Pasta alla Siciliana
Pasta alla Siciliana
Pasta alla Siciliana
Pasta alla Siciliana
Ingrediënten
4 personen
Aubergine
2
Olijfolie
Sjalotten
2
Look
1 teentje
Rigatoni
500 g
Rode paprika
1
Puntpaprika
1
Courgettes
0,5
Chilipeper
0,5
Suiker
1 el
Balsamicoazijn
1 scheutje
Zwarte olijven
2 el
Kappertjes
2 el
Oregano
Zout
Tomatenblokjes
800 g
Mozzarella
1 bol
Pecorino
60 g
Basilicum
Benodigdheden
Een dunschiller, een rasp
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
2 aubergine
1
Schil de aubergines en snijd ze in blokjes.
olijfolie
2
Verhit een flinke scheut olijfolie in een hoge pan en bak er de aubergineblokjes in.
2 Sjalotten, 1 teentje Look
3
Pel de sjalotten en snijd ze in stukjes. Kneus en pel de knoflook. Snipper de teen fijn. Stoof deze smaakmakers mee aan.
500 g rigatoni
4
Kook de pasta al dente volgens de aanwijzingen op de verpakking.
1 rode paprika
5
Schil de paprika en verwijder zaden en zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in stukjes en doe ze bij de aubergine.
1 Puntpaprika, 0,5 courgettes
6
Schil de puntpaprika en snijd hem grof. Snijd ook de courgette in blokjes. Voeg de groenten toe aan de pan.
0,5 chilipeper
7
Snijd de chilipeper in fijne rondjes. Doe ze mee in de pan.
1 el suiker, 1 scheutje balsamicoazijn
8
Strooi een beetje suiker over de groenten, en voor de zure toets: een scheutje balsamicoazijn. Laat even stoven.
2 el Zwarte olijven, 2 el kappertjes, oregano, zout
9
Schep er de olijven en kappertjes bij. Breng verder op smaak met een snuif oregano en zout.
800 g Tomatenblokjes
10
Giet er de tomatenblokjes bij en laat even meebakken. Spoel de blikjes uit met wat water en giet het bij de saus.
11
Laat verder garen onder deksel.
1 bol Mozzarella
12
Scheur de mozzarella in stukken.
13
Giet de pasta af. Serveer de rigatoni in diepe borden. Schep er de rijkelijke groentesaus over.
60 g pecorino, basilicum
14
Werk elk pastabord af met stukjes mozzarella, geraspte pecorino en enkele blaadjes basilicum. Druppel er eventueel nog wat goede olijfolie over voor een perfect resultaat.
2 aubergine
1
Schil de aubergines en snijd ze in blokjes.
olijfolie
2
Verhit een flinke scheut olijfolie in een hoge pan en bak er de aubergineblokjes in.
2 Sjalotten, 1 teentje Look
3
Pel de sjalotten en snijd ze in stukjes. Kneus en pel de knoflook. Snipper de teen fijn. Stoof deze smaakmakers mee aan.
500 g rigatoni
4
Kook de pasta al dente volgens de aanwijzingen op de verpakking.
1 rode paprika
5
Schil de paprika en verwijder zaden en zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in stukjes en doe ze bij de aubergine.
1 Puntpaprika, 0,5 courgettes
6
Schil de puntpaprika en snijd hem grof. Snijd ook de courgette in blokjes. Voeg de groenten toe aan de pan.
0,5 chilipeper
7
Snijd de chilipeper in fijne rondjes. Doe ze mee in de pan.
1 el suiker, 1 scheutje balsamicoazijn
8
Strooi een beetje suiker over de groenten, en voor de zure toets: een scheutje balsamicoazijn. Laat even stoven.
2 el Zwarte olijven, 2 el kappertjes, oregano, zout
9
Schep er de olijven en kappertjes bij. Breng verder op smaak met een snuif oregano en zout.
800 g Tomatenblokjes
10
Giet er de tomatenblokjes bij en laat even meebakken. Spoel de blikjes uit met wat water en giet het bij de saus.
11
Laat verder garen onder deksel.
1 bol Mozzarella
12
Scheur de mozzarella in stukken.
13
Giet de pasta af. Serveer de rigatoni in diepe borden. Schep er de rijkelijke groentesaus over.
60 g pecorino, basilicum
14
Werk elk pastabord af met stukjes mozzarella, geraspte pecorino en enkele blaadjes basilicum. Druppel er eventueel nog wat goede olijfolie over voor een perfect resultaat.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
45m
Ingrediënten
Aubergine
2
Olijfolie
Sjalotten
2
Look
1 teentje
Rigatoni
500 g
Rode paprika
1
Puntpaprika
1
Courgettes
0,5
Chilipeper
0,5
Suiker
1 el
Balsamicoazijn
1 scheutje
Zwarte olijven
2 el
Kappertjes
2 el
Oregano
Zout
Tomatenblokjes
800 g
Mozzarella
1 bol
Pecorino
60 g
Basilicum
Pasta alla Siciliana
Met deze pasta voor je neus waan je je heel even in het prachtige Sicilië. Lekker, boordevol groenten en snel klaar!Instructies
2 aubergine
1
Schil de aubergines en snijd ze in blokjes.
olijfolie
2
Verhit een flinke scheut olijfolie in een hoge pan en bak er de aubergineblokjes in.
2 Sjalotten, 1 teentje Look
3
Pel de sjalotten en snijd ze in stukjes. Kneus en pel de knoflook. Snipper de teen fijn. Stoof deze smaakmakers mee aan.
500 g rigatoni
4
Kook de pasta al dente volgens de aanwijzingen op de verpakking.
1 rode paprika
5
Schil de paprika en verwijder zaden en zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in stukjes en doe ze bij de aubergine.
1 Puntpaprika, 0,5 courgettes
6
Schil de puntpaprika en snijd hem grof. Snijd ook de courgette in blokjes. Voeg de groenten toe aan de pan.
0,5 chilipeper
7
Snijd de chilipeper in fijne rondjes. Doe ze mee in de pan.
1 el suiker, 1 scheutje balsamicoazijn
8
Strooi een beetje suiker over de groenten, en voor de zure toets: een scheutje balsamicoazijn. Laat even stoven.
2 el Zwarte olijven, 2 el kappertjes, oregano, zout
9
Schep er de olijven en kappertjes bij. Breng verder op smaak met een snuif oregano en zout.
800 g Tomatenblokjes
10
Giet er de tomatenblokjes bij en laat even meebakken. Spoel de blikjes uit met wat water en giet het bij de saus.
11
Laat verder garen onder deksel.
1 bol Mozzarella
12
Scheur de mozzarella in stukken.
13
Giet de pasta af. Serveer de rigatoni in diepe borden. Schep er de rijkelijke groentesaus over.
60 g pecorino, basilicum
14
Werk elk pastabord af met stukjes mozzarella, geraspte pecorino en enkele blaadjes basilicum. Druppel er eventueel nog wat goede olijfolie over voor een perfect resultaat.