt. Let wel op bij het serveren: als je geruzie wil vermijden, schep dan precies evenveel balletjes in het bord soep van elke tafelgast.Instructies
Voor de soep
2 l Kippenbouillon
1
Ontdooi een portie kippenbouillon, of bereid een verse portie.
2 uien, 2 teentjes Look
2
Pel de uien en snij ze grof. Pel de knoflookteentjes en snij in stukjes.
5 rode paprika's
3
Halveer de paprika’s en snij er de zaadlijsten uit. Verwijder ook de witte vliesjes binnenin. Snij de groente grof.
3 el boter
4
Smelt een klontje boter in een ruime stoofpot, op een matig vuur. Stoof de stukken ui, look en paprika in de hete boter, tot ze bijna gaar zijn. Roer regelmatig in de pot.
1 tl currypoeder, 1 tl paprikapoeder, 0,2 l witte wijn
5
Voeg het currypoeder en het paprikapoeder toe. Roer alles om en schenk er (naar keuze) wat witte wijn bij. Laat alles even pruttelen.
laurierblaadjes, verse tijm, peterseliestelen
6
Maak een bouquet garni van enkele laurierblaadjes, takjes verse tijm en (indien beschikbaar) peterseliestelen. Bind alles samen met een eindje keukentouw.
7
Schenk de kippenbouillon bij de gestoofde groenten. Laat alles pruttelen op een zacht vuur, gedurende 20 à 30 minuten.
8
Haal het bouquet garni uit de pot en mix de soep glad met een staafmixer.
9
Zeef de soep zodat bv. stukjes schil van de paprika’s verwijderd worden.
100 g kruidenkaas, peper, zout
10
Voeg de kruidenkaas toe en mix de soep nog even. Gebruik een hoeveelheid kruidenkaas naar persoonlijke smaak. Kruid de soep met wat zout en peper van de molen. Proef regelmatig.
Voor de chorizoballetjes
100 g chorizo
11
Snij de (sneetjes) chorizo in piepkleine stukjes. Zorg ervoor dat er geen te grote brokken van de Spaanse worst in de balletjes terechtkomen.
250 g kippengehakt
12
Neem een mengschaal en doe daar het gehakt en de stukjes chorizo in.
100 g paneermeel, peper, zout, 1 ei
13
Voeg het ei toe en (een deel van) het paneermeel. Doe er ook een snuifje zout bij en wat peper van de molen.
14
Was je handen en kneed alle ingrediënten tot een egaal vleesmengsel. Zorg ervoor dat het mengsel niet te vochtig is, maar ook niet te droog. Voeg indien nodig wat meer paneermeel toe.
15
Rol balletjes van het vleesmengsel, en leg deze op een groot bord of een schaal. Balletjes met een diameter van ongeveer 1,5 cm zijn perfect.
1 klontje boter
16
Verhit een klont boter in een braadpan. Bak de balletjes tot ze een goudbruin korstje hebben. Binnenin hoeven ze nog niet gaar te zijn.
17
Schep de balletjes (zonder het braadvet) in de soep. Laat de soep nog enkele minuten pruttelen, totdat de chorizoballetjes helemaal gaar zijn. De soep is klaar om te serveren.